|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Обіцянка-цяцянка, або обіцяного п’ять років чекають

Категория:

Два роки тому у передвиборній програмі кандидата у народні депутати України Анжеліки Лабунської було зазначено, серед іншого, і таке: “Для народного депутата України в мажоритарному окрузі №63 вважаю обов’язковим домогтися якнайшвидшого цільового виділення коштів з обласного та державного бюджетів на вирішення гострих соціально-економічних проблем жителів”.

Наскільки виконала свою обіцянку Анжеліка Лабунська, вирішили перевірити наші журналісти і надіслали відповідний запит у Бердичівську міську раду. Адже, у будь-якому випадку, кошти з обласного чи державного бюджету проходять через міську казну. По-іншому бути не може. 

Саме тому у запиті ми попросили надати інформацію про звернення на адресу народного депутата України А.В.Лабунської від Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету з приводу вирішення гострих соціально-економічних проблем.

Виявилося, що одразу вісім звернень залишилися не тільки без реакції народного депутата, але й взагалі без будь-якої відповіді. Зокрема, виконком звертався до Анжеліки Лабунської з приводу сприяння у виділенні коштів із державного бюджету на будівництво у Бердичеві очисних споруд, яких місто не має. На це треба було тоді 22 мільйони гривень. Так само просили посприяти у виділенні бюджетних коштів на завершення будівництва дитсадка на Червоній Горі (близько 26 мільйонів гривень). Зваживши на публічну обіцянку народного депутата виділити фінансову допомогу на будівництво у Бердичеві притулку для тварин, Анжеліку Лабунську попросили надати відповідь про орієнтовні обсяги фінансування цього проекту з її боку. Рік тому “Бердичівтеплоенерго” опинилося у скрутній економічній ситуації. Тому Анжеліку Лабунську попросили сприяння у реструктуризації боргу за спожитий газ (25 мільйонів гривень), інакше опалювальний сезон у Бердичеві не почався б. Але на ці звернення від народного депутата навіть письмової відповіді не надійшло. Між тим, вирішення кожного із цих питань є гострою соціально-економічною проблемою десятків тисяч людей, вирішити які обіцяла народний депутат. Але все обмежилося розмовами.

Були й інші звернення, які напряму стосуються депутатської діяльності. Зокрема, ще у січні цього року на сесії міської ради депутати прийняли рішення звернутися до вищої за статусом колеги — Анжеліки Лабунської. Вони просили ініціювати внесення змін до Податкового Кодексу України, згідно яких всі підприємства мають сплачувати податки не за місцем реєстрації, а безпосередньо там, де здійснюють свою діяльність.

Депутати Бердичівської міської ради не просто передали публічно це звернення народному депутату, що була присутня на цій сесії, але й навіть сформулювали юридичний текст змін, які пропонували. Анжеліці Лабунській лишалося тільки зареєструвати цей законопроект від свого імені та наполягти на його прийнятті у парламенті. Але народний депутат цього досі не зробила. Натомість, включила це питання до своєї нової передвиборної програми. Мовляв, “Я вимагатиму!”. А що заважало досі? Не знаємо. Але те саме: залишення податків за місцем виробництва, а не розміщення центрального офісу Анжеліка Лабунська обіцяла й у 2012-му році.

На тій само згаданій сесії міської ради депутати передали Анжеліці Лабунській, яка має право законодавчої ініціативи інше прохання: ініціювати, прийняття Виборчого Кодексу, в якому передбачити одночасне проведення виборів до Верховної Ради, Президента, місцевих рад та міських і сільських голів. Але і це звернення, внесене від імені громади, народним депутатом було проігнороване. Натомість, зараз Анжеліка Лабунська обіцяє прийняти новий закон про вибори народних депутатів. Але ж люди просили про це раніше...

Ще частина звернень до народного депутата чи її Благодійного фонду були так само проігноровані обраницею. Наприклад, Президента Благодійного фонду Анжеліки Лабунської “ЛАВ” просили негайно припинити експлуатацію небезпечних дитячих майданчиків, встановлених фондом (на одному із них загинула дитина, на іншому — отримала травми), або взяти їх під цілодобове спостереження. Та і на цю вимогу-прохання не знайшлося відповіді.

Чи не єдине, на що відреагувала депутат — звернення міської ради у січні нинішнього року з приводу відміни утилізаційного та акцизного збору, через введення яких тисячі обшивщиків залишилися без роботи. Анжеліка Лабунська на нього відреагувала, але тільки після нагадування про це прохання (через два місяці після звернення) з боку бердичівлян і після того, як подібний законопроект вже внесла інший депутат — Оксана Продан. Анжеліка Лабунська швидко приєдналася до співавторів законопроекту, а потім взагалі почала видавати цей закон ледь не як за власну ініціативу. Бо відчула — запахло виборами і на цьому можна добре попіаритись.

“Змінити ситуацію, тобто повернути гроші і владу громадам, а значить, вирішити усі місцеві проблеми — від чистої води, якісних доріг до місця в дитсадку — можна лише спільними зусиллями: спочатку виборці обирають народних депутатів, які зобов’язуються ухвалити потрібні закони. Потім такі закони ухвалюються, потім виборці та депутати контролюють, кожен зі свого боку, чиновників, щоб ці закони не порушувалися”, - говорила у 2012 році Анжеліка Лабунська журналістам, звертаючись до виборців. Але що робити, якщо люди обрали депутата, а він відмовляється ухвалювати потрібні закони, Анжеліка Лабунська не уточнила.
Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024