|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Яку допомогу отримають потерпілі від граду у Бердичеві і районі? (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Наслідки граду у Бердичеві досі є головним болем для сотень бердичівлян і мешканців району. Люди рятують свої оселі хто чим може. Більшість розраховує на допомогу влади, бо не в змозі замінити дах власними силами. Як влада міста і району допомагає людям – запитуємо у заступника міського голови Бердичева Сергія Онофрійчука та голови Бердичівської райдержадміністрації Едуарда Томашевського.

«Згідно розпорядження міського голови створено 14 робочих груп по 3 особи, які обстежують вулиці, будинки, які постраждали. Це стосується приватного сектору. Отримано понад 2, 5 тис. заяв. З них 1, 5 тис. вже складено актів, тобто обстежено будівель. Акти знаходяться у нас. Крім того, постраждало понад 120 багатоповерхівок, в тому числі 80 з них відносяться до 7-го і 2-го ЖЕКів і близько 40 будинків – до ОСББ. Постраждало і більше 20 об’єктів соціально-культурної сфери, – садочки, школи, лікарня і ряд інших об’єктів, де проводиться актування і визначається шкода, – зазначає Сергій Онофрійчук. Працівники міськвиконкому працювали без вихідних і працюють нині, продовжують збирати заяви. Їхня кількість дуже велика, є поодинокі випадки заяв з мікрорайонів, де постраждало людей менше. Це Корніловка, центр. Основна кількість постраждалих у мікрорайонах на Загребеллі, Новосілках, Пісках і М’ясокомбінаті. На сьогоднішній день ситуацію в місті визначено як техногенного характеру місцевого рівня, у четвер на рівні області проходитиме засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де при наявності документів, що подія має характер регіональний, підключиться державний бюджет. Від цього залежатиме процедура виплати відшкодування. Розмір допомоги, скоріше всього, буде пропорційним сумі нанесених збитків.

А от у Бердичівському районі подано 618 заяв від населення Гришківців, за актами там вказано 10 167 листів пошкодженого шиферу. У Райках – 163 заяви на 2500 листів шиферу. Велика П’ятигірка – 7 заяв на 25 листів шиферу. Швайківка – 50 заяв на 643 листа шиферу. Скраглівка – 540 заяв на 31 340 листів шиферу. Разом на Бердичівщині 1353 заяви від людей на майже 45 тис. листів пошкодженого шиферу. Люди у заявах не повідомляли про вікна».

«Був подворовий обхід громадян у селах, складено акти, які визначили фактичний збиток – про втрати матеріальні. У нас немає фінансового ресурсу допомогти всім, але ми бачимо, що є благодійний шифер, частково людей ним забезпечуватимуть. Соціальну сферу ним ми не маємо права забезпечувати», – говорить Едуард Томашевський.

«Маніпуляції з ціною на шифер, – зазначає голова РДА, – це маніпуляції виключно місцевого рівня». Про це офіційно повідомили виробники шиферу районному керівництву. З ними зараз ведуться перемовини, аби за нормальними цінами люди змогли придбати листи шиферу. Можливо, деяку його частину вдасться отримати благодійно.

Та як би там не було, скільки коштів матеріальної компенсації зможуть отримати потерпілі нині не береться сказати ніхто. Усе залежатиме від суми збитку і від остаточно встановленої класифікації надзвичайної ситуації.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Написал: kobra (30 сентября 2017 06:55)
Понад 70 млн. грн. – орієнтовно саме такого розміру сягають збитки, які наніс градопад місту Бердичеву.

Нині до міської ради надійшло більше 3 тисяч заяв лише від мешканців приватного сектору. Град завдав шкоди бюджетним організаціям, медичним та освітнім закладам, багатоповерховим житловим будинкам. Комісією, що об'їхала усі мікрорайони міста, проведено обстеження, складено 2500 тисячі актів. Якщо спочатку попередня сума завданих збитків оцінювалась у 6,5 млн. грн., то зараз стало зрозумілим, що суми є на багато більшими. Так, на відновлення освітніх закладів потрібно 18,6 млн. грн. На три об’єкти культури – 300 тис. грн. Два лікувальних заклади потребують 4-ох млн. грн., житлові будинки приватного сектору – 16 мільйонів. На ремонт покрівель житлових будинків, що перебувають на балансі ЖЕКів потрібно 39 млн., в ОСББ – 1 млн. грн. Такі суми встановлені, згідно вартості шиферу (120 грн. за один листок), що, відповідно, прописано в актах обстежень.
«Суми значні, і без підтримки держави нам не впоратись», - зазначив міський голова Василь Мазур. У мерії вважають, що дану подію варто віднести до надзвичайної ситуації регіонального рівня та, враховуючи розмір збитків, просити допомоги в Уряду. Але на обласній комісії з питань надзвичайних ситуацій, що пройшла 29 вересня, поки вирішили з цим зачекати.

http://berdpo.info/news/misto/u_berdichevi_zagalna_suma_zbitkiv_nanesenih_gradom_perevishchuie_70_mln_grn-id10611.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (1 октября 2017 07:02)
У Бердичівському районі 8 бригад замінюють шифер (ФОТО)

http://zhitomir.today/news/society/u_berdichivskomu_rayoni_8_brigad_zaminyuyut_shifer_foto-id22120.html

________________________________________________________
У Бердичеві попри вихідні бригади робітників продовжують ремонтувати будинки після негоди

Розподіляють шифер багатодітним родинам, особам з інвалідністю та учасникам АТО.

http://zhitomir.today/news/society/u_berdichevi_popri_vihidni_brigadi_robitnikiv_prodovzhuyut_remontuvati_budinki_pislya_negodi-id22134.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (2 октября 2017 07:44)
Бердичівляни отримають ще 40 тисяч листів шиферу на ремонт пошкоджених дахів(ФОТО)

http://zhitomir.today/news/society/berdichivlyani_otrimayut_shche_40_tisyach_listiv_shiferu_na_remont_poshkodzhenih_dahiv_foto-id22130.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Вкусная еда
Добавил Kolo
Март 29, 2024

Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024