Що робити, коли ваш автомобіль...


Модератор: Bad Boys

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Сб мар 12, 2016 7:54 am

Що робити, коли ваш автомобіль...

Як правильно спілкуватися з працівником поліції, якщо ваш автомобіль зупинили для перевірки
http://www.versii.if.ua/novunu/vodiyam- ... politsiya/

Національна поліції регулює дорожній рух та здійснює контроль за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками та за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі (п. 11 ч. 1 ст. 23 ЗУ “Про Національну поліцію”). Окрім цього, вона видає дозволи на рух окремих категорій транспортних засобів; у випадках, визначених законом, видає та погоджує дозвільні документи у сфері безпеки дорожнього руху (водійське посвідчення тощо; п. 13 ч. 1 ст. 23 ЗУ “Про Національну поліцію”), пишуть Версії з посиланням на 112 ua.

1.Вас зупинив поліцейський.

Зупинення транспортного засобу здійснюється виключно жезлом, а у виняткових випадках – жестом руки. При цьому поліцейський спочатку вказує на транспортний засіб, який повинен зупинитися, а потім – на місце, де йому слід зупинитися (п. 27.3. Наказу 111). Законом (п. 1-9 ч. 1 ст. 35 ЗУ “Про Національну поліцію”) визначений вичерпний перелік випадків, які надають право працівнику поліції зупинити транспортний засіб, а саме:
1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським, або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
8 ) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
У кожному разі працівник поліції зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки, визначеної у цих статтях. На вимогу поліцейського зупинку варто здійснювати з дотриманням вимог ПДР (п. 2.4 ПДР).

Не поспішайте “кидатись в обійми поліцейським”, вибігаючи з автомобіля, поки не з’ясуєте його намірів. З автомобіля не виходьте, а зачекайте працівника поліції, знаходячись в автомобілі. Фіксатори дверей установіть у нижнє положення, для спілкування приспустіть скло водійських дверей. Поліцейський відповідно до п. 27.4. Наказу 111 має право запросити водія вийти з автомобіля лише:
– з метою усунення технічної несправності транспортного засобу або порушень правил перевезення вантажів;
– коли є достатні підстави вважати, що водій знаходиться в стані сп’яніння;
– коли водій або пасажири підозрюються в скоєнні злочину;
– коли є необхідною участь водія в оформленні документів або наданні допомоги іншим учасникам дорожнього руху.

При наявності аудіо-, відеофіксуючого пристрою (мобільний телефон з технічними можливостями тощо) – увімкніть його.

Зафіксуйте автомобіль, на якому несе службу поліцейський. У разі знаходження поблизу інших зупинених транспортних засобів, водіїв чи пасажирів – зафіксуйте їх та запишіть номерні знаки цих транспортних засобів з метою встановлення потенційних свідків на випадок суперечливих правовідносин з поліцією.

Якщо поліцейський змусив Вас зупинитися в одному з місць, заборонених для зупинки (п. 15.9. ПДР) – зафіксуйте об’єкти, розташовані біля Вас, таким чином, щоб можна було ідентифікувати місце розташування Вашого автомобіля. Зупиняти транспортні засоби в місцях, заборонених ПДР (крім залізничних переїздів), поліцейський має право лише у виключних випадках (достатні підстави вважати, що водій перебуває у стані сп’яніння, підозрюється у скоєнні злочину, залишив місце ДТП, створює аварійні ситуації іншим учасникам руху) (п. 12.11. Наказу 111).

2.Як вести бесіду із поліцейським на дорозі?

Під час зупинки транспортного засобу поліцейський зобов’язаний без затримки підійти до водія, а не змушувати його витрачати час (п. 27.4. Наказу 111).
Уважно вислухайте і зафіксуйте звернення до Вас працівника поліції, заборона таких дії є протиправною. Під час звернення до водія поліцейський зобов’язаний: привітатися; чітко й зрозуміло назвати свою посаду, звання та прізвище; повідомити про причину зупинки транспортного засобу, суть звернення, суть скоєного правопорушення у випадку його вчинення. На вимогу учасника дорожнього руху поліцейський зобов’язаний пред’явити своє службове посвідчення (ч. 3 ст. 18 ЗУ “Про Національну поліцію”).

