|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Аномальний град гігантського розміру накрив деякі райони Житомирщини (ФОТО)

Категория: Происшествия

У Житомирській області 21 вересня кілька населених пунтів постраждали від руйнівного граду.

Стихія “пройшлася” пізно ввечері.

Наслідки стихії опублікували в соцмережах жителі області.

У Бердичеві, Чуднові та Тетерівці Житомирського району розмір крижин був з куряче яйце, а то і більше.

Від аномальної стихії пошкоджень зазнали автомобілі та дахи.

Крім того, жителі Бердичева, смт Гришківці, с.Скраглівки Бердичівського району, Чуднова, а також села Тетерівка і Довжик (передмістя Житомира) в соціальних мережах скаржаться на розбиті вікна, балкони та шибки в автомобілях, величезні дири в дахах.

alt alt
alt alt
alt      alt

alt    

 

Житомир.info: Південний циклон, який приніс аномальний град, продовжує кружляти над Житомирською областю

 

 

Житомир.info: Південний циклон, який приніс аномальний град, продовжує кружляти над Житомирською областю

  alt

alt

 

 

Гроза, на яку бердичівляни «чекали» ще з понеділка, переглядаючи прогнози синоптиків, дала про себе знати у четвер пізно ввечері. Ще опісля обіду більшість містян насторожило парке повітря та підозріла тиша, а сіре небо дало зрозуміти, що пройде дощ.

І вже близько дев’ятої години вечора розмірена тиша без жодного подиху вітру перетворилася у справжній буревій. Миттєво зірвався поривчатий вітер і пустилася неймовірної сили злива, принісши бердичівлянам шокуючий сюрприз.

Впереміш з дощем по вікнам та шибкам щосили бив град, розміром… з куряче яйце. Негода щоправда продовжувалася недовго, але за цей час чи не кожен житель Бердичева чимдуж вибігав надвір: хтось – подивитися, що відбувається, хтось – сфотографувати, а багато хто в першу чергу перевіряв цілість своїх автомобілів. І, на жаль, багатьом не пощастило, адже після такої сили ударів льодяних кульок лобове скло автівок вкрилося тріщинами, дахи з шиферу були пронизані наскрізь великими дірками, скло у вікнах постраждало не менше та й городина не залишилася без уваги. Не всі райони міста стали жертвами негоди. Частково заділо центральну частину міста, а найбільше постраждали райони «Загребелля», «М’ясокомбінат», «Автопарк» дещо Корніловка.


Згодом на сторінках соціальної мережі «Фейсбук» бердичівляни виставляли фотопідтвердження неймовірно великих градин, кілька штук яких ледь поміщалися у людських долонях. Зранку не забарилися і фото побитих автівок. В маршрутках тільки й чути розмов про негоду і про те, що вона накоїла. Люди вже бідкаються, як лагодити пошкоджене майно, вже по телефону дехто домовляється про шифер, щоб замінити побиті листи.


Нагадаємо, що останнього разу така злива застала зненацька містян майже місяць тому. Щоправда тоді з неба летів град менших розмірів, схожий на перепелине яйце. Та все ж і він став об’єктом розповсюдження новини про непогоду в Бердичеві по телевізійних канал, що, вочевидь, повторюється і цього разу.

 

https://rio-berdychiv.info/novini/prigodi/item/10518-berdychiv-vkryv-hrad-velychynoiu-z-kuriache-iaitse-foto.html

 

 

 

 

 


Переглянути відео:

Написал: kobra (22 сентября 2017 20:15)
Південний циклон, який приніс аномальний град, продовжує кружляти над Житомирською областю


Потрощені дахи й вікна в житлових будинках, розбите скло в автівках – такі фото наслідків крижаної зливи, яка надвечір 21 вересня пронеслася Житомирщиною, люди викладали на своїх сторінках у соцмережах. Постраждали 8 районів області, найбільше – Ємільчинський та Бердичівський. Серед постраждалих і жителі села Скраглівка Бердичівського району, люди бідкаються: град розміром з яйце зрешетив усе на своєму шляху.

Наразі, люди підраховують збитки та звертаються за допомогою до сільських та міських рад. Циклон, який наробив шкоди не на одну тисячу гривень, синоптики називають південним. Працівник обласного гідрометцентру Іраїда Єлєневська каже: про негоду знали та надсилали повідомлення про штормове попередження в райдержадміністрації. Однак те, що циклон буде настільки небезпечним, навіть і не передбачали.

