|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Нові правила оформлення субсидій. Що змінилось?

Категория: Власть

alt

В Україні набули чинності нові правила нарахування субсидій з оплати житлово-комунальних послуг. Більшість новацій скеровані на те, щоб охопити субсидіями ті категорії громадян, які раніше через певні перепони ними не користувалися, але дійсно їх потребують.

Довідка про доходи

Як відомо, право на призначення субсидії мають ті родини, чиї комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Найсуттєвішою новацією є те, що для призначення субсидій враховуються доходи сім’ї не за чотири квартали, як раніше, а лише за два.

На новий опалювальний сезон з 1 жовтня при розрахунку розміру субсидії будуть враховуватися доходи за перший і другий квартали поточного року, а в неопалювальний період — з 1 травня 2018 року — за третій і четвертий квартали цього року.

Безробітним бути невигідно

При цьому відчутні зміни стосуються заявників, у складі чиїх сімей є безробітні. Так, тепер дохід безробітних за цей період буде вказуватися в розмірі не одного, а двох прожиткових мінімумів, тобто 3248 грн. В уряді це пояснюють відновленням соціальної справедливості, аргументують тим, що раніше працююча вчителька могла отримувати меншу субсидію, аніж безробітні, які часто на практиці все-таки працюють, але неофіційно.

Разом із цим, якщо сім’я опинилася у складних обставинах, то може звернутися із відповідною заявою до відділу соціального захисту за місцем реєстрації. Після комісійного обстеження таким заявникам можуть призначити субсидію враховуючи один прожитковий мінімум для безробітного.

alt

Інфографіка щодо нарахувань субсидій видання «Слово і Діло»

Незначні борги не стануть перепоною

Уряд також лібералізував умови надання субсидій сім’ям, які мають заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги. Раніше діяла норма, що не дозволяла боржникам претендувати на продовження субсидії взагалі. Тепер, якщо сім’я має незначні борги – до 20 неоподатковуваних мінімумів, що складає 340 грн, відділи соцзахисту автоматично проведуть перерахунки та призначать субсидії на новий термін.

Усі інші боржники, у яких борг більше 340 грн, для оформлення субсидій на новий період мають або укласти договір про реструктуризацію, або повністю сплатити борг.

Для пенсіонерів

Умови призначення субсидій для пенсіонерів уряд почав спрощувати ще у травні. Тоді збільшили соціальну норму житла, на яку можуть призначити субсидію, якщо у ній зареєстровані одна або дві непрацездатні особи, із 49м2 до 75 м2.

Тепер з’явилася ще одна новація. Для розрахунку доходу для призначення субсидії пенсіонеру, який працював, однак втратив роботу, враховуватимуть лише розмір пенсії за місяць, попередній до місяця звернення.

Субсидію можуть отримати діти без батьківського піклування та непрацездатні особи

Крім цього, врегульована можливість призначення субсидії у разі, якщо у помешканні проживають неповнолітні діти, які лишилися без батьківської опіки або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку. У таких випадках за субсидіями відтепер можуть звертатися опікуни та піклувальники. При цьому субсидія буде розраховуватися, виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей та недієздатних осіб.

Разом із цим зазначені доходи підопічних дітей і недієздатних осіб не враховуватимуть до сукупного доходу опікунів і піклувальників у разі звернення за призначенням субсидії їм особисто.

Також передбачено, що у разі смерті особи, якій було призначено субсидію на придбання твердого палива і скрапленого газу, така субсидія виплачуватиметься одній з осіб, які зареєстровані у приміщенні, за заявою такої особи.

Норми споживання газу знизили

Разом із цим, для розрахунку субсидій на чверть знизили соціальні нормативи споживання газу. Якщо раніше для субсидії для помешкань необладнаних лічильниками рахували витрату газу на приготування їжі по 4,4 м3 на людину на місяць, то тепер – по 3,3 м3. Норматив витрати газу на приготування їжі і підігрів води знизили із 7,1 м3 до 5,4 м3. Норматив витрати газу у помешкані, де також є водонагрівач, знизили з 14 до 10,5 м3.

За зекономлені ресурси заплатять

Нововведенням є й монетизаціяневикористаної частини субсидій, про яку в уряді не втомлюються говорити. На компенсацію можуть розраховувати лише ті, хто має індивідуальне опалення і зекономив субсидію. Однак навіть за умови суворої економії електроенергії й газу її розмір за рік не такий вже й великий. Сума у кожного буде різна, залежно від того, хто скільки зекономив, однак максимально можна отримати 135 грн за зекономлену електроенергію і 695 грн за зекономлений газ.

Матеріал сайту: https://zaxid.net/

Написал: kobra (21 сентября 2017 19:46)
Подати заяву на монетизацію субсидії можна до 1 листопада



Субсидіанти, які вели енергоефективне домогосподарство, можуть отримати грошову винагороду за енергоефективність – прийом заяв на монетизацію субсидій продовжено до 1 листопада.



Для отримання коштів необхідно до 1 листопада подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини.



Проект монетизації частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.



Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.



Для нарахування коштів субсидіант має самостійно відкрити рахунок у банку, через який проводяться виплати соціальних допомог та пенсій. На момент подачі заяви рахунок у банку повинен бути уже відкритим.



Додаткову інформацію можна отримати за телефоном «гарячої лінії»: (0412) 24-14-08.


http://oda.zt.gov.ua/podati-zayavu-na-monetizacziyu-subsidii-mozhna-do-1-listopada.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (15 октября 2017 10:12)
Підвищення розміру пенсії з жовтня цього року не вплине на розмір субсидії

На новий опалювальний сезон 2017/18 років з 1 жовтня 2017 підвищення розміру пенсії не вплине на розмір житлової субсидії на опалювальний сезон.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

В опалювальному сезоні 2017/2018 років при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за I і II квартал 2017 року. Це означає, що підвищення розміру пенсії з жовтня цього року не вплине на розмір житлової субсидії на опалювальний сезон.

