|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

День місцевого самоврядування на Бердичівщині: виїзд на ферму Олега Шевчука ПП «Слободище»

Категория: Общество

День місцевого самоврядування на Бердичівщині: виїзд на ферму Олега Шевчука ПП «Слободище»

Цьогорічний День місцевого самоврядування на Бердичівщині вирішили відзначити в оригінальний спосіб, не пафосно, із грамотами й букетами у сесійній залі, як зазвичай, а на виїзді, у гостях у депутата районної ради, успішного підприємця і фермера Олега Шевчука. Слободище, чи не наймиловидніше село в районі, розкинулось недбало на пагорбах. Так само на пагорбах розташувалась і молочно-тваринницька ферма Олега Шевчука, ПП «Слободище». 3 роки тому господар узявся за реконструкцію ферми, за цей час відновлено 7 приміщень, уведено в дію двосторонній доїльний зал, що розрахований на 550 корів. Загалом на підприємстві Шевчука 805 голів худоби. У планах – збільшити поголів’я до 2 тисяч!

Нині ж завдяки сучасному німецькому обладнанню та новітнім технологіям щодоби доять 270 корівок. Завдяки безконтактному доїнню отримують великі надої високоякісного молока. Ще тепле, воно із вимені корови потрапляє одразу ж у танк-охолоджувач, де охолоджується до температури не вище 4 градусів. У такому вигляді зберігається якісна сировина до її відправки на молокозавод. Доїльна установка комп’ютеризована, фіксуються показники. А якість молока напряму залежить від годівлі корів. Для цього в господарстві використовують попередньо консервовані корми. Зразки відбирають, відправляють на аналіз, а далі вже формують раціон. Розвозять корм трактором раз на добу, щогодини працівники підгортають якомога ближче до тварин, щоб корівці зручно було їсти. Раціон складено у відповідності до продуктивності худоби.

У одну із таких торгівельних точок заглянули й ми. Тут є, здається, усе, що можна виготовити із молока: сир, масло, бринза, різновиди йогуртів і кефірів, масло, ряжанка, пряжене і пастеризоване молоко. Продукція якісна і натеральна, від виробника. Користуються попитом споживачів, кажуть продавці, сметанка-радуга і желе. Бердичівлянка Катерина Григорівна частенько приходить по молочко.

Повертаємось до Слободища. На підприємство Олега Шевчука, де напередодні дня місцевого самоврядування тут для ветеранів організували не тільки екскурсію фермою, але й святковий концерт. Запросили й на дегустацію продукції. Але помітно, що в аграріїв і фермерів цьогоріч не зовсім святковий настрій – їм болить, не дає спати тема землі. Сьогодні, кажуть, той ринок землі може покласти край середньому класу й місцевому виробнику, який почав відроджуватись на селі. Український фермер, як би, здавалось, міцно не стоїть на ногах, не є спроможним конкурувати із західним і східним капіталом, який однозначно зайде при відкритті ринку землі, каже господар. Вони не проти ринку землі, але поспішати, кажуть, у цій справі не варто!

Разом із головою районної ради Максимом Самчиком вони те саме говорили й під час зустрічі із міністром.

У числі присутніх ветеранів органів місцевого самоврядування – чимало почесних громадян району, котрі були і є аграріями і фермерами, очолювали, кожен у свій час, райдержадміністрацію, були депутатами районної і обласної рад.

На думку ветерана-депутата українська земля має потрапити не до рук іноземців, а таким господарям, як Олег Антонович, котрі працюють на ній, створюють робочі місця, сплачують податки, піднімають економіку держави. Символічний подарунок власнику господарства подарувала заступник голови районної ради Софія Томашевська, у знак подальшого процвітання і розвитку.

Нині, у зв’язку із питаннями земельними, будь який підприємець, що працює в сільському господарстві замислюється, чи варто йому розпочинати нове будівництво, закупляти нову техніку, впроваджувати сучасні технології, брати кредити та витрачати власні кошти. А, може, варто заощадити, щоб потім було за що купити землю? Про це не раз задумується й Олег Шевчук, який мріє про розвиток молочно-тваринницької ферми і безбідне життя мешканців села, котрим дає роботу.

Держава, кажуть, зрештою має потурбуватись про місцевого виробника – таку підтримку відчувають фермери в інших країнах. Хоч особливої підтримки вони й ніколи не просили, головне, зазначають, дати їм можливість, не заважати працювати на рідній землі, аби правила гри були для усіх однакові, стабільні і прозорі, - уже тоді б була велика подяка владі.

І хоч у день самоврядування настрій був не найкращий, певного оптимізму, світлих думок, віри у краще завтра додавали виступи артистів районного відділу культури.

Репортаж Олени Лук'янюк і Дмитра Піньківського

ТРК ВІК

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024