|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Екологічні проблеми Бердичева у місті вирішуватимуть… пізніше (ВІДЕО)

Категория: Город

alt

Бердичів просить відтермінувати виконання приписів Державної екологічної інспекції у Житомирській області. Мова про зафіксовану фахівцями складну екологічну ситуацію у місті та районі. А це – проблема неочищених стоків, які потрапляють у річку; несанкціонованих сміттєзвалищ. Про це повідомили на засіданні виконкому.

«Дещо змінюються терміни, бо ті, які пропонує екологічна інспекція, дуже зжаті. Ми надали свою пропозицію інспекції, заперечень поки немає», – каже заступник міського голови Сергій Онофрійчук.

В період з 22-го березня по 20-те квітня Державна екологічна інспекція області провела перевірку міської ради на дотримання вимог у сфері природоохоронного законодавства. Нею вказано конкретні недоліки і терміни їх усунення. Деякі з них вже пройшли. У Бердичеві на рахунок приписів провели нараду з керівниками підприємств міста. Розпочати спільну роботу з усунення проблем екології обіцяють, але пізніше, ніж вказано у приписах. Так, до 18-го серпня розробляти заходи щодо контролю за використанням та охороною вод буде водоканал. Забезпечувати проведення обстеження мережі зливної каналізації на предмет виявлення врізок з приватного сектору – до 26-го липня буде «Бердичівкомунсервіс». Це ж підприємство буде реалізовувати ліквідацію несанкціонованих звалищ до 5-го серпня. ТОВ «Полісся Екосфера» до 5-го жовтня більше не буде орендувати сміттєзвалище. Що ж до ліквідації несанкціонованого промислового сміттєзвалища колишнього шкірзаводу, то пораду даватимуть столичні фахівці. Після проектної документації його чекає консервація чи ліквідація шляхом вивезення.

А до 30-го серпня ТОВ «Комплекс екологічних споруд» має забезпечити належне очищення стічних та зворотніх вод у річку Гнилоп’ять. Це приватна структура, яка очищає каналізаційні стоки міста.

«Яка перспектива, в який час ми розпочнемо будівництво своїх очисних споруд?» - питає громадський активіст Олег Козловський.

«В минулому році ми робили актуалізацію документації, орієнтовна вартість становить близько 76 мільйонів гривень. Яка ціна нині – не готовий сказати. Така вартість, бо обладнання, яке має використовуватись на очисних спорудах, усе імпортне. Розробляються пропозиції щодо нормалізації роботи діючих очисних споруд. Не виключаю, що із залученням міського бюджету, якщо буде фінансова можливість, добра воля депутатів і з дотриманням правових норм»,відповідає заступник міського голови Сергій Онофрійчук.

На думку громадського активіста, вкладання коштів з міського бюджету в діючу приватну структуру є неправильним.

Директор ТОВ «КЕС» Анатолій Григорук каже: у столиці фахівці розробляють проект, який дасть змогу відновити нормальну роботу очисних споруд. Щоправда є проблема з коштами для його впровадження. Тому на підприємстві сподіваються на інвесторів.

На це Олег Козловський дістає банку з тим, що зливається в річку у селі Швайківка. Це, каже, міські каналізаційні стоки, які потрапляють у водойми району.

«Тут навіть кадмій є, який перевищує в 10 разів допустиму норму. Я мовчу вже про все інше, аміак», – каже він.

Ще гірша вода була у самому Бердичеві влітку 2015-го року перед виборами. Мова про стан річки в районі вулиць Річна та Урожайна. Там з’явились викиди зі стічного колектора. Втім, хто це зробив – не відомо і досі.

«За нашою інформацією, скиди були зроблені на території каналізаційно-насосної станції, але не в каналізаційні люки на очистку, а в лежневу каналізацію. Чого так – робіть висновки самі», – говорить Сергій Онофрійчук.

У міській раді кажуть: проводять каналізування віддалених районів міста, де стоки потрапляли прямо в річку; розробляють проекти каналізування і на інші райони.

Під час перевірки екологи мали багато запитань до шкірзаводу «Велес». Та його очільник нагадав: вони виграли суд у обласної екологічної інспекції щодо припинення своєї діяльності через скид у річку начебто неочищених стоків. У них, мовляв, проводиться попередня очистка стоків і на КЕС йде вже чиста вода. Але це не звільняє шкірзавод, як і решту підприємств міста, від відповідальності за екологічну ситуацію на Бердичівщині. Тому усі вони тепер зобов’язані мати малі очисні споруди.

«Вимушені будуть будувати додаткові очисні споруди на кожному підприємстві. Я як міський голова прошу у вас і ваших інвесторів займатися цією проблематикою уже зараз і не чекати, поки буде прийняте рішення на державному рівні. Це моя позиція, як жителя міста», – каже міський голова Василь Мазур.

Виконавчий комітет міста голосує за те, щоб відтермінувати виконання приписів обласної Державної екологічної інспекції. А борцю за екологічно чисте місто Олегу Козловському міський голова навіть вручає подяку за небайдужість до екологічного майбутнього Бердичева.

http://zhitomir.today/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024