|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Житомирські правоохоронці розповіли подробиці затримання зухвалої банди розбійників, які на Бердичівщині вкрали у підприємців 30 кг ювелірних виробів

Категория: Криминал

alt

У середу, 13 грудня, правоохоронці у м. Запоріжжі затримали 9 осіб, членів організованої злочинної групи, які в листопаді на Житомирщині скоїли напад на підприємців та заволоділи 30 кг ювелірних виробів із золота. Про блискавичне затримання розповів начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко 14 грудня під час прес-конференції.

«Ми зібралися для того, щоб надати первинну інформацію стосовно вчорашнього затримання у Запоріжжі бандитської групи, яка скоювала злочини як на території Житомирської області, так і в інших регіонах нашої держави. Ми опікувалися цією групою стосовно всім відомого розбійного нападу на підприємців, які поверталися у листопаді з виставки ювелірних виробів у місті Києві до Вінниці, і біля Бердичева ці розбійники на них напали, одного поранили, викрали автомобіль і потім зникли разом з ювелірними прикрасами, які залишились у підприємців після цієї виставки.

Одразу ж, із наступного дня, наші оперативники, наш кримінальний блок зайнялися розслідуванням цього злочину, і як наслідок – блискуча спеціальна операція, яка була проведена у місті Запоріжжі напередодні скоєння ними майбутнього злочину. Вони планували розбійний напад на одну з осель у місті Запоріжжі. Для цього вони використовували однострій поліцейських, фіктивну ухвалу суду для проведення слідчих дій, щоб зайти в цю домівку. Але, не довівши цей злочин до кінця, працівниками КОРДу вони були затримані всі.

Під час затримання було вилучено пристрої для відстрілу гумових куль, автомат, дві гранати та після ряду обшуків, проведених у різних регіонах держави, де вони винаймали житло і тимчсово проживали. Всього було проведено 17 обшуків, задіяно близько 70 працівників Житомирської поліції. Також була вилучена вогнепальна зброя, ряд ювелірних прикрас, які вони встигли переплавити в злитки золота. Зараз, шляхом слідчих дій, після їх доставки до Житомира, будемо доводити їх причетність до інших злочинів. Тому що, коли ми вийшли на слід цієї банди, то паралельно почали працювати з департаментом карного розшуку, де виплили факти їх причетності й до інших злочинів.

До затримання цієї групи були залучені працівники департаменту карного розшуку, прокуратури і СБУ. Чому СБУ? Тому що вся група 100% – це уродженці Донецька, і вже підтверджені нами факти під час розслідування того, що вони неодноразово здійснювали поїздки на територію, окуповану ДНР», – повідомив В’ячеслав Печененко.

Відтак, 13 грудня затримали дев’ятеро осіб віком від 29 до 55 років, з яких семеро – уродженці Донеччини, які проживали останнім часом на Одещині. Ще двоє – жителі м. Запоріжжя. Частина із них – раніше судимі за крадіжки, розбої, хуліганства, незаконне поводження зі зброєю та інші злочини. Печененко також зазначив, що злочинна група працювала завжди підготовлено, злагоджено та обережно, адже пересувалася на автівках на «євробляхах», завжди змінювала номери мобільних. Вийти на слід зухвальців вдалося завдяки записам камер відеоспостереження.

«Уже можна сказати, що початком викриття групи стало вивчення поліцейськими записів камер відеоспостереження, встановлених у рамках „Безпечного міста“ у громадських місцях населених пунктів. Після вчинення 19 листопада у Бердичівському районі розбійного нападу на підприємців, які перевозили з Києва до Вінниці близько 30 кг ювелірних виробів із золота, ми ретельно проаналізували усі наявні відеоматеріали, і не лише у нашій області, що могли стосуватись цієї події», – зазначив В’ячеслав Печененко.

Кримінальне провадження було розпочато відразу за кількома статтями ККУ: ч. 4 ст. 187 (Розбій), ч. 3 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин…), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Досудове розслідування здійснюється за процесуальним керівництвом прокуратури області.

Нагадаємо, що в листопаді на Бердичівщині стався розбійний напад на автомобіль підприємців – жителів Вінниці. Упродовж трьох днів вони були в Києві на виставці ювелірних виробів. Повертаючись зі столиці додому, перевозили із собою близько 30 кг ювелірних виробів – золота. Близько восьмої вечора їх транспортний засіб на автодорозі перепинили невідомі в балаклавах та примусили вийти з автівки. Один із потерпілих, який намагався чинити опір розбійникам, отримав вогнепальне поранення ноги. Нападники заволоділи ювелірними виробами на загальну суму понад 15 млн грн.
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt

Матеріал zhitomir.today

Написал: kobra (15 декабря 2017 22:37)
У Житомирі взято під варту групу осіб, яких підозрюють у вчиненні розбійних нападів на підприємців та викраденні ювелірних виробів на 15 млн грн


У п’ятницю, 15 грудня 2017 року за клопотанням, погодженим із прокуратурою області, Корольовським судом м. Житомира обрано запобіжні заходи групі осіб, які підозрюються у скоєнні злочинів, зокрема, розбою, поєднаного з проникненням у житло.

Ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою 9-м особам без права внесення застави.

Як повідомлялося раніше, правоохоронцями Житомирської та Запорізької областей групу затримано на території Запорізької області, безпосередньо у той час, коли вони, зі зброєю та боєприпасами (два з них були одягнуті у поліцейську форму), готувалися скоїти розбійний напад на помешкання місцевого жителя.

Нагадаємо, що особами на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільськ», поблизу м. Бердичів, скоєно розбійний напад із застосуванням зброї та пограбовано вінницьких підприємців, а саме, відібрано 30 кг ювелірних виробів та автомобіль, при цьому одного з потерпілих було поранено.

У четвер, 14 грудня 2017 року, нападникам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 14, ч.3 ст.187 (розбій) КК України.

Наразі триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні забезпечує група прокурорів апарату прокуратури області.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.

Додатково: за злочини такої категорії передбачено покарання – позбавлення волі від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.




Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Онлайн слоты 2024
Добавил roundz
Апрель 16, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил sadsa
Апрель 16, 2024

Как выбрать качественный ром?
Добавил bandy
Апрель 16, 2024

Ищу куда сдать металлолом
Добавил harkovec
Апрель 16, 2024

Где можно комплект колпаков на
колеса авто купить?

Добавил Sergey1826
Апрель 16, 2024