Немного о политике...и жизни 2014-2016 год


Обсуждаем все, что захотим....

Модератор: Bad Boys

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пт ноя 11, 2016 9:06 pm

Як оформити спадщину на банківський вклад?

Спадкування здійснюється за законом або за заповітом (ст. 1217 Цивільного кодексу України). Відповідно до ст. 1228 ЦК України вкладник-спадкоємець може розпорядитися своїм банківським вкладом як шляхом складання заповіту, так і залишити заповідальне розпорядження. Як оформити спадщину на банківський вклад роз’яснює Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Виплата банківського вкладу, незалежно від наявності заповідального розпорядження, здійснюється на підставі: свідоцтва про право на спадщину; дозволу нотаріуса на одержання спадкоємцем частини вкладу спадкодавця (нотаріус має право, але не зобов’язаний надавати такий дозвіл на одержання вкладу до закінчення шести місяців); рішення суду.

Окрім того, можливе спадкування ще й відсотків по вкладу. Відповідно до ст. 536 ЦК України за користування чужими грошовими коштами боржник зобов’язаний сплачувати відсотки. Тим більше, що вже після відкриття спадщини кошти на депозитному рахунку не належать банку, однак фактично банк продовжує ними користуватися. Згідно з ч. 5 ст. 1061 ЦК України банк зобов’язаний до кінця дії договору нарахувати відсотки.

Відтак, після прийняття спадщини у банку виникає зобов’язання по вказаному депозиту вже перед новим власником-спадкоємцем вкладника.

Оскільки банківський вклад входить до складу спадщини, то на нього, незалежно від наявності заповіту або заповідального розпорядження, поширюється положення чинного законодавства щодо обов’язкової частки у спадщини. Тобто відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу України малолітні, неповнолітні, а також повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, так само як і непрацездатні вдови (вдівець) та батьки спадкодавця успадкують половину частки, належної їм за законом.

Отже, якщо особа при житті відкрила вклад у фінансовій установі, не зробила розпорядження банку щодо своїх коштів на випадок смерті, то підставою звернення в банк є нотаріально оформлений документ про право на спадщину, де вказується спадкоємець, частка в загальній сумі спадщини та реквізити рахунку.

У випадку питань, звертайтеся до Бердичівського місцевого центру за адресою: м. Бердичів, вул. В. Чорновола 9.

З сайту:
http://www.berdychiv.info/%d1%8f%d0%ba- ... b9-%d0%b2/

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вс ноя 20, 2016 9:38 am

Досрочная пенсия для участников АТО: что нужно знать?

Досрочная пенсия для участников АТО: что нужно знать?

Участники боевых действий на Донбассе получили право досрочного выхода на пенсию. Об этом говорится в Законе «О внесении изменений в некоторые законы Украины о пенсионном обеспечении отдельных категорий лиц из числа участников проведения антитеррористической операции».

О чем говорится в Законе?

Закон дает возможность непосредственным участникам АТО досрочно выйти на пенсию: мужчинам — в 55 лет, женщинам — в 50 лет. Правда, обязательным условием является наличие страхового стажа: не менее 25 лет для мужчин и не менее 20 лет для женщин. Если необходимого стажа нет, его можно «докупить». Для этого нужно обратиться в фискальную службу и заключить договор добровольного страхования.

Правом досрочного выхода на пенсию могут воспользоваться такие категории:
•военнослужащие;
•лица рядового и начальнического состава органов внутренних дел;
•добровольцы;
•резервисты;
•военнообязанные, получившие статус инвалида войны или участника боевых действий в связи с непосредственным участием в АТО;
•члены семей погибших участников АТО.

Какие документы нужно подавать?

Для назначения досрочной пенсии в управление Пенсионного фонда необходимо подать следующие документы (в зависимости от категории):
1.документы, подтверждающие возраст и стаж;
2.удостоверение инвалида войны, участника боевых действий или члена семьи погибшего;
3.документы, на основании которых предоставлен статус инвалида войны, участника боевых действий или члена семьи погибшего;
4.справку о периоде участия в АТО;
5.справку МСЭК о признании инвалидом вследствие ранения, контузии или увечья, полученных во время участия в АТО;
6.вывод МСЭК о причинной связи смерти с ранением, контузией или увечьем, полученным во время участия в АТО.

