|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Депутати, активісти та звичайні бердичівляни знову мітингували біля міської ради. Фото. Відео

Категория: Общество

Депутати, активісти та звичайні бердичівляни знову мітингували біля міської ради. Фото. Відео

Дана акція протесту біля стін Бердичівської міської ради проходить вже не вперше і, як обіцяють організатори, явно не востаннє.

Діяльність міської влади та виконавчого комітету не задовольняє громадськість Бердичева, а особливо те, що ціни на комунальні послуги у місті доводять людей до відчаю, змушуючи рахувати кожну копійку мізерних пенсій людей старшого віку, яким не вистачає грошей на харчі і ліки, та тих, хто не має настільки великі достатки. Та справа навіть не в розмірах заробітних плат та пенсій, а в тому, зазначають бердичівляни, що ціна за буру субстанцію, якою ні прати неможливо, ні у їжу використовувати, вже навіть мова не йде про пиття цієї води, у Бердичеві дуже висока.

Все це знову сьогодні зібрало людей на площ Центральній, де розмістилися і палатки з прапорами Правого сектору, Батьківщини, Руху нових сил, і прийшла громадськість міста – ті, кому вже не в силах терпіти свавілля чиновників. Першим звернувся до усіх депутат міської ради Олексій Побережний, зазначаючи, що ще з минулої акції протесту була відчутна підтримка людей у проблемі, яка стосується кожного жителя міста. Більше того, минула сесія міської ради стала не найприємнішою і для міського голови, бо звичайні бердичівляни теж прийшли висловити своє обурення. З минулої акції пройшов місяць і за цей час її організатори констатують, що міська влада так і не дослухалася до думки бердичівлян і до великої кількості підписів, зібраних на площі. Хоча після того була і сесія міської ради, і засідання виконавчого комітету, тобто були всі можливості для того, аби виконати волю громади, та цього не було зроблено. Свою підтримку висловливи і депутати Володимир Пономарчук, Станіслав Лужанський, Володимир Сеча, Віталій Шелепа, Юлія Шелегон та Анатолій Кривушин.

Саме тому продовжується серія таких заходів на площі міста, які спрямовані на те, щоб люди відстоювали свої права та не платили захмарні суми за водопостачання, яке у Бердичеві бажає кращого. Присутнім цього разу на акції протесту було озвучено тариф за воду у таких містах, як Київ, Львів, Дніпро та інші, і цифри явно відрізняються від тих, що встановлені у нашому місті, - 14, 15, 16 гривень, і аж ніяк не 23 гривні.

Звісно ж, як і минулого разу, міського голови у цей час не було, так само, як і більшості його заступників. Весь удар обурених протестуючих взяла на себе Таміла Павлішина, пояснюючи, що Василь Мазур із своїми заступниками нині перебуває у відрядженні та вирішує важливі для міста питання. Та і депутати, і всі інші присутні у кабінеті звинуватили міського голову у тому, що він навмисно уникає людей і що йому начхати на жителів міста та на дані акції. Заступник міського голови намагалася роз’яснити, що той же такий водоканал самостійний господарюючий суб’єкт, що це не бюджетна організація, що нині у планах завдяки підтримці НЕФКО вирішити питання водопостачання, як це було вирішено з освітленням у місті, тощо. Та такі відповіді не влаштовували нікого, всі задавали питання: «Що зробив Мазур за три каденції? Чому лише нині після бунту людей він почав наче щось думати з цього приводу? Чому нікого з чиновників немає зараз, хоча про акцію було попереджено?

Щодо НЕФКО, то депутати вірно зазначили, що навіть із залученням коштів НЕФКО у питанні водопостачанні різко зростуть ціни на необхідне обладнання і це стовідсотково вплине на тариф. Таміла Павлішина намагалась нагадати про події дворічної давнини, коли у міста був шанс взяти участь у спеціальній програмі і отримати 300 мільйонів для заміни водопроводу у Бердичеві, та і тут присутні не хотіли цього слухати, стверджуючи, що і цей кредит потім впав би на плечі бердичівлян, дітей та навіть внуків.

Зрозуміло, що домовитись про щось учасники акції так і не змогли, бо очільника міста, до якого найбільше претензій з цього приводу попросту не було, та містяни на цьому не зупиняються і наголошують, що братимуть участь в протестах і надалі, аби здвинути цю проблему з мертвої точки. А чи вдасться це зробити, покаже час і, звісно ж, наступні акції та дії їх організаторів та учасників.
protest 1 protest 2
protest 3

 

Матеріал rio-berdychiv.info

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024