|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Центру надання адмінпослуг у Бердичівському районі не бути: кажуть, немає потреби (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Ірина Томчук із 2014 року очолювала Бердичівський районний центр надання адміністративних послуг. Проте у травні 2017 року його ліквідовано головою райдержадміністрації. Відповідне розпорядження прийняте 6 березня. Жінка говорить: з державного бюджету ще у 2013 році було виділено понад 66 тисяч гривень на закупівлю комп’ютерів, меблів, стендів для центру. З її слів, тут щомісяця обслуговували близько 900 людей, протягом 2016 року – майже 11 тисяч мешканців Бердичівського району, а у 2015 – приблизно 13 тисяч осіб.
"Станом на 01.01 з моніторингу Мінекономіки України Центр надання адмінпослуг в області займав третє місце. Надавалися послуги і з земельних , і з майнових питань", – каже вона.
10 травня із займаних посад звільнили керівника й адміністратора районного ЦНАПу. Пані Ірина переконує: це помста їй з боку голови РДА.
"У зв’язку з тим, що в нас не склалися стосунки з головою РДА, і через те, що я була головою профспілки працівників РДА і не погоджувала свій час, скорочення та звільнення працівників, щодо яких діяли закони про соціальний захист. Це вагітні жінки, а також жінки з дітьми до 14 років і ті, які є опікунами для батьків з ІІ групою інвалідності", – каже Ірина Томчук.
Голова Бердичівської райдержадміністрації шокований такою заявою. Чоловік каже: структуру керівного апарату РДА без погодження з обласною адміністрацією він не має права скорочувати.
"Томчук не займала посади, яка б могла якимось чином вплинути на мої рішення, а тим більше, щоб я ще їй мстився! Чого? Я б мав, напевно, тим людям мститися, які їй пожалілися. Це нісенітниця", – говорить Едуард Томашевський.
Ірина Томчук каже: зіпсовані робочі стосунки між нею та головою адміністрації призвели до появи незручностей у простих людей. Тож тепер вони вимушені звертатися в міський Центр надання адмінпослуг у Бердичеві.
Едуард Томашевський переконує: частину функцій ЦНАПу тепер можуть надавати в окремих територіальних громадах. Адміністративні послуги з майнових прав та послуги юридичним і фізичним особам-підприємцям нині надають у відділі реєстрації. Тож, мовляв, громада району не відчуває ліквідації Центру надання адмінпослуг.
"Ми обслуговуємо на сьогодні не лише наш район, а й область. Люди до нас їдуть, намагаємося надавати якісні послуги, швидкі, без черг, щоб запобігати корупції та сприяти населенню", – каже начальник відділу з питань державної реєстрації Бердичівської РДА Олена Ніколайчук.
"Минув рік роботи цього відділу, і от тільки одних податків і адмінзборів є на мільйон гривень, які лишилися в районі. Ми вважаємо, що зробили правильний крок. Ми будемо розширювати ті відділи, які дійсно надають адмінпослуги. А цей відділ своєю діяльністю просто підірвав авторитет влади", – каже Едуард Томашевський.
Чоловік розповідає: ліквідаційна комісія виявила ряд порушень стосовно роботи цього центру, зокрема в документах та їх обліку. Так, каже він, близько десятка людей намагалися зібрати, систематизувати та прошити документи, які повинні були належним чином вестися. 
"Під час приймання всі документи були непідшиті, листи проходження деяких справ відсутні. Виявлено також відсутність журналів реєстрації наказів з основної діяльності та з кадрових питань", – розповідає голова Бердичівської РДА.
Поки в районі Центр надання адміністративних послуг ліквідовували, у Бердичеві, навпаки, розвивали. Сьогодні тут займаються реєстрацією людей, майна, квартирним обліком, приватизацією, питаннями індивідуального опалення. На майбутнє ж планують видавати посвідчення водіям і взагалі розширити перелік послуг для людей.
"Планується розширення реєстрації актів цивільного стану. Розглядається питання видачі та оформлення паспортів не лише в міграційній службі, а й у центрі. Ставиться питання щодо придбання обладнання", – говорить керівник міського ЦНАПу Михайло Подолян.
Тут обслуговують переважно мешканців міста, але людям з району, кажуть, не відмовляють.
"Я вважаю, і це є стратегією нашого уряду взагалі, щоб створювати центри у всіх районах, територіальних громадах, селах, щоб людям зручно було звертатися за послугами", – каже керівник центру.
Очільник Бердичівської РДА каже: за час роботи керівник районного центру надання адмінпослуг Ірина Томчук отримала дві догани, які зараз оскаржує в суді. Проте 18 травня суд відмовив їй у задоволенні позову. Жінка вже збирається подавати на апеляцію. До звільнення, каже посадовець, обом працівникам ЦНАПу запропонували іншу роботу. Однак вони відмовчувалися два місяці, після чого керівник центру звільнила свого підлеглого та відмовилася від запропонованої посади.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Форекс
Добавил MOSCOWW
Апрель 16, 2024

Zip пакет
Добавил KasaSamp
Апрель 16, 2024

Онлайн слоты 2024
Добавил roundz
Апрель 16, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил sadsa
Апрель 16, 2024

Как выбрать качественный ром?
Добавил bandy
Апрель 16, 2024