|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Я голосуватиму за Ревегу!

Категория:

okrug63Рішення, винесене в заголовок статті, далось мені нелегко, тому постараюсь обґрунтувати його для читачів газети та для всіх бердичівлян. В позачергових виборах до Верховної Ради цього разу по мажоритарному 63 виборчому окрузі, центром якого є наш Бердичів, беруть участь дев’ять кандидатів (одного партія «Батьківщина» вже зняла з перегонів).
Серед списку ймовірних претендентів на крісло в парламентській залі троє моїх колег, за яких я хотів би в першу чергу віддати свій голос: колега по журналістському перу – Олексій Побережний, колега по районній раді – Андрій Дідур, та колега-підприємець Станіслав Лужанський. Але, на жаль, зважаючи на реаліїї сьогоднішнього дня, у жодного з них немає реальних шансів стати переможцем цієї гонки.


Сьогодні, як і три, п’ять чи десять років тому, шанси є у тих, хто вкладає у вибори не лише знання, вміння, чи душу, але й величезні гроші. Це у 98 році Анатолій Шаповал майже без грошей зміг стати другим у змаганні з Ковалком, лише переконуючи особисто тисячі мешканців округу. Це у 94 році Чікал зміг перемогти лише на генеральському авторитеті та допомозі червоних директорів, а ще раніше - Хилюк, навіть без такої допомоги.


Саме тому реальними претендентами на звання народного депутата в нашому окрузі нині є лише троє кандидатів – Лабунська, Ревега і Жебрівський. І вже лише те, що двоє з цього списку – кияни, які вже були народними депутатами по кілька скликань, якось наполовину зменшує бажання голосувати за них. Адже, незважаючи на їх певні досягнення в певні періоди їх знаходження в лавах загальноприйнятої демократичної частини парламенту (в різні часи це була і більшість, і меншість), хочеться все-таки чогось нового.


Чи можна таким «новим» вважати Олександра Ревегу – теж питання не з простих. Він не впав з Марсу, не приїхав з Америки, а жив і працював останні двадцять років поруч з нами. Ми не знаємо як заробили свої перші мільйони Жебрівський чи Лабунська, але сотні бердичівлян добре знають як заробив свої перші тисячі Олександр Ревега.


Чомусь його піар-технологи (якщо так можна назвати ту групу однодумців, які допомагають Олександру Васильовичу у виборчій кампанії) не афішують факту його народження і зростання в селі Городківка сусідньої Вінницької області, але саме звідти розпочались його свідомі підприємницькі будні.


Мені довелось якось побувати в цьому селі (яке набагато більше навіть за наші Гришківці), в якому є кілька шкіл, кілька клубів, не одна і не дві церкви. Зі мною в одній групі Вінницького педінституту вчився хлопець з Городківки, який ще тоді розповів про особливості своїх односельчан, головною з яких була надзвичайна підприємливість. Ще в радянські часи село спеціалізувалось на вирощенні свиней, коптінні м’яса та сала, і продажу їх в Одесі. На «Привозі» навіть були цілі ряди одних лише Городківських м’ясників.


Не знаю, як було насправді, але напевно одного разу доля повела Олександра Ревегу не в сторону Одеси, а в сторону другої єврейської столиці – Бердичева, де й оселила. Копчені м’ясо, сало, а згодом і риба бердичівлянам прийшлась по душі, тому й підприємницький хист Олександра Васильовича тут ой як став у нагоді. В дев’яності роки більшість підприємців починали з нуля, на рівних умовах. Сам з 95 року підприємець, тому добре знаю цей шлях. І той, кому пощастило вціліти і розвинутись, заслуговує щонайменше на повагу.


Та головною «претензією» опонентів є так зване «регіоналівське» минуле Олександра Ревеги. Дійсно, цей факт з життя нашого кандидата ніяк не можна оминути. Але українське партійне життя дуже й дуже відрізняється від усталених демократій Америки чи Англії, де республіканцями, лейбористами чи демократами стали чи не дідусі сьогоднішніх політиків.


