|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Абонплата і штрафи: як будемо платити за комуналку в 2019 році

Категория: Политика

alt

У 2019 році в Україні набуває чинності закон, який передбачає введення абонплати за комунальні послуги і штрафи за борги.

ПЛАТІТЬ. У травні 2019 року в Україні набув чинності закон «Про житлово-комунальні послуги», прийнятий ще в 2017 році. Відповідно до закону, комунальна послуга – це товар. І якщо споживач за отриманий товар не розраховується, то він повинен нести відповідальність.

Нові положення закону стануть неприємним сюрпризом для тих, хто звик не оплачувати «комуналку» роками. До початку грудня 2018 року загальна заборгованість по Україні за комунальні послуги склала майже 40 млрд гривень.

alt

ШТРАФИ. Першою чергою неплатників чекають пеня і штраф за заборгованість. Нараховуватися пеня буде з першого дня заборгованості, з 20-го числа кожного місяця. Розмір пені складе 0,01% від боргу.

У законі не прописано, чи будуть обкладатися штрафами вже існуючі борги, чи тільки ті, які «назбирали» після вступу закону в силу.

Один з «сюрпризів» закону – можливість зміни розміру пені в майбутньому. І навряд чи це будуть зміни в меншу сторону.

alt

АБОНЕНТ НЕДОСТУПНИЙ. З 2019 року в Україні буде введена абонентська плата на послуги ЖКГ.

У Кабміні вже розроблена постанова, згідно з якою максимальну абонплату визначать за формулою, яка прив’язана до розміру мінімальної зарплати в Україні. Чим більшою буде мінімальна зарплата в Україні, тим вищою буде сума абонплати. І навіть якщо ви виїхали на три місяці і зовсім не користувалися, скажімо, водою, платити абонпату все одно доведеться.

У підсумку: за опалення та підігрів води українці щомісяця доплатять близько 43 гривень, за водопостачання – близько 37 гривень, за вивезення сміття – близько 16 гривень.

ЩО ЩЕ? Крім перерахованих нововведень, українців чекає ще ряд «сюрпризів». Наприклад, працівники комунальних служб отримують право безперешкодного доступу в житло. Це необхідно для того, щоб мати можливість відключати комунальні послуги за борги.

При цьому, якщо відключення сталося без причини, то штраф заплатять вже самі комунальники.

З сайту: https://uk.etcetera.media/

Написал: kobra (31 декабря 2018 01:58)
Мити асфальт, сходи і вікна: Кабмін нагадав, що зобов’язані робити ЖЕКи

Як повідомляв Today.ua, з 1 січня 2019 року у Києві очікується підвищення тарифів на обслуговування будинків і прибудинкової території у зв’язку із підвищенням цін на електроенергію.

У КМДА пояснюють, що збільшення ціни на електроенергію призведе до збільшення вартості обслуговування ліфтів – адже тариф на освітлення в ліфті і місцях загального користування закладено в тариф на утримання будинку.

Окрім обслуговування ліфтів до переліку послуг ЖЕКів, за які щомісячно мешканці будинків сплачують 5% від мінімальної зарплати, входять:

Виконання робіт з обслуговування та ремонту внутрішньобудинкових систем: водопостачання, теплопостачання, каналізації, електропостачання та газопостачання;
Прибирання як всередині будинку, так і прибудинкових територій – очищення снігу, опалого листя, вивезення сміття тощо;
Послуги з дератизації (знищення щурів) та дезінсекції (знищення комах);
Миття струменем із шланга асфальтового покриття тротуарів, дворів у весняно-літній період;
Очищення кришок колодязів від піску і сміття після миття асфальтового покриття;
Полив території та зелених насаджень біля будинків за допомогою шланга.
Щодо чистоти в будинках двірники ЖЕКу мають чіткі інструкції:

Два рази на місяць мити сходові клітини і пофарбовані частини стін;
Двічі на рік мити вікна;
Один раз на місяць заплановане миття підвіконь, поштових скриньок та поручнів;
Два рази на місяць комунальники мають обмітати павутиння і бруд зі стін, стель, дверей, вікон, радіаторів, сітчастих огорож ліфтів.
Нагадаємо, з 1 травня 2019 року українці зможуть вимагати проведення перевірок якості житлово-комунальних послуг в своїх оселях і отримувати відшкодування за отримання неякісних послуг.

https://today.ua/myty-asfalt-shody-i-vikna-kabmin-nagadav-shho-zobov-yazani-robyty-zheky/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (7 апреля 2019 10:26)
В українців можуть забрати квартиру через комунальні борги. Йдеться про випадки, коли сума заборгованості перевищує 20 мінімальних зарплат — понад 80 тис. грн.