«Ми очікували град, і ми штормове попередження розповсюдили в усі районні адміністрації. У нас є багато матеріалу, за яким ми відстежуємо рух таких небезпечних явищ: радари, космічні знімки. На Середземному морі утворився циклон, навіть сім’я циклонів. Це був південний циклон, для нього характерні опади, грози, град. Єдине, що це більше літні явища, і в минулому столітті в осінню пору про такі явища ми повинні були давно забути. Але, у зв’язку із глобальним потеплінням, ми будемо спостерігати такі явища кожного року, нажаль», - розповідає завідуюча сектором метеорологічних прогнозів Житомирського обласного центру з гідрометеорології Іраїда Єлєневська.

За її словами, циклон іще не залишив Житомирщину, однак небезпека вже минула.

«Циклони – це повітряна воронка, і вона крутиться по колу. Тому циклон навколо Житомирщини ще кружляє, поки він не видихнеться. Цей процес буде тривати до кінця тижня. Єдине, що можу заспокоїти – він (циклон) ослаб: очікуємо до кінця тижня періодичні дощі, грози, але суттєвих небезпечних явищ не очікуємо», - сказала Іраїда Єлєневська.



http://www.zhitomir.info/news_168984.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (23 сентября 2017 22:51)
У Бердичеві після граду в ніч на 22 вересня величиною з куряче яйце оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня. Про це УНІАН повідомили у прес-службі ДСНС у Житомирській області. Як зазначається у повідомленні, 23 вересня у Бердичеві оголосили надзвичайну ситуацію місцевого рівня за фактом пошкодження напередодні градом житлових будинків та порушення нормальних умов життєдіяльності населення. Сьогодні на місці події працює оперативна група УДСНС у Житомирській області.
"На базі Бердичівської міської ради організовано прийом заяв від громадян та проведено оцінку заподіяних негодою збитків. Зокрема, від населення надійшли заяви про пошкодження покрівель понад 1 тис. 950 приватних домоволодінь. Також потребують капітального ремонту або заміни дахи у 6 школах та 4 дитячих дошкільних навчальних закладах районного центру. Орієнтовна вартість заподіяних збитків перевищує 6,4 млн. грн",- зазначають у відомстві.

Бійці ДСНС вже почали аварійно-рятувальні роботи щодо перекриття пошкоджених покрівель листами шиферу, які зірвало з житлових будинків внаслідок сильного вітру, граду. "Відновлювальні роботи тривають з 22 вересня і продовжаться завтра. Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС введено в дію частково план реагування на виникнення надзвичайної ситуації у Бердичеві та введено режим підвищеної готовності для підприємств, установ та організацій, які залучаються для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації", - сказано у повідомленні прес-служби відомства.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/incidents/2151259-u-berdichevi-pislya-gradu-velichinoyu-z-kuryache-yaytse-ogolosili-nadzvichaynu-situatsiyu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (24 сентября 2017 22:56)
В Бердичеве поставщики взвинтили цены на шифер, пытаясь заработать на пострадавших от града людях

Аномальный град в Бердичеве причинил ужасные убытки домам бердичивлян. Пострадавшие люди, которые не могут самостоятельно справиться с такими повреждениями, обратились в городской совет за материальной помощью.

Местные власти уже сформировали 4 мобильные рабочие группы, по 3 работника в каждой, они ездят по микрорайонам города и осматривают поврежденные здания, составляя акты и фиксируя повреждения. На основе этих актов и будет выделяться материальная помощь.

Однако, процедура с выделением средств и ремонтом может затянуться, поэтому населению посоветовали, в связи с ожидаемыми дождями, не задерживаться и проводить ремонты крыш собственными силами с последующей компенсацией затраченных сумм из городского бюджета.

Между тем, поставщики шифера воспользовались ситуацией и подняли его стоимость. Бердичевляне жалуются, что если раньше один лист шифера стоил около 100 гривен, то теперь за него требуют уже 140 гривен. Ведь из-за огромного спроса на этот кровельный материал, его быстро раскупили во всех магазинах.

В тоже время власти успокаивают население, говорят, что уже есть договоренность с заводами-производителями строительных материалов о поставке шифера, но для этого нужно немного времени, потому что в Бердичеве такого количества стройматериалов сегодня нет.

http://zhzh.info/news/2017-09-24-33674
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Вкусная еда
Добавил Kolo
Март 29, 2024

Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024