Поліцейський має право висловити вимогу про пред’явлення водієм:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом;
б) реєстраційного документа на транспортний засіб;
в) поліса (сертифіката) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів для перевірки ( пункти. 14.7., 27.2. Наказу 111; підпункт “а” п. 2.4. ПДР).

Названі документи надавати в руки поліцейського не обов’язково, достатньо показати в розгорнутому вигляді. Вимога працівника поліції передати йому у руки документи протиправна (абзац 2 ч. 2 ст. 16 ЗУ “Про дорожній рух”; підпункт “а” п. 2.4. ПДР). Перед тим, як пред’явити свої документи, бажано висловити вимогу до нього пред’явити його службове посвідчення).
З посвідчення бажано переписати прізвище, ім’я, по батькові, звання, посаду для можливого оскарження дій до прокуратури чи до суду, також уточнити причину зупинки і суть скоєного правопорушення. Не забудьте записати номер нагрудного знака працівника, він також може Вам знадобитися для його ідентифікації (його не можна приховувати або будь-яким чином перешкоджати прочитанню інформації на ньому та фіксуванню його за допомогою технічних засобів – ч.3 ст. 20 ЗУ “Про Національну поліцію”).

У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху працівнику поліції забороняється: звертатися на “ти”; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред’являти безпідставні звинувачення (п. 17.2. Наказу 111).

Зверніть увагу, чи відповідають прізвище, звання та посада тим, які назвав поліцейський при зверненні, і чи не закінчився термін дії посвідчення. У разі виявлення невідповідності чи закінчення терміну дії посвідчення, вимоги такого працівника не виконуйте, негайно телефонуйте черговому поліції за телефоном 102 та на телефон довіри ( Національна поліція України "Гаряча лінія" 0-800-500-202 Цілодобово http://ukc.gov.ua/ru/info/telefonni_gar/). Можливо такий “поліцейський” є просто шахраєм у формі, який таким чином заробляє гроші, що є злочином, передбаченим ст. 390 КК України.

3.Працівники поліції хочуть здійснити огляд Вашого автомобіля.

Згідно підпункту “в” пункту 2.4. ПДР на вимогу працівника поліції водій повинен дати можливість оглянути транспортний засіб, але відповідно до законодавства та за наявності на те законних підстав. Крім ПДР, право працівникам правоохоронних органів оглянути в певних випадках Ваш автомобіль надається також низкою норм КУпАП, ЗУ “Про Національну поліцію”, ЗУ “Про заходи протидії…” тощо. Проте жодна з цих норм не визначає межі такого огляду (оглянути автомобіль зовні, чи оглянути салон автомобіля, у тому числі важкодоступні місця). Така невизначеність працівниками поліції, як правило, тлумачиться на свою користь. Більш того, новий Закон “Про Національну поліцію” встановлює додаткову форму огляду – “поверхневу перевірку”, якій також піддаються транспортні засоби. У такому випадку поліцейський має право вимагати відкрити кришку багажника та/або двері салону (ч. 5 ст. 34 ЗУ “Про Національну поліцію”). Але Ви все одно повинні самостійно показати поліцейському вміст особистих речей чи транспортного засобу.

