|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

«Енергобанк» тоне і тягне за собою бердичівських підприємців

Категория:

energobank0Сьогодні, 27 січня, під стінами ПАТ «Енергобанк» зібралися бердичівські підприємці Віталій і Олексій Верещаки та їхні працівники. Розрахункові рахунки підприємців були фактично заморожені, а численні працівники залишились без зарплати.

 

 Чутки про те, що ПАТ «Енергобанк» переживає свої не найкращі часи, почали поширюватися у ЗМІ ще у минулому році. Подекуди з’являлась інформація про його збиткову діяльність, проблемні кредити та борги. Відтоді у пресі періодично з’являлась і зникала в нікуди інформація про можливе банкрутство ПАТ «Енергобанк» та про нових і ще новіших, переважно російських, власників фінустанови.  Однак, банк продовжував триматися, платежі проходили, тож люди мовчали.

Та на початку поточного року ситуація знову загострилась. На різних форумах у інтернеті все частіше почали з’являтися повідомлення про те, що клієнти банку вкрай не задоволені його роботою. Проблеми з платежами, готівкою, депозитами, переказами та переводом коштів до інших банків тощо – неповний перелік проблем, з якими зіштовхнулися люди, які мали справу із ПАТ «Енергобанк».

В Бердичеві на під’їздах окремих будинків, які укладали договір про обслуговування  з ПАТ «Енергобанк»,  з’явились оголошення з проханням до мешканців відтепер здійснювати оплату комунальних послуг у відділеннях «Ощадбанку». Про причини таких змін у повідомленні мова не йшлась.

Пересічні городяни, можливо, і не звернули увагу на зміни в роботі «Енергобанку». Чого не скажеш про його вкладників. Ті клієнти, які вчасно зреагували на нехарактерну поведінку та затримки по нарахуваннях, нібито ще встигли закрити рахунки, перевести свої кошти до інших банків і виплатити заробітну плату працівникам. Та є й такі, які залишилися ні з чим. Принаймні, поки що. Найбільшим таким клієнтом в  нашому місті виявився колектив Бердичівського РЕМу. На свята люди не отримали зарплатню, і лише  на минулому тижні обленерго з рахунків в інших банках погасила цю заборгованість.

Але підприємці Верещаки не мають інших рахунків. Ні батько, ні син не змогли пояснити своїм працівникам, з яких причин вони не отримують кошти за виконану роботу та відповісти на питання: як тепер їм годувати свої сім’ї, сплачувати за житло тощо? Адже від них самих, запевняють роботодавці, це наразі не залежить. Переконують: виною усьому цьому ПАТ «Енергобанк», який не виконує  своїх зобов’язань по їх поточному рахунку. На всі попередні запити з приводу цього, розповів Віталій Верещак, відповідь у представників банку була одна: «Зачекайте, у нас йде процес реорганізації, купівлі-продажу…». До слова, напередодні, в українських ЗМІ почала з’являтися інформація про можливу зміну власника банку. У матеріалах йшлося про те, що Сінгапурська компанія, яка об’єднала інвесторів із киргизької і української інвестиційних компаній, придбала права власності на акції ПАТ «Енергобанк», а нині чекає на підтвердження угоди від НБУ.

На вимогу вийти і пояснити, чого ж їм слід чекати далі, до людей вийшов начальник відділення №1 ПАТ «Енергобанк» Сергій Юрійович Шпиталь. Інформацію з приводу не чесних на руку попередніх власників банку чоловік спростував одразу, запевнивши, що це лише чутки. Інші питання в цілому залишилися без відповіді. Мовляв, ми самі нічого не знаємо, нам не розповідають. Реорганізація – і крапка. А відповіді на запити обов’язково прийдуть, можливо, через місяць. І ситуація через місяць може вирішитися. Напевно. Хоча, хтозна.

Не зміг Сергій Юрійович і дати слушну пораду людям, котрі запитували у нього, на що їм жити? Він просто мовчки знизував плечима, переконуючи, що він особисто нічим зарадити цьому не може та намагаючись якось м’яко, необразливо натякнути, що то виключно їхня проблема… Що стосується людей, котрі у час реорганізації вносили до банку платежі, за словами чоловіка можуть бути спокійними, адже вони мають квитанцію про оплату.

Зрозумівши,  що сьогодні справа не зрушить з мертвої точки, люди передали начальнику відділення звернення від трудового колективу ФОП Верещак Олексія Віталійовича з проханням надати конкретну відповідь в діях ПАТ «Енергобанк» відносно невиконання своїх обов’язків по поточному рахунку їх директора, у зв’язку із чим вони не отримують авансу і зарплати. У документі зазначається, що якщо до 02 лютого поточного року така відповідь не надійде і банк не почне виконувати свої обов’язки згідно договору, колектив залишає за собою право на проведення подібних акцій під центральними офісами ПАТ «Енергобанк» у місті Київ та Національного банку України.

А поки, розповіли учасники акції, вони планують поїздку до Житомира. Сподіваються, що ось так, покроково, їм вдасться вирішити цю проблему та перевести рахунки, на які, кажуть, досі надходять платежі, до іншого банку.

energobank2 energobank3 energobank4 energobank8 energobank9


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024