|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Судимий депутат у Бердичеві створив незаконну групу

Категория:

У вівторок на черговій сесії було офіційно сповіщено про створення нової депутатської групи  “Реформи Брдичева”, до складу якої увійшли троє депутатів — Володимир Паціонов, Сергій Івлєв та Олександр Кухарчук. Останнього було обрано головою групи. Про це сповістили, зачитуючи відповідне депутатське подання. Але нині ми вирішили повернутися до цієї депутатської групи, оскільки легальність її створення — досить сумнівна, з двох причин. Як перша, так і друга прямо випливає із основного закону, який регулює порядок депутатської діяльності - “Про статус депутатів місцевих рад”. Відповідно до статті 26 цього закону, до складу депутатської групи у міських радах повинні входити не менше п’яти депутатів, а у “Реформах Бердичева”, як було озвучено на сесії — тільки три. Крім того, згідно із цією ж статтею, “депутатська група реєструється відповідною місцевою радою за поданням особи, яка очолює депутатську групу, до якого додається підписане депутатами цієї групи письмове повідомлення про сформування депутатської групи...”. Проте, як стало відомо нашим журналістам, до міської ради дійсно надійшло відповідне подання Олександра Кухарчука, як керівника новоутвореної групи. Але, при цьому, підписів інших депутатів ні під цим поданням, ні під передбаченим повідомленням рада не отримувала.

Нагадаємо, Олександр Кухарчук має фах юриста, у міській раді — вже другу поспіль каденцію. Тому залишається загадкою: він просто не знає елементарних норм названого закону чи просто умисно їх ігнорує?

Разом з тим, нашим журналістам стала відомою й інша інформація, яка стосується  Олександра Кухарчука. Згідно офіційної відповіді на інформаційний запит нашої редакції Бердичівський міськрайонний суд надав нам завірені у встановленому порядку копії вироків по обвинуваченню Олександра Кухарчука у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального Кодексу України. Відзначимо, що 27 травня 2013 року Олександр Кухарчук був визнаний винним і засуджений Бердичівським міськрайонним судом у складі головуючої Анжеліки  Вельмик  до покарання у вигляді одного року шести місяців обмеження волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на один рік. Від призначеного покарання, на підставі положень Кримінального кодексу, Олександр Кухарчук був звільнений з іспитовим строком у один рік. Депутата Бердичівської міської ради визнали винним в у скоєнні злочину, який він вчинив ще 11 квітня 2012 року: тоді він, рухаючись вулицею Леніна (нині — Житомирська), скоїв наїзд на пішохода, заподіявши постраждалій тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Правда, із вироком суду Олександр Кухарчук не погодився, вважаючи призначене йому покарання невідповідним тяжкості вчиненого злочину. При цьому, сам факт скоєння злочину і доведення своєї вини депутат не оскаржував. Розглянувши всі доводи сторін, 30 липня 2013 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області у складі головуючого М.С.Заліщука та суддів Ю.В.Фоміна і Т.А.Євстаф’євої частково задоволила апеляцію засудженого. Призначене йому Бердичівським міськрайонним судом покарання було замінено на інше. Ухвалою апеляційного суду Житомирської області від 30 липня 2013 року, винесеною Іменем України суд підтвердив вину Олександра Кухарчука у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.286 кримінального Кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить вісім з половиною тисяч гривень.

Статтею 89 Кримінального Кодексу України, яка визначає порядок погашення та зняття судимості, визначено, що у випадку призначення особі штрафу за вчинення злочину вона вважається несудимою, якщо протягом року з дня відбуття покарання не вчинить нового злочину. Днем виконання покарання вважається день сплати штрафу. Дострокового погашення чи зняття судимості у цьому випадку не передбачено.

Таким чином, якщо виходити із дати 30 липня 2013 року, коли Олександру Кухарчуку тільки було призначено кримінальне покарання у вигляді сплати штрафу, і він вже того ж дня його сплатив, то на даний момент — 23 липня 2014 року він досі вважається судимим.

Відзначимо, що про факт своєї судимості Олександр Кухарчук не повідомив ні міську раду, ні виборців (він обраний до міської ради за списком “Батьківщини”). Факт наявності у нього судимості за ДТП не став би безумовною підставою для позбавлення депутатського мандата, але міг бути розглянутий на сесії міської ради.
Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024