|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Лікар житомирської амбулаторії розповіла, кому може зашкодити купання на Водохреще

Категория: Общество

  19 січня православні відзначатимуть Водохреще. Однією із головних традицій свята є пірнання в ополонку. Люди вірять: занурюючись цього дня у крижану воду, очищають тіло від хвороб, а душу від гріхів. Втім, фахівці застерігають: долучаючись до такого зимового купання, варто зважати не тільки на християнські звичаї, а і на стан свого здоров’я. За роз’ясненнями, кому можна пірнати у крижану воду, а кому такі купання не тільки не принесуть користі, а і зашкодять здоров’ю, ми звернулись до житомирського лікаря з амбулаторії загальної практики Ірини Замкової.

«Для того, щоб це було корисно і приємно, потрібно обов’язково звернути увагу, в першу чергу, на стан свого здоров’я. Ми рекомендуємо перед такою процедурою, як купання у крижаній воді, в першу чергу звернутися до сімейного лікаря, щоб визначити покази або протипоказання. Є перелік захворювань при яких категорично забороняється купання у крижаній воді: судинно-серцеві захворювання, підвищений артеріальний тиск, проблеми з нервовою системою, захворювання нирок, шкірні захворювання – те, що може бути небезпечним при контакті з водою або при переохолодженні», - розповідає завідуюча амбулаторією загальної практики – сімейної медицини №13 Ірина Замкова.

Однак не лише дорослі йдуть на водохресні купання, а і діти. У такому разі, каже пані Ірина, батьки мають зважити усі «за» і «проти».

«Тому що дитячий організм має особливості. Пов’язано це з нестабільною роботою нервової системи, та підшкірним шаром у дитини. Ризик: розвиток гострих респіраторних захворювань, пневмонії, менінгіти, проблеми з нирками. Якщо батьки вже наважилися купатися з дитиною, то вона має бути абсолютно здорова, не має бути ознак гострих респіраторних захворювань. Дитина має бути привчена до методів загартовування, привчена до холодної води. В домашніх умовах можна знижувати поступово температуру води під душем, щоб дитина була ознайомлена з таким методом загартовування. Обов’язково при купанні дитина повинна бути під наглядом батьків. Дитина має бути в воді при зануренні не більше секунди. Тобто, занурилися і одразу на берег розігріватися та одягатися», - пояснює лікарка.

Для тих, хто все ж наважується на занурення, лікарка радить дотримуватись елементарних правил безпеки.

«За день до занурення повинен бути гарний відпочинок, сон. Удень занурення, за півтори години, людина має поїсти, не можна бути голодним. Ніяких алкогольних напоїв, адже алкоголь не зігріває, а навпаки, дає підвищену тепловіддачу і ускладнення на серцево-судинну систему. Перед тим як зануритися, потрібно розім’ятися, розігрітися, а вже потім пірнати. Опісля занурення, людина має швиденько витертися, вдягнутися, одяг повинен бути зручний, без застібок, і треба зігрітися теплими напоями, бажано трав’яними чаями», - радить завідуюча амбулаторією загальної практики – сімейної медицини №13 Ірина Замкова.

Матеріал https://www.zhitomir.info/news_180750.html

Переглянути відео:

Написал: kobra (17 января 2020 20:57)
Фахівці ДСНС та пошуково-рятувальної служби – про безпеку під час купання на Водохреще
Додано: 17 січ. 2020

З метою уникнення НС під час купання на Водохреще, у Бердичеві визначено офіційним місцем, куди можна прийти і безпечно зануритись у воду. Це – територія так званого міського пляжу. Тут готуються чергувати рятувальники, водолази ДСНС та пошуково-рятувальної служби, правоохоронці, медичні працівники.

Фахівці пошуково-рятувальної служби на воді та МКАРСУ тим часом готують територію для купання. Вирізати хрест із льоду цьогоріч не вдається, адже крига надто тонка і крихка, ще й допомагає туман, що, як мовлять, «їсть кригу». Проте ополонку до Богоявлення готують ще за кілька днів.

Фахівці ДСНС закликають бердичівлян та гостей, які прийдуть до річки із метою занурення: заходити в ополонку повільно й обережно, перед цим розігрівши тіло. Застерігають: краще заходить у воду лише по шию.

У визначений для купання час можна буде зігрітись чаєм, перевдягнутись у спеціально облаштованих місцях. Людей очікується, як і зазвичай, чимало, тому фахівці просять дорослих не лишати без нагляду дітей, дотримуватись елементарних правил поведінки та не вживати спирних напоїв.

ТРК ВІК
Відео: https://m.youtube.com/watch?feature=emb_logo&v=_ihCHzGurXY
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024

Одяг з Америки
Добавил ostin92
Март 28, 2024

Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024