|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Мітинг проти убивць: у Бердичеві постали проти убивць молодої матері (ВІДЕО)

Категория: Криминал

alt

У Бердичеві зранку 14 травня біля приміщення прокуратури попри дощову погоду збираються люди. Це, пояснюють вони, не просто акція протесту чи мітинг, це – крик душі, щоб справедливо покарали тих, хто убив молоду дівчину і маму Юлію Звєздіну у січні.

Ще 18 січня близько 22:00 до поліції у Бердичеві надійшло повідомлення від лікаря екстреної медичної допомоги про констатацію смерті 29-річної дівчини. Від наступного ж дня і донині у місті постійно говорять про цю резонансну смерть. Досі триває слідство, а винні офіційно не названі у суді. Рідні загиблої Юлії Звєздіної звинувачують у смерті дівчини її колишнього чоловіка та його сестру зі співмешканцем. Кажуть, неодноразово чули про домашнє насилля у їх родині. Втім, переконують, попри втечі на зйомні квартири, загибла прощала чоловікові все, щоб у маленького сина був батько. Матір дівчини пані Ірина розповідає: попри поведінку зятя намагалась його сприймати нормально і ладнати з ним. Але той все одно знущався над донькою.

8 років подружнього життя для покійної, каже її сестра Олена, стали справжнім пеклом. Як не захищали її рідні, але ситуації змінити не могли. Врешті знайшли роботу і житло в іншому місті і збирались перевезти туди Юлію з дитиною. Але не встигли. 18-го січня лікарі констатували її смерть: уже встановлено, що причина смерті – механічна асфіксія (удушення). Попередньо з’ясовано: того вечора між подружжям виник черговий конфлікт, у ході якого підозрюваний начебто і накинувся на жінку. Зі слів родичів загиблої Юлії, у квартирі окрім її чоловіка тоді була його сестра зі своїм співмешканцем. Вони теж простягали неодноразово до неї руки. Сестра загиблої стверджує: дитина загиблої бачила у щілину в дверях, як знущаються над мамою.

19-го січня затримано і оголошено про підозру чоловікові загиблої. Його взяли під варту, наступного судового засідання термін тримання під вартою продовжили. Але, кажуть рідні дівчини, інші потенційні «співучасники» убивства розгулюють на волі. Тому людям урвався терпець і близько півсотні бердичівлян прийшли до стін прокуратури у Бердичеві. Кажуть, по справедливість.

«Ми обурені тим, що зараз робиться! Чому вони на базар ходять, торгують, вони були троє в хаті і вбивали значить троє. Його сестра – співучасник чи безпосередньо учасник убивства. У неї були збиті руки, де експертизи, чого нічого не робиться?» – обурюються бердичівляни.

Керівник Бердичівської місцевої прокуратури Вадим Кожухар говорить: «Експертизи певні проводить місто Київ, там є належна експертна установа. Є певні експертизи, які проводяться і у Житомирській області. Поки не буде всіх призначених експертиз, – це і ДНК-експертиза і всі інші, – ми не можемо прийняти рішення відносно іншої особи і завершити досудове розслідування так само не можемо. Потрібно провести ряд слідчих дій, зібрати всі докази і після цього тільки приймати рішення».

Люди обурені, чого досі не затримали усіх трьох, хто був того вечора окрім Юлії у квартирі.

«Пояснюю: по одному одразу було достатньо підстав для затримання. По іншим – ми чекаємо експертиз. За результатами їхніх висновків можна буде прийняти рішення відносно інших осіб. Деякі експертизи вже експерти провели, ще порядка трьох на виконанні. Які вони будуть – є таємниця слідства, я не можу вам нічого сказати наперед», – пояснює Вадим Кожухар.

Мама убитої дівчини пані Ірина боїться за іншу свою доньку, якій, говорить, вже надходять погрози з боку родини головного підозрюваного. Жінка каже: працювала у Бердичеві, пишається цим містом і людьми, які прийшли її підтримати на суд і до прокуратури. Тому благає про захист і підтримку у слідства і прокурорів.

«Дзвінки мені надходять з погрозами, щоб я менше говорила на суді. У залі суду минулого судового засідання Святослав, його сестра, батько і мати мені погрожували, що я договорюся і мені закриють рота, – розповідає сестра загиблої Олена. Потім від їх імені мені дзвонила людина і просила перестати щось робити, мовляв, якщо буду продовжувати, то будуть погані наслідки. Якщо вони змогли вбити мою сестру, то, думаю, на все здатні, у мене є дитина, я за неї переживаю».

Після прокуратури люди пішої ходою пішли до суду, а потім поїхали у село Осиково, де під дощем перекрили трасу обласного значення. Кажуть, заради справедливості і у знак пам’яті про дівчину готові на все.

Спроба журналістів поспілкуватися із родиною головного підозрюваного не увінчалась успіхом: на подвір’ї – нікого крім великої собаки-охоронця. Згодом вийшла молода дівчина і сказала, що ніхто нічого коментувати не буде, мовляв, і вдома нікого нема.

Як це було – дивіться у відео.

Автор: Юлія Сінєльнікова

zhitomir.today

Переглянути відео:

Написал: kobra (16 мая 2018 16:31)
Бердичівлянина Святослава Козака, підозрюваного у вбивстві власної дружини, продовжать тримати під вартою в якості запобіжного заходу. Таким чином у міськрайонному суді, інформує тамтешня прес-служба, задовольнили чергове клопотання слідчого, котрий, обґрунтовуючи необхідність продовження дії заходу до 17 червня, вказав на можливість незаконного впливу Козака на свідків із метою зміни раніше даних тими показань. Окрім того, на думку сторони обвинувачення, підозрюваний у скоєнні особливо тяжкого злочину чоловік у разі звільнення з-під варти, зможе почати переховуватись від органів досудового розслідування та суду. Власне, ці та решта аргументів слідчого не змінилися від минулого разу. Чого не скажеш про позицію самого Козака та його адвокатів: якщо раніше вони заявляли про покладання на розсуд суду у вирішенні даного питання, то цього разу заперечували проти продовження тримання за ґратами та просили застосувати більш м’який запобіжний захід.

Увечері 18 січня 2018-го року між Святославом Козаком та його дружиною Юлією виникла сварка, під час якої, за версією слідства, чоловік задушив молоду жінку. Трагедія викликала потужний резонанс у Бердичеві: численна група обурених містян, очолювана матір’ю та сестрою покійної Юлії, вимагає чесного й справедливого розслідування, що його, на їхнє переконання, правоохоронці відверто затягують. Люди, серед іншого, вимагають розглядати як підозрюваних сестру Святослава та її співмешканця, котрі на момент трагедії знаходилися в одній з подружжям квартирі. Наразі ті проходять за справою як свідки.

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
ТРК ВІК

http://www.trkvik.tv/posts/cherhovyi-misiats-pid-vartoiu-provede-pidozriuvanyi-u-dushohubstvi-berdychivlianyn-sviatoslav-kozak
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024