|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві створили оперативний штаб запобігання терористичним проявам

Категория:

У зв'язку з нещодавнім терористичним актом у Маріуполі та іншими трагічними подіями на Сході, на виконання  доручення Прем’єр-Міністра і розпорядження голови ОДА, у Бердичеві створено оперативний штаб реагування. Метою його діяльності є запобігання терористичним проявам та виникненню інших надзвичайних ситуацій на території міста. До керівного складу штабу увійшли перші особи силових структур, тих установ та організацій, від роботи яких залежить безпека городян і забезпечення життєдіяльності міста у разі виникнення позаштатних ситуацій. Очолив штаб мер Василь Мазур.

«Сьогодні ситуація в країні така, що є реальна загроза життю і здоров’ю наших людей. Всі структури, які є сьогодні у місті, повинні робити все, щоб забезпечити безпечне проживання жителів на нашій території», - пояснює причини створення оперативного штабу Василь Мазур.

Насамперед, йшлося про посилення охорони об'єктів, що відносно яких існує першочергова загроза терактів. Таких у Бердичеві вже визначили близько тридцяти (цей перелік не остаточний і буде коригуватися) – вони знаходитимуться у зоні посиленої уваги правоохоронців.

За словами заступника начальника міліції Олександра Велімовського, оперативна обстановка залишається складною. Резонанс і паніку серед населення викликають теракти на Сході країни, про які ми дізнаємося ледь не щодня із телевізійних новин. У зв’язку з цим міліцією вживаються додаткові заходи щодо посилення охорони громадського порядку. Першими «помічниками» міліціонерів є камери зовнішнього відеоспостереження: їх у місті є чимала кількість, але цього не достатньо для здійснення повного контролю над територією. Саме тому найближчим часом у Бердичеві з’явиться ще більше «всевидючих очей». Записи з усіх камер будуть зберігатися довший, ніж зазвичай, термін. Відзнята інформація оперативно передається у мерію та міліцію (тепер її буде  мати ще й СБУ).

Також міліція чекає від небайдужих допомоги у вигляді пального, якого не вистачає для заправки патрульних машин. А Олександр Велімовський звертається із проханням до бердичівлян: не бути байдужими, і повідомляти про всі підозрілі обставини, бо в нинішніх умовах краще перестрахуватися, ніж недогледіти.

Увага на підозрілих

«Прошу за телефонами 102 або 2-11-02 повідомляти про всіх підозрілих осіб на території Бердичева та району, які вестимуть себе підозріло, з валізами, чи залишать ці валізи без нагляду. Також треба на це звертати увагу і одразу телефонувати у міський відділ міліції. Слідчо-оперативна група, при надходженні такої інформації, одразу виїде і перевірить цих осіб та їх речей. Треба звертати увагу на будь-який автотранспорт, який знаходиться біля об’єктів підвищеної уваги. Це – супермаркети, місця масового скупчення людей, базари, автовокзали. Ми будемо вводити номери цих автомобілів у базу, є конкретна програма, яка обліковує всі ці дані. І тоді працівники оперативних служб будуть займатися цими автомобілями і їх власниками», - розповідає процедуру проведення перевірок Олександр Велімовський.

Крім того, міліція, насамперед – ДАІ, мають звернути посилену увагу і на проїзд через Бердичів великогабаритного транспорту. Він і без того не має права в’їжджати у місто (перш за все – транзитний транспорт), про що попереджають спеціальні знаки: такі автівки розбивають дороги, рухаються аварійним шляхопроводом у районі м’ясокомбінату. А зараз – поготів: невідомо, який вантаж знаходиться у великогабаритних автомобілях і з якою метою вони взагалі заїжджають у Бердичів. Саме тому міліція має посилити контроль за таким транспортом.

Правоохоронці самі не справляться

Зазвичай, начальник СБУ – людина не публічна. Так було в мирний час. Тепер, коли країна фактично знаходиться у стані війни й існує постійна загроза вчинення терактів, робота Служби безпеки має надзвичайно важливе значення. Останнім часом працівники цієї служби є присутніми майже на усіх заходах, які проходять у Бердичеві, взаємодіють з місцевою владою та населенням. СБУ – служба, яка не одягає рожевих окулярів і намагається діяти на випередження. Саме тому начальник міського підрозділу СБУ Володимир Кондратюк вважає за доцільне застерегти: правоохоронці не взмозі здійснювати стовідсотковий контроль за ситуацією, а небезпека - поруч.

«Як би не здавалося нам тут, у Бердичеві, на відстані, дуже далекій від зони АТО, насправді, ситуація не така проста. Органами СБУ на території області, у тому числі – у Бердичеві, були виявлені громадяни, які виношували наміри терористичного плану, проведення підривної діяльності. Як бачите – ситуація зовсім не проста і потребує спільних адекватних заходів. Правоохоронні органи самі по собі не зможуть, будемо відверті, забезпечити охорону тих об’єктів, які на сьогодні можуть бути об’єктами терористичних посягань. Чому? Тому що, у першу чергу, до кожного такого об’єкта масового скупчення людей не поставиш по 10 співробітників міліції чи охорони. Немає такої можливості ні в СБУ, ні в міліції, ні у міської ради. Тому, основне завдання – нам спільно налагодити охорону і, по можливості, якнайбільше забезпечити засоби і відео спостереження, і охорони фізичної», - каже Володимир Кондратюк.

Перевірка укриттів

Наступне завдання, яке формулює оперативний штаб – не формальна перевірка всіх бомбосховищ та протирадіаційних укриттів, які знаходяться на території міста. Захисних споруд цивільного захисту на балансі знаходиться 45, до використання за призначенням не готові близько 20, і це – дуже багато, вважає міський голова Василь Мазур. Він дав відповідальним особам тижневий термін, щоб усунути усі недоліки.

Окрім наведення там порядку, усі можливі укриття мають бути позначені відповідними інформаційними табличками (в т.ч. там має міститися інформація про те, у кого знаходяться ключі). Порядок дій населення у разі виникнення загрозливої ситуації ближчими днями обіцяють оприлюднити у ЗМІ, зокрема готуються провести комплексне навчання.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Віктора Рябушка, бердичівляни хвилюються, телефонують, задають різні питання. Міський голова відзначає, що паніку людей зрозуміти можна.

Готовність до всього

У ході проведення оперативної наради її учасники намагалися привернути увагу до усіх проблемних питань, насамперед, говорили про координацію та взаємодію, потребу у забезпеченні альтернативним зв’язком (на випадок зникнення мобільного). Створений  штаб буде працювати на постійній основі, адже ситуація, на жаль, не поліпшується. «Ми повинні бути готовими до всього», - відзначив міський голова.

«Треба зрозуміти, що це – не «дитячі ігри», які були раніше, коли ми «грали» у цивільну оборону. Ми сьогодні бачимо, що гинуть люди, наносяться удари на ураження, і не дивляться – чи це цивільні, чи військові. Всі служби повинні бути готові діяти в екстремальних умовах. Тому будьте дуже серйозними. Штаб працюватиме на постійній основі. Ви бачите, що ситуація на Сході не поліпшується, напруження зростає, і ми повинні бути готовими до всього», - відзначає Василь Мазур.
Бердичівські новини


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024