|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Перерахунок на 63-му окрузі: є перша сотня

Категория:

 
Цього тижня мешканці Бердичева, Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського та Ружинського районів офіційно залишаться без свого депутата. Відомо, що у четвер новообрана Верховна Рада України планує зібратися на своє перше засідання. Відтак, чинний досі депутат від нашого округу — Анжеліка Лабунська — складе свої повноваження. Натомість, нового депутата, на зміну Анжеліці Лабунській, округ досі офіційно не має. Нагадаємо, у 63-му окрузі, на виконання рішення суду, прийнятого за позовом представників Павла Жебрівського, триває повторний перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях.

 
Цього тижня мешканці Бердичева, Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського та Ружинського районів офіційно залишаться без свого депутата. Відомо, що у четвер новообрана Верховна Рада України планує зібратися на своє перше засідання. Відтак, чинний досі депутат від нашого округу — Анжеліка Лабунська — складе свої повноваження. Натомість, нового депутата, на зміну Анжеліці Лабунській, округ досі офіційно не має. Нагадаємо, у 63-му окрузі, на виконання рішення суду, прийнятого за позовом представників Павла Жебрівського, триває повторний перерахунок голосів на всіх виборчих дільницях.

 

За останніми даними, станом на вечір вівторка, 25 листопада, членам окружної комісії вдалося повторно порахувати голоси на 98 дільницях із 225, що становить трохи більше 43%.

Проміжні підсумки

Зважаючи на те, що члени окружкому порахували вже майже половину дільниць, можна підводити певні проміжні підсумки. Жодних фактів масових фальсифікацій, як і раніше (про що заявляли представники Павла Жебрівського), на окрузі не виявлено, а розрив між першим  (Олександр Ревега) та другим місцем (Павло Жебрівський) залишається практично незмінним. Це, до речі, підтверджують і самі представники Павла Жебрівського, прес-служба якого розповсюдила заяву, у якій зазначила, що “суттєвих змін у результатах поки не сталося”.

На більшості дільниць результати взагалі залишаються незмінними, на деяких — існують відмінності у один-два голоси, які і члени окружкому, і численні спостерігачі відносять на так званий “людський фактор”. Внаслідок, окремі кандидати голоси втрачають, інші — здобувають. Таким чином, лідером за втратою голосів є Анжеліка Лабунська: повторний підрахунок голосів встановив, що їй зайве порахували 46 голосів. Натомість, найбільше здобув від перерахунку Станіслав Лужанський, у якого додалося 11 голосів. Але, у будь-якому випадку, на підсумкове розташування кандидатів це не впливає жодним чином.

Інтереси відстоювати нікому

Тенденція така, що очікувати на кардинальну зміну результатів у подальшому, навряд чи варто. Тому треба вже зараз задатися питання: а що далі?

Очевидно, що певний час мешканці округу залишатимуться без свого депутата. А значить, що звернутися до когось за допомогою їм тепер буде значно складніше — депутата-мажоритарника немає, а “партійні” депутати жодної відповідальності перед виборцями у якомусь конкретному місті чи селі не несуть. Є й інший момент.

Перші дні і тижні будуть одними із найбільш відповідальних для подальшої роботи і Верховної Ради, і загалом державних владних структур. Зокрема, саме зараз відбуватиметься формування керівного складу Верховної Ради та персонального складу парламентських комітетів, депутатами призначатиметься уряд. Але представник бердичівської, андрушівської, ружинської та попільнянської громад ніякої участі у цьому не братиме, а значить — інтереси виборців не будуть враховані. У якийсь парламентський комітет наш депутат колись таки потрапить, але не у той, де можуть бути застосовані його знання та досвід і де він зможе краще відстоювати інтереси виборців, а у той, де буде вільне місце.

Так само, як і годі сподіватися на більш-менше достатню державну фінансову підтримку у наступному році мешканцям названих районів на важливі для них соціальні проекти. Бо, знову таки, їх представник жодним чином не лобіюватиме їхніх інтересів при формуванні бюджету держави на 2015-ий рік. Затвердити цей головний фінансовий документ ще у грудні новий парламент та потенційний уряд вважають одним із першочергових своїх завдань.

Недоліки відсутності представника громади у парламенті можна ще довго перераховувати. Та чи думає про інтереси виборців той, хто за будь-яку ціну хоче потрапити знову до депутатського корпусу?

