|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Анжеліка Лабунська взяла активну участь у святкуванні Дня міста Бердичева

Категория:
Місто Бердичів має за своїми плечима багатовікову історію, в якій є як і радісні, так і трагічні сторінки, адже 467 років - це надзвичайно багато для маленького провінційного містечка, що було колись центром ярмарочної торгівлі усієї України. І ось у суботу, 21 вересня, з нагоди свята Дня міста Бердичева відбулися урочистості, в яких прийняла участь і Анжеліка Лабунська – кандидат у народні депутати по нашому мажоритарному округу.

Свій подарунок місту Бердичеву та всім його жителям Анжеліка Лабунська зробила ще незадовго до свята, коли завдяки її благодійному фонду «ЛАВ» вдалося повернути спортивний зал «Прогрес» у власність міста. Крім того Анжеліка Лабунська, розуміючи важкий фінансовий стан, за власний рахунок проводить ремонтні роботи, щоб привести приміщення спортивного залу у належний стан. Зокрема до Дня міста вдалося встигнути пофарбувати фасад зали, і він став справжньою окрасою площі, гордо височіючи над перехожими.

А оскільки наше місто Бердичів надзвичайно сильно припало до душі для Анжеліки Лабунської, то проігнорувати День народження міста, що вже стало для неї рідним, вона просто не змогла. Спершу Анжеліка Вікторівна разом зі своїм помічником Володимиром В’ячеславовичем Пономарчуком відвідала Бердичівський музей, де о 12-00 годині відбувся літературно-музичний вернісаж під чаруючою назвою «У полоні слова, музики та фарб». Даний захід було влаштовано силами викладачів та учнів художньої школи, і співробітників музею за участю представників учнівського і викладацького складу музичної школи.

Особливістю цього вернісажу було те, що на ньому присутні не лише милувалися картинами своїх талановитих художників, але й спілкувалися між собою на тему рідного міста Бердичева, його краси, гостинності та доброзичливості, а також розповідали про наших талановитих земляків, що натхненні красою Бердичева пішли по нелегкій стежці письменників та поетів.

Під час проведення вернісажу до присутніх звернулася і кандидат у народні депутати Анжеліка Лабунська, яка теж зізналася в своїй щирій любові до Бердичева, а працівникам музею за влаштоване свято мистецтва та духовності подарувала спеціально підготовлений подарунок – сучасний комп’ютер, що має допомогти їм у повсякденній роботі. Після цього Анжеліка Лабунська відвідала ще один культурний захд – Арт-бульвар, який проводився на бульварі ім. Лонського і де була представлена виставка робіт художників та фотографів міста Бердичева, серед яких були як справжні професіонали, так і початківці. Поряд свої картини малювали зовсім юні учасники «Конкурсу дитячого малюнку».

«Діти показували своє бачення міста Бердичева: його минулого і майбутнього зі всіма його проблемними питаннями та досягненнями», - поділився з нами своєю думкою та враженнями під час проведення конкурсу викладач художньої школи Анатолій Олександрович Запорожан. Маленькі художники у своїх роботах переважно зображали живописні місця та краєвиди рідного міста. Одним з найпопулярніших пейзажів серед дітлахів було зображення замку Костелу Босих Кармелітів, втім деякі з них малювали картини і на іншу тематику. На всіх учасників конкурсу чекали цікаві призи від кандидата у народні депутати Анжеліки Лабунської – фарби та багато інших потрібних у живописі речей, щоб діти могли і надалі малювати та розвивати свій талант.

Після того, як всі учасники завершили свою роботу, стало ясно, що судейській колегії (до якої входили викладачі художньої школи під головуванням директора Миколи Яцюка) доведеться важко визначити переможців, адже всі маленькі художники довели, що в них справді є хист до малювання. Та все ж найкращими були визнані роботи Дмитра Хмельницького (13 років), Тамари Поліщук (11 років) та Анни Бабич (10 років). Під бурхливі оплески їх нагородили наборами фарб, пензликів та папером для акварелі, що були люб’язно надані кандидатом у народні депутати Анжелікою Лабунською.

Серед фотографів з міста Бердичева свої роботи на Арт-виставці представляли Петро Петрівський, Василь Мельник, Руслан Гайдай, Олександр Очаківський, Сергій Нестерчук та багато інших, серед художників виділявся своєю незвичною творчістю заслужений майстер народної творчості України художик Іван Бабак з міста Житомира, що майстерно виконує свої картини на корі берези.

