|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські депутати звернуться до Генпрокуратури через те, що каналізаційні стоки ллють в Гнилоп’ять (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Каналізаційні стоки ллються в Гнилоп’ять під Бердичевом. Очисні споруди належно не фільтрують і хімічні сполуки йдуть за течією. Від забруднення потерпають п’ять сіл.

Активісти нарікають, що в Гнилоп’яті є відходи міської мережі каналізації, забруднення виробництва з Райківської колонії. Комунальної очисної станції Бердичів не має, нині діє приватний комплекс. Про це в обласний центр приїхали скаржитися активісти.

Екологічну проблему обговорювали на депутатській комісії в облраді. Заслухали активістів та екологів. Ті вказують на порушення і жаліються, що за вирішення проблеми ніхто не береться. Бердичів використовує приватну очисну станцію. Комунального підприємства чи інших очисних споруд місто не має. Інших очисних споруд, які б могли вести очистку стічних вод також практично немає. Спорудження станції тільки почали. Та говорити про проблему бердичівська влада до Житомира не поїхала. Депутати вирішили звернутися до обласної та Генеральної прокуратури щодо забруднення Гнилоп’яті стоками.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:

Написал: kobra (17 ноября 2017 21:10)
17.11.2017-Бердичів-Бердичів BIZ. Тривалий час жителі міста Бердичева скаржилися на незадовільний стан навколишнього середовища, адже невідомі особи, здійснюючи самовільні скиди, забруднюють річку Гнилоп’ять на території міста Бердичева та Бердичівського району. Спочатку екологічна катастрофа в районі вулиці Річної, потім забруднення Сраглівки, Швайківки та інших сіл. Рано чи пізно хтось мав понести за це відповідальність.

Можливо, справа і не набула б розголосу та зам’ялася місцевою владою, якби цим питанням не зайнявся громадський активіст Олег Козловський (ГО «Джерело довіри»), який долучив до своєї роботи журналістів, активістів, депутатів усіх рівнів (окрім народного) та представників Житомирської обласної екологічної служби. Спільними зусиллями було проведено велику кількість виїздів, замірів та обстежень, плідно попрацювали у Бердичеві і екологи, склавши велику кількість приписів по виявлених порушеннях.

І ось тепер, як нам повідомили у прес-службі Бердичівського відділу поліції, по факту екологічного забруднення річки відкрито кримінальне провадження. Як пояснили журналістам, 15 листопада надійшла заява від мешканців вулиці Річної міста Бердичева про те, що у річку Гнилоп’ять знову почали щось скидати. На місці події працюють правоохоронці, і у випадку, якщо інформація підтвердиться, матеріали будуть додані до вже відкритої справи.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ
http://www.berdichev.biz/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (15 декабря 2017 09:01)
В Бердичеві міський голова створив робочу групу та дав їй тиждень на виявлення причин забруднення річки Гнилоп’ять


Як вдалося дізнатися журналістам Бердичів Біз, міський голова Василь Мазур відреагував на звернення, підписавши розпорядження № 166 від 05.12.2017 «Про утворення робочої групи», згідно з яким на виконання екологічного та водного законодавства України, з метою перевірки технічного стану мереж поверхневого водовідведення та вивчення питань щодо виявлення можливих джерел забруднення водних об’єктів міста, враховуючи відкритий лист сільських голів, як уповноважених від громад Скраглівської, Райківської, Швайківської, Слободищенської сільських та Гришковецької селищної рад щодо потрапляння недостатньо очищених стічних вод створено спеціальну робочу групу щодо вивчення питання із виявлення можливих джерел забруднення водних об’єктів в межах міста

До складу комісії увійшли:
Онофрійчук С.П.- заступник міського голови, голова робочої групи
Повійчук О.М. – начальник управління ЖКГ, заступник голови робочої групи
Байдик Є.В. – фахівець І категорії відділу технічного нагляду при УЖКГ, секретар робочої групи. Члени робочої групи:
Антонюк С.Д. – директор МКП «Бердичівводоканал»
Гайченя М.І. – заступник міського голови
Григорук А.М. директор ТОВ «Комплекс екологічних споруд» (за згодою)
Кравчук М.А. – директор МКП «Бердичівкомунсервіс»
Нехворовська Н.В. – фахівець І категорії відділу технічного нагляду при УЖКГ
Рябушко В.М. – начальник відділу з питань НС та ЦЗН
Трушевський В.І. – начальник відділу комунальної власності та земельних відносин.

Новостворена робоча група має в тижневий термін обстежити всі випуски зливових мереж як можливо потенційні джерела забруднення водних об’єктів міста, залучивши інспекторів МКП «Бердичівкомунсервіс» та (при необхідності) представників Державної екологічної інспекції в Житомирській області. За підсумками проведеного обстеження проінформувати виконавчий комітет Бердичівської міської ради та балансоутримувача даних мереж МКП «Бердичівкомунсервіс» щодо виявлених потенційних джерел забруднення водних об’єктів міста. Після цього директору МКП «Бердичівкомунсервіс» Кравчуку М.А. необхідно терміново вжити заходів щодо усунення виявлених порушень та розробити перспективний план заходів щодо запобігання потрапляння неочищених та недостатньо очищених поверхневих стоків у водні об’єкти міста.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024

Болит живот - что делать
(Днепр)?

Добавил Ninoshka
Март 27, 2024

Бронепластины
Добавил Lisive
Март 27, 2024