Крім того майте на увазі, що огляд від обшуку відрізняється тим, що при огляді активні дії здійснюються Вами (наприклад, Ви самостійно відкриваєте багажник, двері салону, демонструєте закриті місця салону тощо), виконуючи вимоги поліцейського, а він в свою чергу лише спостерігає за Вашими діями та речами, ні до чого не торкаючись руками. За результатами огляду обов’язково складається протокол, один екземпляр якого Ви маєте отримати. Але, якщо це “поверхнева перевірка”, межу між якою відрізнити в цьому випадку складно, протокол не складається, такі дії, на жаль, ніяким чином не фіксуються.
поліція.jpg

Національна поліція України "Гаряча лінія" 0-800-500-202 Цілодобово
Департамент державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (ДДАІ МВС України) Чергова частина Департаменту ДАІ МВС України (044) 272-46-59, info@sai.gov.ua Цілодобово
Телефони взято з сайту: http://ukc.gov.ua/ru/info/telefonni_gar/

Читайте також: http://policeundercontrol.org/pc/#article?id=5 Порадник "Поліція під контролем"
http://policeundercontrol.org/pc/
Последний раз редактировалось kobra Пн мар 14, 2016 7:05 pm, всего редактировалось 3 раз(а).

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пн мар 14, 2016 7:01 pm

Як відшкодувати матеріальну шкоду, якщо авто потрапило в яму

Як відшкодувати матеріальну шкоду, якщо авто потрапило в яму?

Завжди дійте згідно чинного законодавства.

Якщо автомобіль потрапив у яму і отримав пошкодження алгоритм дій повинен бути наступним:

1. Слід зупинитися і включити «аварійку», а також встановити знак аварійної зупинки, як того вимагають правила дорожнього руху. Це необхідно для фіксації ДТП, тому що незалежно від того, влетів у яму тільки ваш автомобіль або ви зачепили інший автомобіль, об’їжджаючи яму, в будь-якому випадку це ДТП.

2. Викликайте ДАІ.

3. Сфотографуйте все і вся. Не полінуйтеся сфотографувати пошкоджений автомобіль та дефектну ділянку дороги. Чим більше знімків, тим краще, враховуючи те, що поки приїде ДАІ, часу на фотосесію вдосталь. Також слід скласти список свідків, очевидців події, записати їх свідчення. Це не буде зайвим в разі доказування правоти в суді.

4. При приїзді працівників ДАІ наполягайте на оформленні ДТП, із зазначенням в схемі ДТП розмірів глибини та ширини ям (и), відсутності дорожніх знаків. Даний процес слід проконтролювати, так як працівники ДАІ неохоче визнають факти неякісного покриття. А тому слід бути уважним і педантичним, щоб з потерпілого вас не зробили винуватим.

5. Наполягайте, щоб працівники ДАІ викликали представників дорожньої служби, яка відповідальна за дану ділянку дороги. В разі їх прибуття, працівники дорожньої служби повинні скласти акт обстеження ділянки вулично-дорожньої мережі з замірами та схемою. Якщо дорожники відмовились скласти акт, попередьте їх, що вони несуть відповідальність за створення безпечних умов руху на дорогах, в тому числі і кримінальну.

6. В разі встановлення факту, що причиною ДТП є неякісне дорожнє покриття та його невідповідність вимогам ДСТУ 3587-97, працівники ДАІ зобов’язані скласти на відповідальних посадових осіб дорожньої служби протокол про адміністративне порушення за ст. 140 КУпАП. (Складений протокол є підставою для формування подальших позовних вимог). Якщо ж відповідальний за ділянку дороги не приїхав, а інспектор ДАІ відмовляється складати протокол проти організації, яка відповідає за стан дороги, потрібно дізнатися у нього ПІБ начальника підрозділу, в якому цей інспектор працює, і назву підрозділу. Після – скласти заяву на цей підрозділ з проханням ініціювати адміністративну справу проти організації, відповідальної за стан дороги

7. Для звернення в суд слід також провести експертизу автомобіля, щоб встановити розмір завданої шкоди.

