|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Міський голова Львова: «Бердичів – місто з великою історією, про яке ніхто не знає»

Категория:
Відомий не тільки львів’янам, очільник міста Лева Андрій Садовий, вже більше двох місяців їздить по містах України, а вчора завітав і у Бердичів. Острівець Європи в Україні , Львів - на сьогоднішній день є великим культурним, національним, науковим, освітнім і туристичним центром країни. Як зробити таким і Бердичів розповів мер Львова на зустрічі з керівництвом та жителями міста.

Андрій Садовий приїхав не сам, а з делегацією. Свої візити у міста України міський голова робить з ціллю посилення єдності країни у доволі складний для всіх час, а також промоції нещодавно створеної політичної партії «Самопоміч», лідером якої сам і являється. Також Садовий є віце-президентом Асоціації міст України, організації, що існує вже 22 роки і довела свою спроможність захищати інтереси місцевого самоврядування на національному та європейському рівнях.

Під час спілкування з бердичівлянами мер поділився досвідом у комплексному розвитку міста та проведенні реформації місцевого самоврядування. «Це перший мій візит у Бердичів і дуже сподіваюся, що не останній. Спілкування і співпраця між містами – дуже важливий пункт у діяльності органів самоврядування. Я впевнений, що у майбутньому ми з вашим міським головою створимо хороший спільний документ, який забезпечить і налагодить взаємозв’язок між нашими містами. Вам потрібно брати приклад із Львова. Було б дуже корисно якби ви обрали відповідальну людину, яка займатиметься співпрацею, приїжджатиме до нас – ми все покажемо, розкажемо і пояснимо. Адже у вас славне місто з великою історією, про яке, на жаль, ніхто не знає. Треба займатися промоцією, давати знати про себе не тільки Україні, а і світу», - заявив Андрій Садовий.

Також під час візиту міський голова культурної столиці України розповів про важливі програми, які започатковують у Львові, а саме: кооперація з європейськими банками, отримання від них грантів на благоустрій та розвиток міста, проведення днів Львова у інших містах країни та допомога сім’ям військовослужбовців, що воюють або загинули в зоні проведення АТО.

Поговорили і про наболіле. Представники бердичівських ЗМІ та громадських організацій поцікавилися у мера яким чином у Львові борються із бродячими собаками, на що він відповів: «Ця проблема є дуже поширеною у багатьох містах України. Перш за все ми мусимо не допускати агресії з боку громадян. У наших людей ще немає того рівня зрілості і любові до братів наших менших, який є у європейців. У нас в місті є якісні притулки, які ми побудували за кошти ЄС і європейських банків. Бродячих собак у нас відловлюють, стерилізують і відправляють у притулки. По-друге, ми проводимо велику роботу з людьми. Ми їм роз’яснюємо, що непотрібно викидати тварин на вулицю, так само як і не потрібно використовувати проти них силу і жорсткі методи. Було таке, що розсипали отруту, а від цього страждали домашні тварини інших громадян. Це неправильно. Треба щоб відбувалися зміни у мисленні українців. Тільки так можна вирішити цю проблему».

Представник спілки сприяння розвитку зеленого туризму торкнувся теми туризму і поцікавився як розвивається туризм і зелений туризм у Львові. «У нас є центр і асоціація розвитку туризму, які займаються цими питаннями. В’їзний туризм у Львові і Львівській області вже зараз здійснює вагомий внесок в економічний розвиток регіону, але існують можливості та потенціал для того, щоб значно підвищити його рівень. Саме тому туризм в області визначено пріоритетною галуззю для розвитку та забезпечення стабільного росту економіки, що в свою чергу згодом принесе користь безпосереднім чи непрямим чином кожній комерційній структурі, а також кожному мешканцю регіону. Ми всіляко підтримуємо програми з розвитку туризму і надаємо якісні послуги гостям міста. У нас по всьому Львову є інформаційно-довідкові пункти та стенди, які допомагають туристам прокласти маршрут і зекономити час.», - розповів Садовий.

За годину до зустрічі відбулося засідання громадської ради міста Бердичева, тому поговорили і про аналогічну раду у Львові. За словами Садового, у Львові робота з громадськими організаціями є пріоритетом. Регулярно проводяться конкурси проектів ГО, які потім фінансуються з міського бюджету. Також громадські організації отримують часткову чи повну фінансову допомогу у сплаченні орендної плати за приміщення.

Від імені жителів Бердичева Андрію Івановичу подарували Ікону Матері Божої Бердичівської та фірмові келихи бердичівського пивзаводу, на що він відповів: «У нас у Львові прийнято за все платити, тому я дарую вам пам’ятну монету, на якій зображене наше місто».

Після зустрічі міський голова Львова разом із мером нашого міста відвідали визначні місця Бердичева, а саме: Костел святої Варвари, Монастир Босих Кармелітів, Бердичівський пивзавод, арт-студію Різому.

На анонсовану зустріч з громадою у комплексі «Оноре де Бальзак» Андрій Садовий з невідомих причин так і не з’явився, що дуже розчарувало бердичівлян, які не змогли поспілкуватися з мером у будівлі міського виконавчого комітету.

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

f

Євген КАЙДАННИК

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024