В нас за одне покоління парламентаризму та багатопартійності народилось і загинуло партій більше, ніж в Європі за кілька століть. Знову ж можу проілюструвати це на власному досвіді. З 1996 року я послідовно був членом шести партій («Ліберальна», «НДП», «Прагматичний Вибір»,»Солідарність», «Наша Україна», «Фронт Змін»), та палким прихильником ще з десятка демократичних політ сил. І не тому, що я бігав кудись і звідкись, а тому що партії створюються, трансформуються і зникають швидше, ніж встигають народитись і сформуватись їх члени, тому й доводиться їм боротись за залучення до своїх лав впливових та відомих особистостей.


Не оминув цей процес і підприємця Олександра Ревегу. Раніше за всіх його «захопила» «Батьківщина», від якої він став депутатом Бердичівської районної ради. Тоді в цій раді було 90 депутатів (тоді як у місті лише 50), але ні тоді, ні зараз, коли там стало 60 народних обранців, ця рада мало що вирішувала і вирішує.


Перед виборами у місцеві ради 2010 року нам в обласній організації партії «Фронт Змін» дали завдання вже підбирати людей, яких партія зможе виставити на майбутніх парламентських виборах 2012 року. І ми тоді серйозно планували залучити до своїх лав Олександра Ревегу, бо інших потенційних кандидатів такого масштабу ми не бачили в Бердичеві, але не встигли…


Якось мені зателефонував один з очільників місцевих «сильноукраїнців», і повідомив приємну для нього новину, мовляв йому вдалось вмовити балотуватись в обласні депутати Олександра Ревегу від їхньої партії, чим дуже втішили Бердичівського міського голову, який не хотів бачити останнього серед своїх суперників в поєдинку за мерське крісло.


Ну а потім, як всім відомо, «Сильна Україна» злилась з «Партією Регіонів», і таким чином туди автоматично «переплив» і Олександр Ревега. Міг він відмовитись від такої «почесті», напевно міг, але я не чув і не бачив жодного такого випадку на теренах нашої області.


До чого я це веду. До того, щоб сказати, так, Ревега був членом «Партії Регіонів», але затятим регіоналом, корупціонером чи беззаконником, яких ми звикли бачити на екранах телевізорів, він не був ніколи.


Головною і беззаперечною (на думку знову ж таки піарників Ревеги) чеснотою Олександра Васильовича є його благодійна і меценатська діяльність, але я з цього приводу теж маю свою думку. Допомагати людям напевно потрібно і можна, але іноді це їм не іде на користь. До мене не раз звертались в редакцію бердичівляни, які просили дати телефони і адреси всіх кандидатів і всіх партій для того, щоб банально всіх їх обійти і щось випросити. І напевно, вони були не найбіднішими чи най-хворішими, а були скоріше найнахабнішими.


Взагалі, якщо вибирати між принципами «допомагати людям» і «не заважати людям», якими повинні керуватись держава, місцева влада чи окремі люди, мені особисто більш подобається останній. Адже, допомогти всім і одразу неможливо в принципі. Можна допомогти лише комусь і в якийсь час. Інші ж бачать, що комусь допомогли і стають чекати теж допомоги. Чекають, обурюються, зляться, адже, як кажуть, гірше всього чекати і наздоганяти. Натомість люди, які знають, що допомоги їм не буде, але й заважати у їх починаннях теж ніхто не буде, починають діяти. Тому іноді все-таки варто говорити людям правду, давати не рибу, а вудку, і спонукати їх до активних дій.


Ну і стосовно того, що ж буде робити у Верховній Раді наш Олександр Васильович (якщо все таки туди попаде). Вже зараз із його передвиборчих месиджів стає зрозумілим, що він повністю підтримує політику Президента Петра Порошенка, і займе чільне місце в його команді. Писати законопроекти, думаю, йому допоможуть помічники-юристи, а якщо вони будуть розходитись з його обіцянками, то нам буде зовсім просто наставити їх на правильне русло. Жодного з трьох реальних претендентів ми не зможемо так крепко тримати за …руку, як нашого земляка.

Я зробив свій вибір, в неділю його підтверджу. Робіть свій вибір і Ви.


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024