|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Перший День народження в автобаті, або вдалий старт нової військової частини на Житомирщині (ВІДЕО

Категория: Армия

alt

Військовий оркестр артилеристів вітає 226-й окремий автомобільний батальйон з першим Днем народження. Разом із артилеристами та спецпризначенцями сьогодні він відроджує колишню військову славу Бердичева. Хоча поки батальйон на стадії становлення.

"Враховуючи те, що частина створена нещодавно, на долю наших військових випали нелегкі завдання. Це і формування частини, отримання техніки, матеріально-технічних засобів",– говорить Сергій Григоренко, командир 226-го окремого автомобільного батальйону.

За плечима командира автобату – служба в піхотних і артилерійських підрозділах. Серед особового складу виокремити когось конкретно чоловік не може, бо всі сумлінно працюють. Жінки на військовій службі, каже, не поступаються чоловікам.

"Нарівні вони виконують свої службові обов’язки, у деяких випадках чоловікам ще приклад треба брати. Жінка має бути берегинею дому. Це не зовсім жіноче заняття – ходити у формі й виконувати службові завдання", – розповідає командир автобату.

Забезпечення військових матеріально-технічними засобами, паливно-мастильними матеріалами, продовольством в автобаті називають головними своїми завданнями. Це особливо важливо в зоні збройного конфлікту на сході України.

alt

"Зараз існує потреба в підвезенні боєприпасів, пального, є підрозділи, які не мають своїх їдалень. Створено зведений тиловий підрозділ на базі 226-го батальйону, і він виконує ці завдання вже протягом 9 місяців", – говорить ОлександрЗадерейко, начальник тилу управління оперативного командування "Північ".

alt

Вадиму Микитченку – 25. Солдат строкової служби до автобату потрапив з Полтавщини. Службою в Бердичеві задоволений. Хлопець переконаний: патріотизм – це не гучні гасла та вишиванка. Інша справа – виконати обов’язок перед Батьківщиною.

"Закінчив навчання в університеті й вирішив, що ховатися від призову просто соромно. Треба віддавати борг державі, сам пішов за повісткою у воєнкомат і опинився тут",– каже він.

Долю цієї жінки автобат змінив корінним чином. Із вчителя вона стала командиром відділення взводу супроводження військових вантажів. До Бердичева переїхала з Житомира два роки тому. Тут і підписала контракт.

alt

"Це тилова частина, частина забезпечення. Я як жінка знаю, що тил – це головне. Завдяки міцному тилу – міцна передова",– говорить молодший сержант Ольга Костюченко.

А цей чоловік до служби в автобаті служив у частині радіоелектронної боротьби. До армії подався за прикладом старшого брата. Встиг навіть в АТО побувати у складі 25-ї Дніпропетровської бригади.

alt

"Зараз обов’язки в мене командира роти: підвезення суховантажу та вантажу в частини, які виконують бойове завдання",– говорить Андрій Рохманко, командир автомобільної роти.

Усі вони разом з товаришами по службі щодня навчаються, проходять стройову, вогневу, воєнно-ідеологічну підготовку, приділяють неабияку увагу фізичному загартуванню та спортивно-масовій роботі.

"Ми вчимося не тільки в частині, ми їздимо і на залізницю, вчимося вантажити і розвантажувати техніку, бо у критичній ситуації ми маємо зреагувати миттєво",– каже молодший сержант Ольга Костюченко.

У планах автобату – підтримання частини в постійній бойовій готовності. При цьому тут намагатимуться зробити все для спільної перемоги в АТО. Стосовно потреб військові говорять: забезпечення непогане, утім певні сподівання все ж є.

alt

"Хотілося б більш нової техніки. Хоча ми знаємо, що на даний час це неможливо, але хочеться це бачити. І щоб країни Америки та Європи рівнялися на нас, щоб ми були кращими",– каже старший солдат Сергій Олексюк.

У день народження батальйону військові запрошують до своїх лав і називають основні якості, які треба мати й набувати.

"Повинен бути патріотизм, бажання захищати Батьківщину, дисциплінованість, вміння слухати командирів і звертати увагу на зауваження, які на службі можуть бути",– ділиться старший солдат Сергій Олексюк.

У перший день народження в автобаті оголошують подяки і нагороджують кращих. Командування обіцяє підтримувати молодий автомобільний батальйон та сприяти його розвитку.

"Побажати – продовжувати працю і розвиватися. І як кожному молодому – довгих років існування", – говорить Олександр Задерейко, начальник тилу управління оперативного командування "Північ".

Матеріал сайту ЖИТОМИР.today



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024