|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Мер Бердичева з депутатами здійснив поїздку за лінію фронту

Категория:

Про те, що минулого тижня група бердичівлян прийняла рішення поїхати безпосередньо на лінію ведення вогню, не знав практично ніхто, навіть члени родин. Не повідомляли не лише, щоб не хвилювати рідних, але й з метою уникнення витоку інформації. Захоплення заручників, полонених на Донбасі нині стало, на жаль, звичним явищем. Тому, якби терористи дізналися, хто їде, могло б розпочатися справжнє полювання.

Саме тому міський голова Василь Мазур, депутати обласної ради Олександр Ревега та Олександр Нехворовський, депутати міської ради Олександр Балянов та Віктор Колісніченко, а також завідуючий хірургічним відділенням ЦМЛ Володимир Руденко їхали, як кажуть, без прикриття, залишивши вдома всі свої посвідчення та документи, котрі могли ідентифікувати їх як посадовців. 

“Сказати, що було страшно, значить — покривити душею”, - зізнаються після завершення поїздки її учасники. Але на несподівану пропозицію Василя Мазура поїхати у “гарячу точку”, погодилися всі і одразу. Мета благородна — завезти продукти харчування, одяг, засоби гігієни та захисту (у тому числі — повністю перевірені “відстріляні” бронежилети й виготовлені бердичівськими підприємцями берци — військове взуття), а також інші вкрай необхідні речі нашим бердичівським хлопцям, які зараз ведуть бойові дії під Донецьком та Луганськом. Відзанчимо, що везли тільки найбільш потрібні зараз речі: всі матеріальні речі були погоджені з керівництвом артбригади.

Дорога у понад тисячу кілометрів була непростою. Чим ближче до місця ведення бойових дій — тим більшу кількість блокпостів зустрічали на шляху. Перевірки проходили без особливих ускладнень, пояснюючи свій візит гуманітарною місією.

Зрештою, дісталися на потрібне місце (його ми не називаємо зараз умисно, адже зараз там і досі точаться бої, тож місце розташування солдат розкривати не маємо права). Бердичівлян наші хлопці зустріли як рідних. І не стільки тому, що привезли допомогу (на понад сто сімдесят тисяч гривень). Для наших хлопців, які вже кілька місяців знаходяться у зоні бойових дій, побачити своїх людей “звідси”, з мирної землі - все одно, як побувати вдома.

Побачене у зоні розташування вояків вражає. “Там йде справжня війна”, - діляться враженнями учасники поїздки. Хлопцям не вистачає багато чого, починаючи від військового обмундирування.  Та при цьому, бойового духу вони не втрачають зовсім, готові відстоювати мир на рідній землі і надалі. Учасників поїздки вразила згуртованість солдат, їхня повна довіра до командира-бердичівлянина, який знаходиться на бойовому посту разом із хлопцями. Звісно, труднощів чимало, але було помітно, що всі військовослужбовці частини — як одна сім’я, готові стояти горою один за одного і за Батьківщину.

Перебування у частині було нетривалим — кілька годин. Пов’язано це було не тільки із безпекою тих, хто приїхав до солдат, але й самих вояків. Адже вони мали б відволікатися на охорону цивільних бердичівлян, наражаючи таким чином себе на небезпеку. Якщо закрити очі, то здавалося б — навколо мирне життя. Але ці відчуття оманливі: хоча у той момент і не було чути пострілів гармат чи автоматних черг, можна у будь-яку мить стати мішенню снайпера. Солдати розповідали, що з протилежного боку навколо працюють снайпери. Виявити їх не просто: вразити ціль вони можуть і з двох кілометрів. Тому на території намагалися не скупчуватися і довго не перебувати на одному місці.

Відвідавши одне місце розташування бердичівлян на Донеччині, вирушили в інше — на Луганщину, прямуючи, у прямому сенсі, лінією фронту...

Назад додому вирушили тим само маршрутом, але у більшій компанії. Кількох солдат командування відпустило у короткотермінову відпустку. У одного із бердичівлян дружина якраз у ці дні перебуває у пологовому відділенні, очікуючи народження дитини, а інший вже цієї суботи має стати на весільний рушник. Тому хлопців забрали із собою у Бердичів...

Нині, знаходячись тут, у Бердичеві і слухаючи зведення із лінії ведення вогню, ми навіть не уявляємо, що “тут” і “там” - зовсім інше життя, інше його сприйняття. Ми часто сваримося, з’ясовуємо стосунки, скаржимося на те, яка несправедлива доля. А там, на Сході, наші чоловіки, брати, сини б’ються, у прямому сенсі, за чиєсь життя, жертвуючи своїм. І їхнє життя залежить не тільки від їхніх умінь, сміливості, обережності, вірних наказів командирів, але і від нашої з вами згуртованості, щирої підтримки нашим захисникам. Чи не час вже змінитися і нам? Їм тоді там буде легше...
Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024