|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

“Палац спорту” у Бердичеві: велика афера чи благородна справа?

Категория:

Пам’ятаєте, як все було помпезно і гучно два роки тому? За кілька тижнів до тодішніх виборів чинний народний депутат України Анжеліка Лабунська із екранів телевізорів, динаміків радіо, газетних площ та інтернет-майданчиків розповідала, скільки довелося докласти зусиль для того, щоб Бердичів нарешті мав повноцінний спортивний зал. Одні лише переговори зайняли півтора роки...

А пам’ятаєте, як за чотири з половиною роки до того — взимку 2008-го — було не так весело? Тоді керівництво заводу “Прогрес”, якому й належав спортзал, вирішило його продати. Не допомогло нічого: ні бажання міської влади викупити важливу для Бердичева соціальну споруду, ні виділені спеціально для цього кошти, ні мітинги юних спортсменів під стінами заводу тоді, коли мав відбуватися аукціон.

При цьому, ім’я нового власника спортивної зали дуже довго залишалося у таємниці, хоча у Бердичеві і не припинялися розмови про те, що Костянтин Жеваго (згідно даних у відкритих джерелах інформації — власник заводу “Прогрес”) передав цей спортзал іншому своєму підприємству. Тобто робилося все, аби цей об’єкт не дістався громаді.

Чому? - досі невідомо, хоча й подейкували, що із спортзалу хочуть зробити чи то супермаркет, чи автомобільний салон. Правда, у міській раді такі можливі перспективи швидко прорахували і окремим рішенням сесії заборонили перепрофільовувати спортзал на будь-що інше (міська рада має такі повноваження, хоча це приміщення і знаходитися у приватних руках).

Можливо, через це нові власники закрили спортзал на замок на довгі роки. У результаті, приміщення стояло пусткою, поступово втрачало свою функціональність. Що з ним могло статись далі — невідомо. Аж тут з’явилась ВОНА - рятівниця і благодійниця. Ще у березні 2011 року, за власним зізнанням Анжеліки Лабунської, дізнавшись про долю бердичівського спортзалу, вона вирішила його відродити. Чому об’єктом інтересу Анжеліки Лабунської став саме Бердичів — меценатка не пояснювала. Адже на той момент вона була народним депутатом, який мав би опікуватися долею Брусилівського, Коростишівського та Малинського районів — вона була офіційно закріплена куратором цього округу.

Та суть не в цьому. Як пояснювала Анжеліка Лабунська журналістам, у березні 2011 року вона звернулася до власника спортзалу, щоб той передав його в оренду благодійному фонду Анжеліки Лабунської “ЛАВ”. Але власник категорично відмовився. Тому пішли іншим шляхом: знайшли особу, яка погодилася викупити спорткомплекс у власника і тоді передати його в оренду фонду “ЛАВ”. На все це пішло півтора роки. Примітно, що саму угоду купівлі-продажу, реєстрацію у БТІ та укладення угоди про оренду зуміли організувати за один день. А вже наступного дня Анжеліка Лабунська гордо звітувала журналістам: її фонд орендував спортзал і у жовтні 2012-го приміщення буде готове до відкриття. Дрібничка, але... ремонтні роботи у спорткомплексі розпочалися раніше, ніж попередній власник його продав.

Справедливості заради слід відзначити, що приміщення, яке назвали Палацом спорту, дійсно відкрили. Та, попри тодішню обіцянку передати його бердичівській громаді, Анжеліка Лабунська досі цього не зробила.

Справа, начебто, і добра зроблена. Але гіркий присмак залишився. У Бердичеві і досі говорять про аферу: чи то Жеваго сам у себе купив-продав і орендував спорткомплекс, чи то Лабунська? Ми вирішили дослідити, чи є хоч якась доля істини у цих підозрах. Справа, скажемо чесно, виявилася не з легких, оскільки все засекречено.

Але схема вималювалася цікава. Офіційно, власником приміщення Палацу спорту є товариство з обмеженою відповідальністю “Будівельна компанія “Основа”, зареєстроване у місті Василькові Київської області. Її директор — Максим Ряполов. Правда, у деяких джерелах зазначається, що ТОВ “БК “Основа” фактично розташоване у місті Києві, по вул.Патріса Лумумби, 4/6. За цією ж самою адресою розташовано й інше підприємство — публічне акціонерне товариство “Агробуд-1”, головою Наглядової ради якого є той самий Максим Ряполов. Він, крім входження до керівних органів “БК “Основа” та “Агробуд-1”, рахувався також директором ТОВ “Орендне підприємство №133”, розташованого у Києві на вул.Січневого Повстання,11-б, а також ТОВ “Феррекспо”, яке знаходиться за тією ж адресою.

Що об’єднує всі ці підприємства, крім Максима Ряполова? Згідно даних у відкритих джерелах інформації, вони, так само як і бердичівський завод “Прогрес”, у тій чи іншій мірі підконтрольні народному депутату України, мільярдеру Костянтину Жеваго.

Таким чином, можна зробити висновок, що бердичівський Палац спорту, як належав Костянтину Жеваго, так у нього під контролем і залишився.

Анжеліка Лабунська із 1995 року працювала на різних посадах у підконтрольній Костянтину Жеваго групі компаній “Фінанси та кредит”, у тому числі - чотири роки (до 2006-го - моменту обрання народним депутатом) була директором “Юридичної компанії “Фінанси та кредит Лекс”, а з 2004 по 2006 роки - начальником юридичного відділу бердичівського  заводу “Прогрес”. Анжеліка Лабунська і зараз не приховує плідної співпраці із Жеваго, не заперечуючи відношення до “Прогресу”. До речі, ми дослідили тільки один ланцюг: кому зараз дійсно належить спортзал. Але кому його насправді продали у 2008-му році? Можливо, Анжеліці Лабунській?

Що цікаво, коли спортзал продавали, інвестори переконували у тому, що роблять це з метою виходу зі скрутного економічного становища та для виплати зарплат працівникам “Прогресу”. Але, згідно даних Вікіпедії, 2008-ий рік завод “Прогрес” завершив з чистим прибутком у майже п’ять мільйонів гривень. Тобто, ніякої реальної скрути не було і людей просто вводили в оману?

У 2012 році Анжеліка Лабунська спочатку пообіцяла передати Палац спорту міській громаді, а потім стверджувала, що там будуть організовуватися тренування “для всіх, хто безкоштовно хоче займатися спортом”. Ні тієї, ні іншої обіцянки нардеп не виконала: спортзал і досі у приватних руках, а тренування там для пересічних городян, здебільшого, платні.
Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024