Підвищений інтерес

До речі, перерахунок ще триває, а команда Павла Жебрівського вже зараз, не чекаючи його закінчення, обіцяє членам окружної комісії нові позови до суду і запевняє, що змусить членів окружкому ще раз повторно рахувати голоси. Чи це блеф, чи своєрідний тиск на членів окружної комісії, чи дійсно так буде — невідомо.

У цій ситуації цікаво одне: а сам Павло Іванович знає про реальну ситуацію на окрузі, у тому числі — при повторному підрахунку? Чи просто повністю покладається на ту інформацію, яку доносять йому у вуха його помічники? Їм, звісно, вигідно, щоб перерахунок тривав чим довше: робота йде, копійка капає.

Цікаве спостереження: за ходом проведення повторного підрахунку голосів чомусь дуже уважно спостерігають, здебільшого, не бердичівляни чи мешканці інших населених пунктів округу, а житомиряни та кияни. Їм який інтерес до цього? При цьому, житомиряни щоденно їздять до Бердичева із журналістськими посвідченнями, а кияни живуть у місцевих готелях (зізнають самі — тільки проживання на день коштує від 400 гривень). Можна було б зрозуміти їхню професійну зацікавленість, якби вони поширювали інформацію про хід перерахунку, але на шпальтах їхніх видань про це — ні слова. До речі, одні із постійних “спостерігачів” за ходом перерахунку — журналісти газети “Місто”, яка є офіційним виданням ...Житомирської міської ради. У Бердичеві навіть місцева комунальна газета ігнорує хід перерахунку, а тут житомиряни, за бюджетний кошт, постійно відряджають до Бердичева свого представника? Чи їхні журналісти з власної волі щоденно витрачають немалі гроші на дорогу туди й назад? Щонайменше, дивно це все...

Зйомка за наказом

Не менш дивною виглядає у цій ситуації і роль обласного державного телебачення, представники якого не тільки щоденно присутні у залі проведення перерахунку, але й повністю, у дві камери,  фіксують увесь процес. І тут можна було б зрозуміти колег - все-таки, історичність моменту не тільки обласного, але і державного значення. Проблема в іншому.

Можливості дивитися трансляції обласного телебачення у нас немає, тому звернулися до офіційного сайту ОДТРК. Там, за понад два тижні, поки триває процес повторного підрахунку, жодного рядку про це, не те що цілого журналістського матеріалу. Зате постійні контакти операторів державної телекомпанії із довіреними особами Павла Жебрівського у залі окружкому — видно неозброєним поглядом. Більше того, окремі представники кандидата Жебрівського прямо вказують операторам: що і як знімати.

Поміж іншим, якщо представники ТРК знімають відео на студійні відеокамери за дорученням телекомпанії, то чому тоді всі відзняті матеріали вони, не ховаючись, переписують на ноутбук представників Павла Жебрівського?

Робочий час працівників обласної державної ТРК оплачується, до речі, із бюджету, так само як і придбання відповідного обладнання.

Звернення профспілки

До речі, два місяці тому, у вересні, профспілкова організація обласної телерадіокомпанії звернулася до голови Держкомтелерадіо, начальників СБУ та УМВС із листом, у якому звинуватила свого керівника у отримуванні коштів на особистий рахунок за виготовлення та розміщення агітаційних матеріалів. “Виконуючи вимогу працівників компанії та членів профспілки «Інновація» Житомирської ОДТРК, доводжу до Вашого відома, що генеральний директор компанії В. Головецький систематично особисто вимагає та отримує неправомірну матеріальну винагороду від народних депутатів України, кандидатів у народні депутати по Житомирській області за виготовлення та трансляцію відео матеріалів агітаційного змісту. До звернення додається сканкопія листування у соціальній мережі «Вконтакте» представників прес-служби одного з депутатів про перерахування на власну банківську картку В. Головецького 2 500 за сюжет в «Новини Житомирщини». Також представляємо звіт про кількість виготовлених та розміщених в ефірі ЖОДТРК агітаційних відео сюжетів протягом трьох місяців”, - йдеться у зверненні профспілкової організації ОДТРК. Правда, про яких саме кандидатів у народні депутати йшла мова, у зверненні не повідомляється.

Не будемо робити з цього ніяких висновків, але факти лишаються фактами. Відзначимо лише, що окремі члени окружної комісії, у розмові із нашими журналістами, висловили думку про те, що один день повторного підрахунку голосів коштує державному бюджету 15-20 тисяч гривень. А таких днів з  8 листопада, коли все почалося, було вже майже двадцять і очікується не менше...

Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024

Выбор авто
Добавил Liaі
Апрель 24, 2024