Враховуючи вищевказане, пам’ятайте, що для звернення до суду з позовом про відшкодування матеріальної шкоди, необхідно мати:


- Копію протоколу про адміністративне правопорушення на посадових осіб дорожньої служби або постанову про притягнення до адміністративної відповідальності (без даних документів суд, більше всього, відмовить в позові);


- Копію протоколу огляду місця ДТП;


- Висновок автоекспертизи;


- Фотодокази та письмові покази свідків.


Якщо у вас зібрані всі вищеперераховані документи, ви маєте цілком реальну можливість в судовому порядку стягнути з дорожньої служби матеріальну компенсацію шкоду за пошкоджений автомобіль.


Джерело статті: http://zhitomir-online.com/ukraine/1447 ... -yamu.html
За матеріалами: rio-berdychiv.info

Читайте також: http://avtoholding.kiev.ua/ua/news/kak- ... lo-v-yamu/

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вс мар 27, 2016 9:20 pm

Правила дорожнього руху 2016

Правила дорожнього руху 2017

https://vodiy.ua/pdr/

1. Загальні положення
2. Обов'язки і права водіїв механічних транспортних засобів
3. Рух транспортних засобів із спеціальними сигналами
4. Обов'язки і права пішоходів
5. Обов'язки і права пасажирів
6. Вимоги до велосипедистів
7. Вимоги до осіб, які керують гужовим транспортом і погоничів тварин
8. Регулювання дорожнього руху
9. Попереджувальні сигнали
10. Початок руху та зміна його напрямку
11. Розташування транспортних засобів на дорозі
12. Швидкість руху
13. Дистанція, інтервал, зустрічний роз'їзд
14. Обгін
15. Зупинка і стоянка
16. Проїзд перехресть
17. Переваги маршрутних транспортних засобів
18. Проїзд пішохідних переходів і зупинок транспортних засобів
19. Використання зовнішніх світлових приладів
20. Рух через залізничні переїзди
21. Перевезення пасажирів
22. Перевезення вантажу
23. Буксирування та експлуатація транспортних составів
24. Навчальна їзда
25. Рух транспортних засобів у колонах
26. Рух у житловій та пішохідній зоні
27. Рух по автомагістралях і дорогах для автомобілів
28. Рух по гірських дорогах і на крутих спусках
29. Міжнародний рух
30. Номерні, розпізнавальні знаки, написи і позначення
31. Технічний стан транспортних засобів та їх обладнання
32. Питання організації дорожнього руху, що потребують узгодження з ДАІ
33. Дорожні знаки
34. Дорожня розмітка

https://vodiy.ua/pdr/
Последний раз редактировалось kobra Ср сен 27, 2017 4:42 pm, всего редактировалось 1 раз.
Аватара пользователя

Мембер
Мембер

Сообщения: 79

Зарегистрирован: Ср мар 09, 2016 5:35 pm

Сообщение Пт янв 13, 2017 1:12 pm

Re: Що робити, коли ваш автомобіль...

kobra писал(а):Як правильно спілкуватися з працівником поліції, якщо ваш автомобіль зупинили для перевірки
http://www.versii.if.ua/novunu/vodiyam- ... politsiya/

Національна поліції регулює дорожній рух та здійснює контроль за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками та за правомірністю експлуатації транспортних засобів на вулично-дорожній мережі (п. 11 ч. 1 ст. 23 ЗУ “Про Національну поліцію”). Окрім цього, вона видає дозволи на рух окремих категорій транспортних засобів; у випадках, визначених законом, видає та погоджує дозвільні документи у сфері безпеки дорожнього руху (водійське посвідчення тощо; п. 13 ч. 1 ст. 23 ЗУ “Про Національну поліцію”), пишуть Версії з посиланням на 112 ua.

1.Вас зупинив поліцейський.

