|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Підсумки виступів бердичівських стрибунів у висоту від тренера Ігоря Лонського

Категория:

lonskiyБердичівська школа стрибунів у висоту Лонського далеко відома за межами України. Приємно, що і нині, після смерті Віталія Олексійовича Лонського, про бердичівську школу стрибунів не забувають. Нещодавно завершились Юнацькі Олімпійські ігри у Китаї, у них брало участь більше 10 тисяч спортсменів, серед яких і спортсмени збірної України. Єдиним представником Житомирської області у складі збірної України був бердичівлянин Олександр Баранніков, який зайняв у Китаї четверте місце. Нині у спортсменів висотників завершується сезон, тому, щоб підвести його підсумки, ми вирішили поспілкуватись з тренером Олександра Бараннікова – Ігорем Лонським, сином знаменитого Віталія Лонського, який продовжує славні традиції свого батька і готує нову плеяду стрибунів у висоту, вихованців знаменитої школи Лонського.

 

Ігор Віталійович, розкажіть про успіхи своїх вихованців у сезоні, котрий наближається до завершення?

Ми планували у 2014 році потрапити на Юніорський Чемпіонат світу у Юджині (США) та на Юнацькі Олімпійські ігри в Нанкіні (Китай). Були виконані нормативи на обидва змагання. Але, у зв'язку з браком коштів, Владислав Мазур не потрапив на Чемпіонат світу, а Віктор Лонський не зміг взяти в ньому участі через травму. На Юнацькі Олімпійські ігри нам вдалося потрапити, Олександр Баранніков впевнено відібрався на Європейському відборі, посівши друге місце, а від Європи до Нанкіну потрапляли перші п'ять спортсменів за результатами європейського відбору.

А щодо результатів на самій Олімпіаді, то ми так і планували бути близько біля призів, так і вийшло. Не призове, але четверте місце, чим ми, в принципі, задоволені. Знаємо, що попереду нас чекає багато роботи і цей результат дає надію і можливість працювати та добиватися в подальшому більш високих результатів.

Що стосується юнаків, то це Дмитро Нікітін та Андрій Шклярук. Вони поліпшили свої особисті результати, у Діми - 210 см, а Андрія - 195 см. Діма Нікітін був і другий, і третій на різних змаганнях та успішно виступав зі старшими суперниками. Наприкінці вересня буде Чемпіонат України серед юнаків в Кіровограді, не буде там виступати Олександр Баранніков, і у Діми Нікітіна буде шанс зайняти перше місце.

Ми знаємо, що нам робити далі, нічого несподіваного для нас не відбулося і попереду чекає багато роботи. Скоро почнемо готуватися до наступного сезону і будемо намагатися брати участь у всіх найсерйозніших змаганнях. Сподіваємося, 2015 буде більш вдалим для нас.

 

Ігор Віталійович, ви були з Олександром Баранникова в Нанкіні, розкажіть, будь ласка, більш детально про виступ вашого підопічного?

Так як керівництво сподівалося на вдалий виступ Олександра, то взяли й мене у Нанкін. У змаганнях взяли участь 204 країни, більше 10 тисяч учасників. За всіма Олімпійським видам спорту були змагання, плюс кілька не олімпійських видів. Запам'яталося грандіозне відкриття Ігор, воно нагадувало доросле відкриття, нічим не поступалося.

У кваліфікації у нас був збій, несподівано Саша збив планку на висоті 207 см. Він і другу спробу не взяв, я захвилювався, але третю спробу він взяв з великим запасом. Активно за нього вболівав і наш посол від України на Олімпіаді, боксер Олександр Усік. Висоту 210 см Саша взяв без проблем, так і ми пройшли до фінальної частини.

Під час фіналу, повторилася ситуація з кваліфікацією, тільки тепер Саша взяв висоту 208 см з третьої спроби, але в кінцевому підсумку 214 см він взяв і вирівнявся, але все ж по спробам поступався своїм суперникам з Японії та Австралії. Звичайно ж, ми розуміли, що потрібно було брати висоту 216 см. У спортсменів з Японії та Австралії спроби на 216 навіть нічого не обіцяли, а у нас всі три спроби були дуже близько, на третій спробі планка тремтіла, стояла, але все ж впала. Звісно, спортсмен хоче медаль… Але нічого, значить наша медаль ще попереду.

 

На Чемпіонаті світу в Донецьку в 2013 році в Олександра Бараннікова теж було четверте місце, і тут знову четверте місце. Як вам, як тренеру, потрібно зараз працювати зі своїм підопічним, щоб ці четверті місця йому не завадили далі в кар'єрі, а щоб навпаки - зміцнили його, як спортсмена?

Серед усіх учасників Чемпіонату світу в Донецьк ми були на рік молодші. Звичайно ж, після четвертого місця там, ми були впевнені, що в Китаї буде краще і легше, а вийшло, що не було легше, а було ще важче. Тому важко спрогнозувати. Начебто, є всі шанси, а несподівано можеш опинитися за бортом. Навіть господар Олімпіади, представник Китаю, який посів друге місце в Донецьку, взагалі був відібраний на Олімпійські ігри. Тому прогнозувати нічого не будемо, будемо чекати свого часу.

 

Кілька слів про майбутнє стрибків висоту в Бердичеві, про ваших молодих дарувань, яке майбутнє у них в цьому виді спорту?

Група, яку я треную, велика, вона ділитися на три підгрупи - старші, середні та молодші. Тренуються разом юнаки і дівчата. Легко тренувати, тому що у старших є досвід, приклад для наслідування і на будь-яких змаганнях про наших хлопців кажуть найкращі відгуки. За ними спостерігають тренера збірної України. Тому, дивлячись на старших, інші теж стараються. Є перспективні вихованці, які теж зможуть чогось досягти, теж щось досягнути у своїй кар’єрі, ми на це сподіваємося. Працюємо з ними, навчаємо. Старші хлопці підказують, діляться своїм досвідом. У новому сезоні будуть виступати й інші мої вихованці. Ще багато змагань попереду.

 

Які плани на найближче майбутнє?

У нас залишився ще один Чемпіонат України наприкінці сезону, який проходитиме у вересні в Кіровограді. Там виступлять Дмитро Нікітін та Андрій Шклярук, сподіваємося, що їм вдасться потрапити на п'єдестал. Також, зараз ми перевидаємо книгу, яка була написана в 60-х роках. Днями вона буде доступна читачам. Книга автора Володимира Тельнова про Бердичівську школу стрибунів у висоту. У ній дуже багато цікавого про історію Бердичева, думаю, любителям спорту буде цікаво її прочитати.


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024