«Ця виставка взагалі чудова, адже тут молоді таланти можуть поділитися своїми витворами і подивитися на те, як працюють їх старші, більш досвідчені колеги. Тут кожен фотограф передає свої почуття за допомогою інтонації своєї фотографії і ділиться емоціями з іншими людьми», - поділився з нами своїми враженнями молодий, але талановитий фотограф Олександр Очаківський, який виставляв цього року вісім своїх робіт.

Анжеліка Лабунська разом зі своїм помічником Володимиром Пономарчуком теж з цікавістю пройшлася виставкою робіт бердичівських митців, інколи в захопленні зупиняючись біля чергового неперевершеного витвору мистецтва, постійно дивуючись, звідки у маленькому містечку стільки талановитих людей.

Слід зазначити, що цього року на бердичівлян чекав несподіваний сюрприз, підготовлений Анжелікою Лабунською спеціально до Дня міста Бердичева. День міста справедливо можна назвати Днем його народження, а тому і святкувати його потрібно відповідно – і обов’язково з смачним тортом. Але де взяти такий торт, яким можна було б нагодувати всіх бажаючих? Та благодійний фонд «ЛАВ», заснований кандидатом у народні депутати Анжелікою Лабунською все ж знайшов умільців, які змогли б виконати таке непросте завдання. Щоправда, в Бердичеві таких кулінарів немає – а от у столиці є.

Величезний, просто гігантський торт з картою Європи та містом Бедичевом посередині понад дві години добирався на свято в Бердичів з міста Києва. 350-ти кілограмовий гігант довжиною в п’ять метрів та шириною за два метри став справжньою окрасою святкування Дня міста Бердичева, а для того, щоб принести його на площу біля міського Палацу культури (де, власне, і проходило святкування) знадобилися зусилля чотирнадцяти чоловік! Помічники з команди Анжеліки Лабунської не тільки слідкували за порядком, але й здійснювали приємний обов’язок розрізання та розподілу солодкого подарунку, щедро нарізаючи чималі кусені торту та розкладаючи їх на пластикові тарілки, які потім передавали нетерплячим бердичівлянам, що юрбою оточили місце частування.

Найбільш охоче ласували надзвичайними солодощами маленькі бердичівляни. Маленький Дмитрик, п’ять років, ділиться своїми враженнями: «Дуже смачно! Мені надзвичайно подобається цей тортик, мама мені такого смачного ще не купувала. Мам, піди візьми мені ще трошки», - щебече малеча до своєї матусі, яка не зволікаючи посилає за черговим шматком торта татуся – адже добувати їжу здавна було чоловічою роботою.

Мабуть це вперше за всю історію святкування міста Бердичева для пересічних бердичівлян було влаштовано справжнє кулінарне свято, і всі бажаючі могли з’їсти смачну частинку європейського континенту, а для деяких счасливчиків пощастило отримати шматочок рідного міста Бердичева. І в цьому ми повинні завдячувати саме Анжеліці Лабунській та її благодійному фонду «ЛАВ» - адже саме завдяки їм пересічне свято перетворилося на грандіозну подію в житті міста Бердичева. А для того, щоб роздати та повністю з’їсти гігантський торт, знадобилося близько 1,5 години!

Відгомонів День міста Бердичева, розпочалися робочі будні – та у понеділок найбільш обговорюваною темою для розмови була саме Анжеліка Лабунська та її гігантський торт, що вона подарувала городянам. І це далеко не останнє, що зробила Анжеліка Лабунська для нашого міста Бердичева – вона продовжує працювати задля того, щоб місто Бердичів став дійсно європейським містом – адже недаремно на кремовій карті Європи він зайняв місце в центрі на заздрість Парижу, Празі та Берліну.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

f

f

f

f

f

f

f

f

Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Футболки з рок групами
Добавил friza
Апрель 16, 2024

Купити жіночу спідницю
Добавил keduji
Апрель 16, 2024

Избавиться от тяги к
наркотикам

Добавил Jannetta
Апрель 16, 2024

Форекс
Добавил MOSCOWW
Апрель 16, 2024

Zip пакет
Добавил KasaSamp
Апрель 16, 2024