|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Озадівка, Малосілка та Слободище увійдуть до складу Бердичівської міської громади ( оновлено)

Категория: Политика

Озадівка, Малосілка та Слободище увійдуть до складу Бердичівської міської громади

Також мають увійти до майбутньої об’єднаної громади з центром в місті Бердичеві села Бистрик, Гардишівка, Мирославка, Райки, Романівка, Скраглівка та інші населені пункти, які розташовані нині на території цих сільських рад. 
Так написано в проекті рішення Житомирської обласної ради, який 2 травня було оприлюднено на офіційному сайті облради. Саме рішення має назву «Про внесення змін у перспективний план формування територій громад Житомирської області» і має бути прийнятим на сесії обласної ради орієнтовно 30 травня.

 

До цього рішення є кілька додатків. В одному з них міститься паспорт Гришковецької об’єднаної громади, яка майже готова до об’єднання, інший додаток стосується Коростишівської громади, а ось назва третього додатку звучить так: «Зміни до перспективного плану формування територій громад Житомирської області». Саме в цьому додатку і схована та інформація, яка винесена в заголовок статті.

Для зручності ми забрали з документу інформацію про інші райони, а залишили лише ту, яка стосується Бердичівщини. Як видно з таблиці, Садківську сільську раду планують приєднати до вже діючої Семенівської громади і створити ще три громади – Гришковецьку, Райгородоцьку та Бердичівську.

Про Скраглівську сільську громаду, для формування якої були вже виконані майже всі необхідні дії, сесії рад, громадські обговорення тощо, тут навіть не йдеться.

Чому на сесію обласної ради виноситься саме такі зміни в перспективний план, можна лише робити припущення. І серед таких припущень найбільш вірогідні чинники особистого характеру. Гришковецьку ОТГ «пропустили», бо вона більш-менш логічна, компактна і в центрі цієї громади проживає діючий народний депутат. Райгородецька ОТГ, хоч і набагато менша як за населенням, так і за спроможністю, але теж компактна і до її складу входять Буряки, звідки родом нинішній голова ОДА. І дуже вірогідно, що на якомусь етапі міркувань між вищеназваними посадовцями сказав своє слово і міський голова Бердичева, який аж ніяк не вважає себе менш значущим в регіоні.

Саме тому десь почались розмови про те, що у випадку, коли навколо Бердичева створяться чотири громади, то місту не залишиться території для росту, (буцімто не було можливості у міста взяти під свою опіку всю територію району). Напевно, тоді і вирішили доєднати до Бердичева ті села, які в процесі свого об’єднання так і не спромоглись швидко й однозначно проробити всі необхідні процедурні кроки. А якщо підрахувати кількість населення майбутньої Бердичівської міської громади, яка складе приблизно 87,5 тисяч мешканців (що трохи менше, ніж планка у 90 тисяч, після якої вибори мера проводяться у два тури) та прийняті нещодавно зміни до законів, згідно яких при приєднанні сіл до міст обласного значення взагалі не потрібно проводити вибори, то нова громада – це мрія Бердичівського міського голови.

Хоча на заваді такої мрії цілком можуть стати ті жителі громади, які вже доклали чимало зусиль для об’єднання сіл в іншому форматі. Так, за чутками, депутати районної ради вже закликають провести позачергову сесію, щоб висловити свою категоричну незгоду з проектом рішення обласної ради.

Матеріал rio-berdychiv.info

tabl plan

Написал: kobra (19 мая 2018 07:44)
Місто в прольоті: замість Бердичівської громади створюється нова ОТГ: Скраглівецька
Дата: Травень 18, 2018
Про це стало відомо з відповідного проекту рішення, який розміщено на офіційному сайті Бердичівської районної ради, і який буде розглядатися на наступній сесії райради, яка запланована вже на понеділок, 21 травня. На ній депутати планують розглянути та схвалити текст звернення до голови Житомирської обласної державної адміністрації Гундича І.П. та голови Житомирської обласної ради Ширми В.В. щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

У зверненні йдеться про те, що 2 травня 2018 року Житомирською обласною радою оприлюднено проект рішення «Про внесення змін у перспективний план формування територій громад Житомирської області» з додатком 2, в якому передбачено створення нової об’єднаної громади із центром в місті Бердичів, до якої входять Бистрицька, Гардишівська, Малосілківська, Мирославська, Озадівська, Райківська, Романівська, Скраглівська, Слободищенська та Швайківська сільські ради Бердичівського району.

Протягом січня – квітня поточного року у вказаних сільських радах проходили громадські обговорення та прийняті відповідні рішення сільських рад про добровільне об’єднання цих громад у Скраглівецьку об’єднану територіальну громаду. Питання про об’єднання громад з містом Бердичевом не обговорювалось та не вирішувалось.

Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (стаття 2) закріплені такі принципи об’єднання: конституційність та законність; добровільність; економічна ефективність; державна підтримка; прозорість та відкритість, відповідальність. Тому депутати вважають, що нехтування думками жителів сіл Бердичівського району є прямим порушенням вимог законодавства з питань місцевого самоврядування та конституційного права громадян, закріпленого Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Враховуючи вищевикладене, депутати Бердичівської районної ради на сесії мають звернутися з клопотанням змінити в додатку 2 до проекту рішення Житомирської обласної ради «Про внесення змін у перспективний план формування територій громад Житомирської області» позицію по Бердичівському району з назвою ОТГ – Скраглівецька, яка відсутня у плані та створюється як нова, до якої входять Бистрицька, Гардишівська, Малосілківська, Мирославська, Озадівська, Райківська, Романівська, Скраглівська, Слободищенська та Швайківська сільські ради Бердичівського району.
З сайту: https://www.berdichev.biz/місто-в-прольоті-замість-бердичівськ/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024