|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Самовільне спалювання трави та сміття може призвести до пожежі – бердичівські рятувальники

Категория: Другое

Не лише відчуття весни й тепла здатні принести суха погода з вітерцем: разом із ними виникає реальна загроза виникнення пожеж – під час самовільного спалювання рослинності та сміття. Про це нагадують у Бердичівському міськрайвідділі ДСНС України у Житомирській області. У 2017-му, інформують, бердичівські рятувальники 40 разів приборкували такий вогонь у районі та 45 – у місті, і вже цьогоріч двічі виїжджали на загоряння трави й різного непотребу.
Самовільне спалювання трави та сміття може призвести до пожежі – бердичівські рятувальники Самовільне спалювання трави та сміття може призвести до пожежі – бердичівські рятувальники
Самовільне спалювання трави та сміття може призвести до пожежі – бердичівські рятувальники Самовільне спалювання трави та сміття може призвести до пожежі – бердичівські рятувальники
Самовільне спалювання трави та сміття може призвести до пожежі – бердичівські рятувальники

Загасити пожежу у тому самому полі вкрай важко, констатує Володимир Рейко: вогонь розповсюджується швидко, на пристойні відстані. Плюс висока температура й задимленість. Окрім того, зазвичай, поблизу відсутні водойми і умови для під’їзду пожежних авто.

Беручись палити траву чи сміття, люди наражають на небезпеку і себе, і оточуючих, нагадують бердичівські рятувальники. Про це треба пам’ятати, перебуваючи на відпочинку, пораючись на городах і присадибних ділянках, прибираючи територію біля приватних будинків, підприємств, установ та організацій.

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (15 апреля 2018 09:38)
10 квітня о 17:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання минулорічного сухостою поблизу дачного кооперативу за межами с. В.Низгірці.

Через суху вітряну погоду вогонь швидко розповсюджувався.

На місці події з’ясувалося, що на відкритій території горить суха рослинність на площі біля 1 га. Для її гасіння рятувальники застосували «хлопавки» та подавали воду від пожежного автомобіля. Зусиллями бійців ДСНС о 19:07 пожежу вдалося ліквідувати та не допустити її розповсюдження на більшу площу. Вогнем знищено сухий трав’яний настил та чагарники на площі 1 га.
До ліквідації загоряння залучалося 4 рятувальників та 1 одиниця пожежної техніки.


Загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини всіх подій встановлюються фахівцями.

https://rio-berdychiv.info/novini/prigodi/item/11760-v-berdychivskomu-raioni-zahorilas-dilianka-v-1-hektar.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (15 апреля 2018 10:20)
Моторошна трагедія сталася 11 квітня цього року у Вінницькій області, де в с. Михайлівка Ямпільського району на території одного з приватних домогосподарств під час спалювання сміття загинула однорічна дитина. За попередніми даними, 21-річна мати залишила дитину у візочку поблизу багаття. Коляска покотилася з пагорба у багаття. Від отриманих опіків дівчинка загинула на місці події. Обставини події з’ясовуються працівниками Нацполіції – повідомляє ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Нагадаємо усім жителям міста Бердичева, що згідно статті 39 Закону України “Про тваринний світ” та статті 27 Закону України “Про рослинний світ” випалювання сухої рослинності або її залишків допускається лише в разі господарської необхідності за відповідним дозволом територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів. Згідно ст.77-1 КУпАП передЗа випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях cільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладення штрафу: на громадян – від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З сайту: https://www.berdichev.biz/жахлива-трагедія-палили-сміття-спа/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024