Читайте повний текст:http://newformat.info/news/ukraincjam-rozpovili-jak-ne-vtratiti-kvartiri-cherez-borgi/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (9 апреля 2019 07:35)
Пеня нараховуватиметься як індивідуальним споживачам (мешканцям), так і колективним – ОСББ, керуючим компаніям – залежно від того, хто саме уклав договір на поставку житлово-комунальних послуг.

Виняток становитимуть випадки, коли 21-й (і 22-й) день місяця – вихідні дні. У законі зазначено, що "нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем ​​граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги".

Якщо порахувати, суми пені виходять не такими вже й великими. Наприклад, якщо споживач затримав платіж розміром 100 грн на один день, йому буде нарахована пеня розміром в 1 копійку. За місяць несплати набіжить 30 копійок пені. Якщо борг становить 1000 грн, за один день прострочення додатково нарахують 10 копійок.

При цьому варто врахувати, що споживачі повинні оплачувати житлово-комунальні послуги до 20-го числа кожного місяця.

Якщо така норма прописана в договорі, пеня нараховуватиметься з 21-го числа.

В законі вказано лише дві поважні причини, коли борги з ЖКП не обкладатимуться пенею. Перша – це якщо заборгованість утворилася через те, що держава вчасно не розрахувалося з постачальником житлово-комунальної послуги за надані людині пільги або субсидії. Друга причина – якщо споживачеві несвоєчасно виплачують зарплату. Однак в такому випадку споживач повинен буде надати постачальнику ЖКП документ, що підтверджує наявність заборгованості із зарплати.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (9 апреля 2019 07:39)
Однак введення штрафних санкцій (пені) – не єдина міра впливу на боржників, передбачена новим законом про житлово-комунальні послуги. Крім цього, виконавці (постачальники) житлокомпослуг мають право вимагати борги в судовому порядку, а також відключати боржників від поставок тієї чи іншої послуги.

Щоправда, за законом, перш ніж відключити квартиру або будинок від комунальної послуги, виконавець цієї послуги повинен спочатку направити боржнику офіційне попередження. Але він може це зробити буквально наступного дня після закінчення граничного терміну оплати комунальних послуг, який передбачений в договорі (наприклад, 20-те число наступного місяця). А ось відключити або обмежити постачання комунальних послуг виконавець має право не раніше, ніж через 30 днів після попередження (крім електроенергії). Зрозуміло, в разі, якщо борг до цього терміну не буде сплачений (разом із пенею).

Відключати боржників зможуть від водопостачання, від каналізації і від електропостачання. Виняток можуть зробити тільки для домогосподарств, які вважаються малозабезпеченими і є учасниками урядової програми надання субсидій.

Однак, як уже заявляли чиновники, покарання для субсидіантів теж буде. Насамперед погрожують позбавити їх монетизованих субсидій, повернувши для боржників безготівкову форму бюджетної компенсації.

Якщо ж борги зростатимуть – позбавлять субсидій.

Ну, а після цього до них можуть застосовуватися форми впливу, як і для інших боржників.
Насамперед боржники можуть втратити цінні речі і машини. Але якщо борг величезний, є загроза втратити навіть житло.
https://zhitomir-online.com/2019/04/08/penya-sudy-vidklyuchennya-borzhnykiv-za-komunalni-platezhi-chekayut-suvorishi-pokarannya.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Где можно комплект колпаков на
колеса авто купить?

Добавил Sergey1826
Апрель 16, 2024

Ищу куда сдать металлолом
Добавил bandy
Апрель 16, 2024

Продажа волос - это выгодно?
Добавил lollyanipoppy
Апрель 16, 2024

Футболки з рок групами
Добавил friza
Апрель 15, 2024

Заказать мотоцикл
Добавил friza
Апрель 15, 2024