Крім цього, громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад у травні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо у червні цього року, і не мають інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу – пенсії.

Щоб скористатися таким правом, жителям області необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення лише з Декларацією про доходи, в якій зазначити вид доходу «пенсія».

http://oda.zt.gov.ua/pidvishhennya-rozmiru-pensii-z-zhovtnya-czogo-roku-ne-vpline-na-rozmir-subsidii.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (16 октября 2017 06:28)
Все про субсидii: teplo.gov.ua

НОВИНИ
"ЗИМОВІ" СУБСИДІЇ УСІМ СУБСИДІАНТАМ НАРАХУЮТЬ АВТОМАТИЧНО

СУБСИДІЯ ОФОРМЛЮЄТЬСЯ НА ФАКТИЧНИХ, А НЕ НА ВСІХ ПРОПИСАНИХ МЕШКАНЦІВ ЖИТЛА

"ЗИМОВУ" СУБСИДІЮ РОЗРАХОВУВАТИМУТЬ НА ОСНОВІ ДОХОДІВ ЗА I ТА II КВАРТАЛ 2017 РОКУ

ПЕНСІОНЕРАМ СУБСИДІЯ РАХУЄТЬСЯ, ВИХОДЯЧИ ЛИШЕ З РОЗМІРУ ПЕНСІЇ, А НЕ НА ЗАГАЛЬНИХ УМОВАХ

БОРГ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ, ЯКИЙ ОСКАРЖУЄТЬСЯ У СУДІ, НЕ ВПЛИВАЄ НА СУБСИДІЮ

ТЕРМІН ПОДАЧІ ЗАЯВ НА МОНЕТИЗАЦІЮ СУБСИДІЙ ПРОДОВЖЕНО ДО 1 ЛИСТОПАДА 2017 РОКУ

СУБСИДІЯ НА ІНДИВІДУАЛЬНЕ ОПАЛЕННЯ ПРИЗНАЧАТИМЕТЬСЯ З 15 ЖОВТНЯ ДО 15 КВІТНЯ, А ДЛЯ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО - ТЕРМІН ВИЗНАЧАТИМЕТЬСЯ МЕРОМ МІСТА


ОПЛАТА ДОРОГОВАРТІСНОГО ЛІКУВАННЯ, ЩО ПЕРЕВИЩУЄ 50 ТИС ГРН., НЕ ВПЛИВАЄ НА СУБСИДІЮ

ДЛЯ ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ У РАЗІ НАЯВНОСТІ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ НЕОБХІДНО ОФОРМИТИ ДОГОВІР РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ БОРГУ

Детально на сайтi: teplo.gov.ua
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 октября 2017 08:16)
Завантажити Інструкцію та бланки ви можете на сайтi: http://www.berdychiv.com.ua/main/3175-osnovi-sistemi-nadannya-zhitlovih-subsidy-naselennyu.html


Завантажити Інструкцію щодо заповнення бланків Заяви та Декларації

Завантажити бланк ЗАЯВИ про призначення житлової субсидії

Зразок заповнення бланку Заяви про призначення житлової субсидії

Завантажити бланк ДЕКЛАРАЦІЇ про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

Зразок заповнення Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії



Завантажити Інструкцію та бланки ви можете на сайтi: http://www.berdychiv.com.ua/main/3175-osnovi-sistemi-nadannya-zhitlovih-subsidy-naselennyu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (29 октября 2017 21:05)
Урядом розпочато процес виплати коштів зекономленої субсидії
29 Жовтня 16:49
Міністр соціальної політики Андрій Рева у своєму виступі, на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України, зазначив, що на наступному тижні розпочнеться виплата коштів частини невикористаної субсидії особам, які звернулися із відповідними заявами до місцевих управлінь з питань соціального захисту населення.




Наразі очікується надходження коштів з державного бюджету для проведення такої виплати.

Середня сума коштів, яка підлягає поверненню одній особі за економію електроенергії для опалення – 135 гривень.

Середня сума коштів, яка підлягає поверненню одній особі за економію природного газу для опалення – 625 гривень.


http://infochas.com/uryadom-rozpochato-protses-vyplaty-koshtiv-zekonomlenoyi-subsydiyi/

Вице-премьер-министр Павел Розенко заявляет, что выплата средств сэкономленных жилищных субсидий начнется со 2 ноября.

Об этом он написан в микроблоге Twitter, передают Українські Новини.

"С завтрашнего дня начинаем выплату монетизированных субсидий семьям, которые имели экономию", - говорится в сообщении.

Отмечается, что до 15 ноября соответствующие выплаты получат все 1,7 млн гривен домохозяйств, которые на них претендуют

https://ukranews.com/news/527573-segodnya-nachnetsya-vyplata-sredstv-sehkonomlennykh-zhylyshhnykh-subsydyy
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (16 ноября 2017 09:47)
У Бердичеві повідомлення про призначення субсидії будуть надходити поштою


15.11.2017-Бердичів-Бердичів BIZ. Управління праці та соціального захисту населення інформує жителів міста Бердичева, що у зв’язку з початком опалювального сезону розрахунок субсидії на житлово-комунальні послуги управлінням праці та соціального захисту населення Бердичівської міської ради зроблено автоматично.

З метою покращення обслуговування населення, повідомлення про призначення субсидії на опалювальний сезон, за бажанням отримувачів, будуть надіслані через відділення зв’язку ПАТ «Укрпошта»

Телефон «гарячої лінії»: 2-23-79
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024