|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Незрозумілі інвестори купили завод в Тереховому на Бердичівщині, щоб по зав’язку набити його львівським сміттям

Категория: Общество

Незрозумілі інвестори купили завод в Тереховому на Бердичівщині, щоб по зав’язку набити його львівським сміттям

Історія ця набрала розголосу кілька днів тому, коли на дорозі між Тереховим і Хажином, вкритою новесеньким асфальтом, нічні перехожі побачили фуру зі сміттям, яка заїжджала на територію колишнього недобудованого цегельного заводу.

А ще раніше, за кілька тижнів, на збори в селі Тереховому несподівано прийшов чоловік у супроводі керівника районної організації Радикальної партії, який представився представником нового власника цього недобудованого будівництва. Він розповів, що підприємці за три мільйони купили цю будівлю і планують там розмістити лінію з переробки сміття та цех з виготовлення сміттєвих баків. 
Так гарно вони розповідали про майбутнє виробництво, що аж розчулили присутніх на зборах. Мовляв, будуть приїздити одна-дві автівки із сміттям, на лінії з нього відбиратимуть все корисне, а ту купочку, яка залишиться несортованою, будуть захоронювати на Бердичівському звалищі, про що ніби вже й договір відповідний уклали.

 

За кілька днів після тієї розмови почали зводити навколо недобудованого ангару паркан із новеньких дощок заввишки чи не в п’ять метрів. Будували його люди немісцеві, казали, що аж з Дніпра приїздили. А після зведення паркану і почали завозити сміття. 
За даними, які є у відкритому доступі, можна дізнатись, що купив будівлю на аукціоні в жовтні минулого року житомирський підприємець Микола Олегович Дорохов, але не за три мільйони, як казали на зборах, а лише за 175 тисяч гривень (десь вісім тисяч доларів) + ПДВ. Хоча два роки тому за цей самий об’єкт фонд державного майна хотів виручити мільйон гривень.

 

Вже на початку цього року за адресою заводу було зареєстровано ТОВ «Завод Будпереробка», статутними видами діяльності якого вказали:

23.32 Виробництво цегли, черепиці та інших будівельних виробів із випаленої глини
46.73 Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням
68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна
38.11 Збирання безпечних відходів
38.21 Оброблення та видалення безпечних відходів
39.00 Інша діяльність щодо поводження з відходами

 

А в березні цього року директором ТОВ призначили житомирянина Віталія Вольського, який ще 22 лютого виставляв своє резюме на сайті з пошуку роботи.

І все б нічого було б в цій історії, якби спочатку в ніколи не діючу будівлю підвели б електрику та інші комунікації, потім привезли і встановили обладнання, потім набрали б з околишніх сіл і навчили персонал, а вже потім почали привозити дійсно по одній-дві автівці сміття.

Але, судячи з дій горе-підприємців, їх задача була зовсім іншою. За кілька місяців забити сміттям під зав’язку як ангар, так і прилеглу територію, і чкурнути з району. Адже, за інформацією з інтернету, перевізники платять по кілька тисяч доларів за фуру сміття тим, хто погоджується його приймати, або тому, хто «кришуватиме» такі процеси. Тобто, за перший десяток фур вже можна було «відбити» витрати на купівлю будівництва та встановлення паркану навколо нього, а таких фур селяни нарахували вже 16.

Працівники Бердичівського відділу поліції вже кілька ночей також чатують під заводом, щоб попередити можливі порушення порядку, адже вчора вночі тут зібралось кілька сотень жителів Хажина та Терехового. Вранці поліцейські хотіли випустити з території автомобіль з маніпулятором, та місцеві жителі не дали їм це зробити, на своїх автівках вони провели поліцейських та автомобіль чужинців аж до райвідділку.

Нині жителі села очікують приїзду представників екологічної служби та збирають підписи за перекриття дороги Вінниця – Житомир, щоб привернути увагу громадськості до сміттєвого лиха. А ще представники виборчих комісій в прилеглих селах повідомили окружну комісію, що, в разі неприйняття мір по ліквідації незаконного забруднення території, відмовляються проводити вибори президента на своїх виборчих дільницях.

