|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Град побив покрівлі у Бердичеві і районі, що робити людям? (ВІДЕО)

Категория: Происшествия

alt

Зі сльозами на очах цей дідусь з села Скраглівка показує наслідки негоди. Град, величиною більше за куряче яйце, наробив біди старому. Тепер йому треба щонайменше 90 листів шиферу, аби дах у будинку не протікав. На додачу ще й постраждав сарай. Тут теж побило дах і вікна. Що тепер робити, дідусь не знає, позаяк живе сам і отримує 1700 гривень пенсії. Має надію на допомогу в районі.

Василь Гаврилюк, мешканець села Скраглівка, каже: «Страшне діло було, град як курячі яйця ішов, побив вікна, кришу, все побив. Я один, нікого немає. Я його не полатаю, бо в мене нема за що і його знімати повністю треба – шифер побитий. Не пам’ятаю, я вже 87 років прожив, а такого не було в житті».

А у цієї жінки своя біда: градом у неї пошкодило 3 вікна і повністю побило покрівлю. Тепер чоловіки нашвидкуруч плівкою перекривають дах, аби дощ не замочив усієї хати. Вночі, каже, так і сталося, що робити – не знає.

Тетяна Фещук, мешканка села Скраглівка, розповіла: «Поїхала купила за останні копійки плівку, хоч накрити, бо передають на три дні дощі, а в хаті злива, все ллється в хату, світла не стало. Він такий летів – куски льоду, не круглі куски, а як хто його порубав. Воно в секунді десь узялося – блискавки і цей град».

Сільський голова каже: постраждало усе село, а це – понад 800 дворів. Не оминуло і адмінприміщень, де тепер теж треба новий шифер, а подекуди і вікна. Але грошей у бюджеті села немає, тож що робити із потерпілими не знає.

Олександр Рубан, сільський голова с. Скраглівка, говорить: «Ми збираємо комісію, яка буде займатися цим питанням, з’ясовувати, робити подворовий обхід, щоб знати масштаби, кількість пошкоджених шиферин, які матеріали потрібно».

У районі, зі слів голови районної ради, найбільше постраждало декілька сіл. Решта – частково. Що робити із людьми, які пережили негоду, поки не знає. Для цього створюють спеціальну комісію.

Софія Томашевська, голова Бердичівської районної ради, коментує: «У нас найбільш проблемна ситуація – це районна лікарня. Там побитий шифер, вікна у лікувальному відділенні».

А от у Бердичеві теж не обійшлося без наслідків від негоди. Фото градин користувачі соцмереж почали викладати ще увечері. А на ранок постраждалі прийшли до міськради, аби отримати допомогу від чиновників. Люди кажуть: не пам’ятають, коли востаннє був такий сильний і великий град. Із його наслідками, говорять, самі боротися не зможуть. У багатьох вщент продірявило покрівлі будинків, побило вікна. Тому вони пишуть заяви на отримання допомоги.

Тетяна Римар, бердичівлянка, говорить: «Ми прийшли звернутись по допомогу, щоб трохи допомогли, бо все диряве і дощі ідуть. Написали заяви, здали документи, сказали, що буде засідання міської ради, будуть вирішувати, дивитись по факту, яку допомогу надаватимуть».

Кільки таких заяв у місті – сказати важко, позаяк люди постійно приходять і пишуть їх. Для чималої кількості людей це надія до зими врятувати своє майно.

А ті, хто збирається робити це одразу своїми силами, вже знають: шиферу у місті не купити. За старими цінами у сто гривень за лист його розібрали ще зранку.

Поліна Кудиш, продавець-консультант, сказала нам:«Шиферу нема ні листочка, і піни теж нема. Його не було в такій кількості, ми не розраховували».

Михайло Хорошавин, продавець-консультант, додав: «Ціна буде в районі 140 гривень. Постачальники користуються цим моментом і хочуть з здороженням продати».

Дісталося від граду і власникам автівок. Тепер на велику їх кількість чекає недешевий ремонт на СТО.

Григорій Огороднійчук, заступник директора станції техобслуговування, розповідає: «Є побиті вікна, криші, капоти, вм’ятини, пошкодження фарбового покриття, є крило, пробите градиною наскрізь».

Заміна скла у машині, приміром, коштує від 600 гривень плюс ціна самого скла. На ремонт кузова і фарбового покриття ціни різняться від 300 грн і до декількох тисяч, все залежить від стану машини.

Якщо вас спіткала біда і після граду ви потребуєте допомоги, звертайтеся до міської ради, де приймають заяви потерпілих від негоди.

Роман Івашкевич, головний спеціаліст відділу роботи з територіальною громадою, зазначає: «Ми тільки приймаємо зараз документи, копія паспорта потрібна, коду, документи, які підтверджують, що людина є власником пошкодженого будинку».

Найближчим часом синоптики прогнозують дощі, тож люди не сподіваються на чудо і вже почали власними силами латати дірки у покрівлі будинків.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024