Зупинення транспортного засобу здійснюється виключно жезлом, а у виняткових випадках – жестом руки. При цьому поліцейський спочатку вказує на транспортний засіб, який повинен зупинитися, а потім – на місце, де йому слід зупинитися (п. 27.3. Наказу 111). Законом (п. 1-9 ч. 1 ст. 35 ЗУ “Про Національну поліцію”) визначений вичерпний перелік випадків, які надають право працівнику поліції зупинити транспортний засіб, а саме:
1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність транспортного засобу;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським, або як свідка під час оформлення протоколів про адміністративні правопорушення чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
8 ) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
У кожному разі працівник поліції зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину зупинення ним транспортного засобу з детальним описом підстави зупинки, визначеної у цих статтях. На вимогу поліцейського зупинку варто здійснювати з дотриманням вимог ПДР (п. 2.4 ПДР).

Не поспішайте “кидатись в обійми поліцейським”, вибігаючи з автомобіля, поки не з’ясуєте його намірів. З автомобіля не виходьте, а зачекайте працівника поліції, знаходячись в автомобілі. Фіксатори дверей установіть у нижнє положення, для спілкування приспустіть скло водійських дверей. Поліцейський відповідно до п. 27.4. Наказу 111 має право запросити водія вийти з автомобіля лише:
– з метою усунення технічної несправності транспортного засобу або порушень правил перевезення вантажів;
– коли є достатні підстави вважати, що водій знаходиться в стані сп’яніння;
– коли водій або пасажири підозрюються в скоєнні злочину;
– коли є необхідною участь водія в оформленні документів або наданні допомоги іншим учасникам дорожнього руху.

При наявності аудіо-, відеофіксуючого пристрою (мобільний телефон з технічними можливостями тощо) – увімкніть його.

Зафіксуйте автомобіль, на якому несе службу поліцейський. У разі знаходження поблизу інших зупинених транспортних засобів, водіїв чи пасажирів – зафіксуйте їх та запишіть номерні знаки цих транспортних засобів з метою встановлення потенційних свідків на випадок суперечливих правовідносин з поліцією.

Якщо поліцейський змусив Вас зупинитися в одному з місць, заборонених для зупинки (п. 15.9. ПДР) – зафіксуйте об’єкти, розташовані біля Вас, таким чином, щоб можна було ідентифікувати місце розташування Вашого автомобіля. Зупиняти транспортні засоби в місцях, заборонених ПДР (крім залізничних переїздів), поліцейський має право лише у виключних випадках (достатні підстави вважати, що водій перебуває у стані сп’яніння, підозрюється у скоєнні злочину, залишив місце ДТП, створює аварійні ситуації іншим учасникам руху) (п. 12.11. Наказу 111).

2.Як вести бесіду із поліцейським на дорозі?

Під час зупинки транспортного засобу поліцейський зобов’язаний без затримки підійти до водія, а не змушувати його витрачати час (п. 27.4. Наказу 111).
Уважно вислухайте і зафіксуйте звернення до Вас працівника поліції, заборона таких дії є протиправною. Під час звернення до водія поліцейський зобов’язаний: привітатися; чітко й зрозуміло назвати свою посаду, звання та прізвище; повідомити про причину зупинки транспортного засобу, суть звернення, суть скоєного правопорушення у випадку його вчинення. На вимогу учасника дорожнього руху поліцейський зобов’язаний пред’явити своє службове посвідчення (ч. 3 ст. 18 ЗУ “Про Національну поліцію”).

Поліцейський має право висловити вимогу про пред’явлення водієм:
а) посвідчення на право керування транспортним засобом;
б) реєстраційного документа на транспортний засіб;
в) поліса (сертифіката) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів для перевірки ( пункти. 14.7., 27.2. Наказу 111; підпункт “а” п. 2.4. ПДР).