Джерело: https://rio-berdychiv.info/
smittya h1 smittya h3
smittya h4 smittya h5
smittya h6 smittya h7
smittya h8 smittya h9
smittya h10 smittya h11
smittya h14 smittya h16
smittya h17 smittya h18


Написал: kobra (24 марта 2019 10:32)
22 березня працівники екоінспекції у складі слідчої групи на території недобудованого приміщення, орієнтовною площею 2600 м2, виявили розміщення та зберігання змішаних міських комунальних відходів, у т.ч. сміття з урн. За словами очевидців, звезення та складування твердих побутових відходів на зазначену територію здійснювалось протягом останнього місяця.

«З метою виявлення ймовірного забруднення земель, відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції, у присутності слідчих та понятих, було відібрано проби ґрунту, про що складено відповідний акт. Начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Максим Железняк надав роз’яснення жителям прилеглих населених пунктів, які занепокоєні цим фактом, щодо подальших дій», - повідомили в прес-службі інспекції

«З метою проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час здійснення операцій у сфері поводження з відходами за адресою: Житомирська область, Бердичівський район, село Терехове, вул. Огурцова, 38, ДЕІ Поліського округу направила запит до Міністерства екології та природних ресурсів України для отримання погодження, відповідно до абзацу 5 частини 1 статті 6 ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», - додали у прес-службі ДЕІ Поліського округу.
https://www.zhitomir.info/news_182461.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (25 марта 2019 23:31)
Сьогодні на Житомирщині селяни перекривали трасу на знак протесту проти львівського сміття, накопиченого у недобудованому цегельному заводі.

Як повідомили УНІАН у Семенівській об'єднаній територіальній громаді, акцію протесту провели у Бердичівськомурайоні на трасі “Житомир–Могилів-Подільський». Жителі села Хажин і Терехове ходили пішохідним переходом, причому на трасі на певний час утворилися величезні затори. Протестуючі вимагали прибрати з території недобудови місцевого цегельного заводу у селі Терехове львівське сміття.Протягом останнього місяця воно накопичувалося і створило серйозну загрозу для екологічного середовища. Пікетувальники не хочуть, щоб на території довгобуду працювало сміттєсортувальне підприємство, власники якого, у свою чергу, запевняють, що мають для своєї діяльності усі документи. Перед цим, 19 березня, жителі Хажина затримали до приїзду правоохоронців водія вантажівки зі Львівщини, який, за твердженням місцевих жителів, привіз вантажівкою та скинув львівське сміття. Також місцеві жителі звернулися із відповідною заявою до поліції.


Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/m/society/10492263-zhiteli-zhitomirshchini-perekrivali-trasu-na-znak-protestu-proti-lvivskogo-smittya.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 апреля 2019 23:49)
Хто і навіщо навмисно підпалив сміттєзвалище під Бердичевом? ВІДЕО
14.04 а 10:15


"Техногенна катастрофа в с.Терехове Бердичівського району.
Вважаю,що це навмисний підпал, так як в’їзд в приміщення заблоковано великим бульдозером, який також частково підпалено, через що пожежні машини не мають змоги під’їхати, щоб загасити пожежу!
Проблема довго обговорюється, але наші керівники ніяк її виріши не в змозі!
Бердичів з району червоної гори весь в диму! Бережіть дітей!Хто відповість за це?!", - наголошує Ігор Романський.

Сміття горить ще досі.
Дивіться відео: https://zhitomir-online.com/2019/04/14/khto-i-navischo-navmysno-pidpalyv-smittyezvalysche-pid-berdychevom-video.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Футболки з рок групами
Добавил friza
Апрель 16, 2024

Купити жіночу спідницю
Добавил keduji
Апрель 16, 2024

Избавиться от тяги к
наркотикам

Добавил Jannetta
Апрель 16, 2024

Форекс
Добавил MOSCOWW
Апрель 16, 2024

Zip пакет
Добавил KasaSamp
Апрель 16, 2024