|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

За голосування за Азарова Лабунська отримала 16 мільйонів?

Категория:

Хто такі олігархи? Це слово чули всі, але що насправді воно означає, знають одиниці. Якщо звернутися до Вікіпедії, то слово “олігарх” — близький синонім слова “магнат”. А магнат, у свою чергу (згідно тієї ж Вікіпедії), це власник фінансового чи промислового капіталу, що має політичний або економічний вплив завдяки багатству чи панівному становищу в окремій галузі економіки.

Видання “Поступ” свого часу провело своє дослідження стосовно того, кого слід вважати олігархом. З цією метою опитали ряд депутатів, політиків та журналістів. Наприклад, тодішній народний депутат від партії “Солідарність” Олександр Ржавський відзначив, що “олігарх – це людина, яка має великі гроші, але використовує вона їх для того, аби купити владу, а потім ту владу використовує, щоб заробити ще більше грошей. Зазвичай олігархи досягають своєї мети дуже цинічними методами, використовуючи інших людей, проводячі такі законодавчі акти та рішення, які не лише перешкоджають розвитку держави, а й суперечать самій ідеї держави. Дехто з українських олігархів навіть не пов’язує своє подальше життя із Україною і цим пояснюється їхній цинізм у ставленні до неї...”.

Втім, кожен, у кого є доступ до інтернету, має можливість поринути у його простори і знайти ще чимало різних думок з приводу того, хто такі олігархи і навіть дізнатися їхні прізвища.

Та, наразі, справа про інше. У своїх агітаційних матеріалах кандидат у народні депутати України Анжеліка Лабунська презирливо називає свого конкурента Олександра Ревегу олігархом. Ми ж вирішили з’ясувати: а яке фінансове становище у самої Анжеліки Лабунської, яка вже вісім років є народним депутатом.

Стало відомо, що за два роки з моменту обрання Анжеліки Лабунської народним депутатом України по 63-му виборчому округу її фінансові активи зросли на 16 мільйонів гривень і нині становлять майже 41 мільйон 795 тисяч гривень. Крім того, більше 47 з половиною мільйонів гривень фінансових активів є у членів її сім’ї (фактично — у чоловіка, бо до складу сім’ї, крім нього, входять ще двоє малолітніх дітей). Все це випливає із “Декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру” за 2011-2013 роки, власноруч заповнених Анжелікою Лабунською й оприлюднених рухом “Чесно”, на який сама народний депутат часто посилається, звітуючи про свою діяльність.

Загалом доходи Анжеліки Лабунської у 2013 році склали 2 мільйони 241 тисячу гривень, з яких заробітна плата депутата становила понад 228 тисяч гривень. Незважаючи на такі статки, Анжеліка Лабунська не відмовилася від передбаченої для депутатів щорічної матеріальної допомоги у розмірі понад 35 тисяч гривень. Правда, у власноруч заповненій Декларації за 2013 рік є певна невідповідність: при сукупному доході у 2 мільйони 241 тисячі гривень (як вже зазначалося), Анжеліка Лабунська вказала, що із цієї суми доходи від процентів та дивідендів складають ...2 мільйони 412 тисяч гривень.

Загалом пані Лабунська володіє цінними паперами, номінальна вартість яких оцінюється у понад 15 мільйонів гривень, та має банківські вклади у 26,5 мільйонів. При цьому в рік обрання депутатом (2012) Анжеліка Лабунська поклала до банку понад 16 мільйонів гривень.  Звідки взялися такі великі статки — невідомо, але, нагадаємо, того ж року Анжеліка Лабунська проголосувала за призначення Миколи Азарова Прем’єр-міністром України всупереч волі виборців, які її на це не уповноважували, бо віддали більшість голосів за “Батьківщину”, а не за Партію регіонів.

Зі змісту декларацій можна зробити висновок про те, що народний депутат входить до складу  різних підприємств як в Україні, так і за кордоном. Принаймні, вона здійснила внесок до статутного капіталу підприємства в Україні (127 тисяч гривень) та за кордоном (115 тисяч гривень; стільки ж вніс і чоловік Анжеліки Лабунської).

Фінансових зобов’язань народний депутат не має жодних — у 2012 році вона та чоловік  погасили кредити, загальна заборгованість по яких, разом із процентами, тоді складала близько 424 тисяч гривень. Чоловік депутатки у минулому році витратив на утримання майна більше 260 тисяч гривень.

Свого автомобіля в Анжеліки Лабунської немає. Натомість, у власності чоловіка є “Mercedes-Benz S450”, 2006-го року випуску (середні ціни на такий восьмирічний автомобіль нині, згідно оголошень про продаж, становлять близько півмільйона гривень). Раніше чоловік мав ще й інший “Мерседес” - G55, теж 2006 року випуску (середня ціна — теж близько півмільйона гривень). Але зараз його вже продали. Крім того, чоловік Анжеліки Лабунської має у своєму володінні також катер “MasterCraft X2”, випущений у 2005 році. Середня ціна на такий потриманий катер теж складає близько півмільйона гривень за нинішнім курсом долара.

Немає у Анжеліки Лабунської і власного житла, принаймні — згідно її Декларації. Правда, у 2012 році вона отримала від Управління Верховної Ради України земельну ділянку розміром 1200 кв.м. Хоча, це не означає, що народний депутат — безхатченко: у членів сім’ї, з якими проживає Анжеліка Лабунська, своя нерухомість є. Згідно Декларації за 2011 рік, сім’я народного депутата володіє будинком, площа якого становить 109 000 квадратних метрів (це не друкарська помилка — саме так зазначено в декларації). Для порівняння: площа всієї держави Ватикан складає 440 000  квадратних метрів. Земельна ділянка, якою володіє сім’я нардепки — сімдесят гектарів (згідно тієї ж Декларації). За словами самої Анжеліки Лабунської, її сусідом по маєтку був Віктор Янукович. До речі, вся площа сумнозвісного “Межигір’я”, де мешкав Віктор Янукович, - 14 га...

Була у родини нардепа ще й квартира (24,90 кв.м.), але у 2012 році її продали.

Благодійний фонд Анжеліки Лабунської є засновником трьох газет у Ружинському, Попільнянському та Андрушівському районах.

Наразі ми не будемо судити: олігарх, магнат чи чесний депутат Анжеліка Лабунська. Ми просто констатуємо факт згідно оприлюднених нею декларацій. Так само як і не рахуватимемо, скільки за вищеперераховані гроші можна було купити бронежилетів для армії, виплатити боргів по зарплаті на заводі “Прогрес”, збудувати дитсадків, очисних споруд. А ще за ці гроші можна спробувати “купити” місце у парламенті, щедро засіявши ними округ напередодні виборів. Великі гроші, як відомо, то велика спокуса...

А якщо Ваша декларація, Анжеліко Вікторівно, - брехня, то здайтеся правоохоронцям добровільно.
Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024