Названі документи надавати в руки поліцейського не обов’язково, достатньо показати в розгорнутому вигляді. Вимога працівника поліції передати йому у руки документи протиправна (абзац 2 ч. 2 ст. 16 ЗУ “Про дорожній рух”; підпункт “а” п. 2.4. ПДР). Перед тим, як пред’явити свої документи, бажано висловити вимогу до нього пред’явити його службове посвідчення).
З посвідчення бажано переписати прізвище, ім’я, по батькові, звання, посаду для можливого оскарження дій до прокуратури чи до суду, також уточнити причину зупинки і суть скоєного правопорушення. Не забудьте записати номер нагрудного знака працівника, він також може Вам знадобитися для його ідентифікації (його не можна приховувати або будь-яким чином перешкоджати прочитанню інформації на ньому та фіксуванню його за допомогою технічних засобів – ч.3 ст. 20 ЗУ “Про Національну поліцію”).

У взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху працівнику поліції забороняється: звертатися на “ти”; використовувати погрозливі чи ображаючі жести; допускати при спілкуванні зневажливий тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, вирази або репліки, які ображають людську гідність, погрози; пред’являти безпідставні звинувачення (п. 17.2. Наказу 111).

Зверніть увагу, чи відповідають прізвище, звання та посада тим, які назвав поліцейський при зверненні, і чи не закінчився термін дії посвідчення. У разі виявлення невідповідності чи закінчення терміну дії посвідчення, вимоги такого працівника не виконуйте, негайно телефонуйте черговому поліції за телефоном 102 та на телефон довіри ( Національна поліція України "Гаряча лінія" 0-800-500-202 Цілодобово http://ukc.gov.ua/ru/info/telefonni_gar/). Можливо такий “поліцейський” є просто шахраєм у формі, який таким чином заробляє гроші, що є злочином, передбаченим ст. 390 КК України.

3.Працівники поліції хочуть здійснити огляд Вашого автомобіля.

Згідно підпункту “в” пункту 2.4. ПДР на вимогу працівника поліції водій повинен дати можливість оглянути транспортний засіб, але відповідно до законодавства та за наявності на те законних підстав. Крім ПДР, право працівникам правоохоронних органів оглянути в певних випадках Ваш автомобіль надається також низкою норм КУпАП, ЗУ “Про Національну поліцію”, ЗУ “Про заходи протидії…” тощо. Проте жодна з цих норм не визначає межі такого огляду (оглянути автомобіль зовні, чи оглянути салон автомобіля, у тому числі важкодоступні місця). Така невизначеність працівниками поліції, як правило, тлумачиться на свою користь. Більш того, новий Закон “Про Національну поліцію” встановлює додаткову форму огляду – “поверхневу перевірку”, якій також піддаються транспортні засоби. У такому випадку поліцейський має право вимагати відкрити кришку багажника та/або двері салону (ч. 5 ст. 34 ЗУ “Про Національну поліцію”). Але Ви все одно повинні самостійно показати поліцейському вміст особистих речей чи транспортного засобу.

Крім того майте на увазі, що огляд від обшуку відрізняється тим, що при огляді активні дії здійснюються Вами (наприклад, Ви самостійно відкриваєте багажник, двері салону, демонструєте закриті місця салону тощо), виконуючи вимоги поліцейського, а він в свою чергу лише спостерігає за Вашими діями та речами, ні до чого не торкаючись руками. За результатами огляду обов’язково складається протокол, один екземпляр якого Ви маєте отримати. Але, якщо це “поверхнева перевірка”, межу між якою відрізнити в цьому випадку складно, протокол не складається, такі дії, на жаль, ніяким чином не фіксуються.
поліція.jpg

Національна поліція України "Гаряча лінія" 0-800-500-202 Цілодобово
Департамент державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України (ДДАІ МВС України) Чергова частина Департаменту ДАІ МВС України (044) 272-46-59, info@sai.gov.ua Цілодобово
Телефони взято з сайту: http://ukc.gov.ua/ru/info/telefonni_gar/
Страхування авто: https://oh.ua/osago/

Читайте також: http://policeundercontrol.org/pc/#article?id=5 Порадник "Поліція під контролем"
http://policeundercontrol.org/pc/


Дякую корисна інформація. Коли знаєш свої права відчуваєш себе більш впевнено, тим більше при таких обставинах.

