|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичевом пройшовся хор колядників (ВІДЕО)

Категория: Культура

alt

Ці двадцятеро майбутніх педагогів та викладачі Бердичівського педагогічного коледжу знають: новорічно-різдвяні свята – час для дива у нашому житті. А тому третій рік поспіль дарують його бердичівлянам у рамках проекту «Привітай колядками Бердичів». Студенти з викладачами одягають традиційне українське вбрання, беруть музичні інструменти і рушають на підприємства та в установи міста колядувати.

Олеся Євпак вчиться на 2-му курсі, але колядує з хором уперше.

«Українські колядки неймовірні за звучанням, гармонією, хоча здається, що коли їх співаєш – вони легкі. Наша мета – принести людям радість та задоволення», – говорить дівчина.

У міській поліклініці колядників послухати зібрались чи не всі лікарі. Заколядував для них уперше і першокурсник Богдан. Хлопець розповідає: гроші, які назбирають, підуть на добрі справи.

«Ми допомагаємо воїнам АТО, також нещодавно організували концерт для дітей-інвалідів, закупляли подарунки. Також на потреби коледжу. Співаючи, ми ніби відтворюємо події, які були колись, адже раніше також ходили хатами колядувати. Відновлюємо традиції українського народу», – говорить першокурсник музичного відділення Богдан Беззубець.

«Ми колядуємо не для того, щоб заробити гроші. Хочемо отримати заряд енергії і відтворити традиції. Щирі і вдячні слухачі, які запрошують нас колядувати, дають подарунки: цукерки для студентів і гроші, які ми використовуємо з благодійною метою», – додає засновник проекту «Привітай колядками Бердичів» Ольга Яблонська.

На міському ринку студенти розпочинають святкову програму з м’ясного павільйону. У базарний день людей тут вистачає. Багато хто здивований гамірній юрбі, дістає телефон, щоб зняти відео чи фото. Колядники ж свою справу знають.

Далі по курсу – торгові ряди ринку. Настрій у колядників веселий, під музичний супровід вони знають, чим здивувати продавців та покупців. Головне, кажуть, щоб бердичівляни у не зовсім зимову погоду відчули наближення свят. Люди реагують на колядки із захватом.

На швейній фабриці на студентів уже очікують. Зі слів керівництва, діти щороку у них бувають, тож працівники чекають їхнього приходу, бо з колядниками і настрій святковий приходить.

«Це дуже потрібно, діти в такий час, як ясні зірочки, приносять до нас позитив у колектив. Усі чекають цього дня. Приємно для Бердичева, що в нас є така молодь талановита, що їх вчать талановиті викладачі. Для міста це велика радість», – розповідає голова правління ПАТ «Бердичівська фабрика одягу» Галина Стукало.

Колядувати і посівати хлопці та дівчата йдуть у всі цехи фабрики. Заради цього видовища працівники лишають роботу. Бо коли прийшли колядники, кажуть, то й настрій святковий від них передається.

Репертуар колядок у коледжі щороку змінюється, щоб здивувати людей чимось незвичним і новим. А коли колядників гарно приймають, вони заряджаються небувалим позитивом на весь наступний рік. Тим паче, що на носі сесія, тож гарні емоції потрібні і студентам. Їм дарують гроші і просять не залишати такої гарної справи.

«Звичайно, аж мурашки по шкірі йдуть. Настрій підіймають і надихають, бо це свято, Ісус народився, це родинне свято, щасливе», – каже Тетяна Звягельська, яка працює у розкрійному цеху.

«Тут прийшли, заспівали і відчуваєш, що от Новий рік, Різдво, це дуже приємно. Трошки сумно ми живемо, а хочеться, щоб такі свята були. Люди хочуть і наяву, і на душі щоб було веселіше. Так що обов’язково», – говорить начальник розкрійної дільниці Галина Росовецька.

Щоб колядки гарно звучали, студенти педколеджу витратили чимало часу на репетиції і сценарій. Але у проекті беруть участь лише ті, хто сам цього захотів.

«Це нелегко, це вечірні репетиції після занять, це понаднормова робота викладачів, тому це непросто. У нас мало студентів старших курсів, бо вони готуються до екзаменів, у них зараз сесія. Переважно ми робимо ставки на студентів 1-2-х курсів», – говорить викладач Бердичівського педагогічного коледжу Наталя Ісмаїлова.

На майбутнє студенти та викладачі хочуть записати колядки Бердичівщини і Житомирщини загалом, щоб не втратити традицій пращурів. Ці обрядові пісні обіцяють професійно опрацювати, щоб люди їх почули від студентів-колядників у наступні роки.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024