|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Чи врятують вас при пожежі у «Бальзаку» і що несе там потенційну загрозу для людей? (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Масова евакуація з усіх магазинів і закладів і голосове оповіщення різними мовами, яке наполегливо просить людей залишити будівлю через пожежу, нещодавно наполохало багатьох. Центр «Бальзак» під прицілом рятувальників: пожежники, поліція, «швидка», служба газу – усі поспішають сюди.

На щастя, це – позапланова перевірка на спрацювання усіх служб і працівників центру, – як вони діятимуть у разі надзвичайної ситуації. Мусимо визнати: багатьом доведеться покладатись на себе.

7-й поверх. Перевірка почалась із документації, яка є в адміністрації центру. Паперів багато, системи протипожежного захисту і різні установки, переконують тут, перевіряють часто.

На 6-му поверсі – море розваг для дітей. А ви впевнені, що у зв’язку з нещодавнім лихом у Росії ваші діти тут у безпеці? В ігрових кімнатах – чимало речей, які, безумовно, забавлять дитину. У кафе на поверсі – чимало місця для відпочинку. Працівники запевняють: не бояться пожежі, адже знають, що паніка тоді – ворог номер один.

«Спокійно через центральний вхід чи через запасний вихід будемо виводити людей пішим маршем. Ліфтом не поїдемо, бо він може заблокуватись, з усіма йдемо пішки»,– говорить адміністратор у дитячій кімнаті Оля Боброва.

У пожежників є зауваження до плану евакуації та інструкцій щодо дій персоналу.

«Мають бути на видному місці інструкції із заходів пожежної безпеки, вони є у папці, але правила вимагають, щоб були у місцях з електрообладнанням», – говорить заступник начальника Бердичівського міськрайонного відділу УДСНС Володимир Рейко.

5-й поверх минають через пізніші години роботи тут офісів. А на 4-му зайшли до магазину дитячих товарів. У разі небезпеки, якщо що, тут два вогнегасники. І не зайве подивитись у YouTube, як ними користуватись.

3-й поверх – кафе. Вогнегасник тут надійно прикріплений і у разі біди ця надійність може підвести. У разі потреби тут є ще один вогнегасник.

У кінотеатрі на дві зали привітний хлопець демонструє вогнегасник і впевнено говорить про свої дії у разі пожежі. Тут, зазначають пожежники, люди можуть почуватися у безпеці.

«У нашому кінотеатрі 48 місць. Згідно правил, коли більше 50, тоді треба два виходи. Кінотеатр обладнаний автоматичною установкою пожежогасіння», – говорить Володимир Рейко.

2-й поверх: магазин побутової техніки. Вогнегасники є і тут. Однак про їхнє використання на камеру говорити важко.

Через другий вихід магазину спускаємось до ресторану. Це звідси причина нещодавньої ненаграної евакуації усіх відвідувачів «Бальзаку». Адміністратор Володимир ніяковіє, але намагається пояснити свої дії при пожежі. З підказками.

А от на тісній кухні і славнозвісний мангал. Подейкують, що саме у ньому вся біда з пожежною небезпекою. Але працівники центру пояснюють: проблема – з витяжкою на кухні, через несправність електродвигуна якої уже декілька разів були проблеми. Минулого разу спрацювала протипожежна сигналізація і усіх відвідувачів «Бальзаку» евакуювали.

«Це фактор двигуна, який поламався, загорівся. Таке буває, тоді йде дим. У нас там стоять датчики оповіщення, які автоматично дають сигнал пожежникам», – каже головний інженер ТРЦ «Бальзак» Анатолій Олівінський.

Зауваження пожежників тут і до запасних дверей, які відкриваються всередину закладу, чого не має бути.

Наступна зупинка – супермаркет на 1-му поверсі. А ще – розмова з охороною торгово-розважального центру. Наостанок – огляд паркінгу та основної водяної системи протипожежного захисту.

«Система знаходиться під постійним тиском і спрацьовує при руйнуванні зрошувача водяного і тоді якась територія, яку обслуговує цей зрошувач, буде покрита водою і полум’я загаситься», – каже представник обслуговуючої організації системи пожежогасіння Віктор Ковальчук.

У системі пожежогасіння, говорить головний інженер «Бальзака», є свій резервуар води, який постійно поповнюється. Якщо її буде недостатньо, вода надходитиме з міського водогону.

Навчальна тривога для перевірки дій працівників центру і рятувальників завершує позапланову перевірку. Головні недоліки – необізнаність персоналу, недоопрацьовані плани евакуації і двері, що відкриваються в приміщення, у центрі мають виправити найближчим часом. Відвідувачам радять звертати увагу на план евакуації і знаходити час на саморозвиток у сфері пожежної безпеки.

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024