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Чт мар 30, 2017 11:46 pm

Re: Що робити, коли ваш автомобіль...

Про свої права при зустрічі з новою поліцією (ВІДЕО)

Нова поліція – вже нібито звичне явище для українців, проте далеко не кожен знає про свої права та про те, що є у компетенції правоохоронців.
Про це в ефірі програми “В темі” ми говорили з юристом Ярославом Ступником.

http://zak-insider.com/?p=50595

На яких підставах «Нова поліція» може зупиняти авто на дорозі?
https://www.youtube.com/watch?v=iRQDT2ylxiY

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вт янв 09, 2018 1:58 pm

З 1.10 по 1.05.18р. водії зобов'язані їздити із світлом фар

З 1 жовтня та по 1 травня наступного року водії зобов'язані їздити із увімкненим світлом фар.

Вимога Правил дорожнього руху діє з 1 жовтня по 1 травня, та є обов'язковою для виконання і покликана підвищити безпеку дорожнього руху на затемнених ділянках дороги як у світлу пору доби, так і в темну.

Поліціянти звертають увагу, що саме в цей період світловий день скорочується виникає необхідність у підвищенні видимості автомобіля для пішоходів та інших учасників руху.

За ігнорування цієї норми, згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за "Порушення водіями транспортних засобів правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів" передбачений штраф.


https://khm.depo.ua/ukr/khm/vzhe-z-ciye ... 0927647433
_____________________________________________________

Тест з ПДР Онлайн
https://vodiy.ua/dai/

Екзаменаційні білети з ПДР
Нові 2017 (категорія «В»). 20 випадкових питань

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вт янв 23, 2018 8:32 am

Швидкість руху у населених пунктах 50 км/год.

З 1 січня 2018 року дозволена швидкість руху у населених пунктах знизиться з 60 до 50 км/год. Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.
Відповідна постанова Кабміну від 10 листопада 2017 р. № 883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» опублікована в Урядовому кур’єрі.

Згідно з документом, зміни будуть внесені у пункт 12.4 розділу 12 (у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 60 км/год). Зокрема, у документі замінять цифри «60» на «50» км/год.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/news/
Аватара пользователя

Мимо проходил
Мимо проходил

Сообщения: 7

Зарегистрирован: Вс фев 04, 2018 5:08 pm

Откуда: Житомир

Сообщение Ср мар 14, 2018 8:42 am

Re: Що робити, коли ваш автомобіль...

Толку с этого ограничения
Аватара пользователя

Мембер
Мембер

Сообщения: 50

Зарегистрирован: Чт ноя 29, 2018 7:06 pm

Сообщение Ср июл 27, 2022 11:47 am

Re: Що робити, коли ваш автомобіль...

Слухайте а де можна буде купити собі ОСАГО? Де краще всього замовити собі страхування?
Аватара пользователя

Мембер
Мембер

Сообщения: 75

Зарегистрирован: Пн дек 16, 2019 12:45 pm

Сообщение Ср июл 27, 2022 11:56 am

Re: Що робити, коли ваш автомобіль...

listik писал(а):Слухайте а де можна буде купити собі ОСАГО? Де краще всього замовити собі страхування?


Ви можете купити електронний ОСЦПВ у цій страховій компанії Vuso https://vuso.ua/uslugi/drugie-uslugi/epolis-osago.html , вам так навіть буде вигідніше, купити собі по знижці єлектроний поліс зі знижкою 10 відсотків. У них ми замовляемо собі автоцивілку прямо на сайті та для нас це набагато краще, не потрібно буде їхати в офіс, щоб вам оформити або сплатити, все робиться онлайн.

Вернуться в Все, что не подходит не в один из разделов

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 44

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Русская поддержка phpBB