Закон вступил в силу 6 февраля 2017 года, так что участники АТО уже могут воспользоваться правом досрочного выхода на пенсию. Для назначения досрочной пенсии можно обратиться в любое управление Пенсионного фонда без «привязки» к месту жительства.

Источник: http://napensii.ua/articles/2553-dosroc ... uzhno-znat
Последний раз редактировалось kobra Пн мар 13, 2017 10:43 am, всего редактировалось 1 раз.

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Чт дек 29, 2016 2:33 pm

Использование услуг ЖКХ в кредит

Использование услуг ЖКХ в кредит позволит значительно уменьшить ежемесячный платеж

Как сообщает Politeka, украинцы, подписавшие договор с поставщиком услуги (на предоставление отопления) могут оформить рассрочку по упрощенной процедуре. Для этого необходимо письменно обратиться в компанию, которая предоставляет тепло. Пример формы заявления на оформление рассрочки можно скачать самому.

После обращения сумму платежа за отопительный сезон разделят не на шесть месяцев (с октября по апрель), а на двенадцать. Соответственно, это уменьшит размер платежки в два раза.

Людям, которые не подписывали договор о предоставлении отопления, сначала необходимо будет заключить контракт с компанией. Для этого ей необходимо будет предъявить документы на право собственности жильем, паспорт, техпаспорт на счетчики (если они есть) и документацию для предоставления льгот.

Уточним, что услуга «коммуналка в рассрочку» доступна только тем, кто не оформил субсидию.

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=XeT8I1p0COA

Материал сайта: https://politeka.net/371332-kak-bystro- ... hku-video/

politeka.net/371332-kak-bystro-oformit-kommunalku-v-rassrochku-video/

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Сб янв 21, 2017 3:14 pm

Які новації обіцяні громадянам у 2017 році?

Чому цей рік новий: топ-10 «сюрпризів», що чекають на українців (ОНОВЛЕНО)

Які новації обіцяні громадянам у 2017 році

Цей рік обіцяє стати по-справжньому новим. У 2017-му набувають чинності закони, які так чи інакше торкнуться всіх українців. Студент ви чи пенсіонер, бізнесмен чи найманий робітник – обов'язково відчуєте на собі «покращення», які приготували народу нагорі.

Читайте далі:
http://berdichev.info/index.php?categor ... n=showfull

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пн мар 13, 2017 10:44 am

Оформлення спадщини суттєво змінено

Брати, сестри та онуки зможуть оформити спадщину без податків

Парламентарі прийняли Закон, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини та уточнення деяких положень.Якими саме є нововведення й кого вони стосуються, пише газета "Експрес".



-- Законом спрощено оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця, які мають право на спадкування за законом, -- розповідає адвокат Олег Мицик. -- Дотепер за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковувалися об’єкти спадщини, які успадковувалися тільки членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення (це передбачено чинними вимогами Податкового кодексу України). Тепер нульова ставка буде застосовуватися також і до об’єктів спадщини, що успадковується членами сім’ї другого ступеня споріднення.



-- Хто саме належить до цього кола?



-- Членами сім'ї фізичної особи другого ступеня споріднення вважаються рідні брати та сестри, баба та дід з боку матері й з боку батька, а також онуки. Нагадаю, що членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені.



-- Які ще зміни внесено?



-- Законом також встановлено, що не буде проводитися оцінка об’єктів спадщини (для цілей оподаткування), які успадковуються членами сім’ї спадкодавця першого та другого ступенів споріднення. Раніше це було досить затратною процедурою.



-- Які проблеми спричинили внесення змін?



-- Першочерговою проблемою, яка стала підставою для прийняття цього Закону, є багаторічне неоформлення спадщини спадкоємцями другої черги в зв’язку з їх небажанням оплачувати процедуру. Адже вони мали проводити оцінку майна та сплачувати податки. Це призвело до того, що особи фактично володіють спадщиною (проживають, використовують), але юридично дана спадщина їм не належить. І в подальшому при виникненні будь-яких спірних питань, таким особам не уникнути звернення до суду.



Також у пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що найбільш гостро ця проблема виникає при оформленні спадщини в сільській місцевості, де сплата податку за отримання майна в спадок і плата за проведення оцінки майна в рази більша, ніж реальна вартість такого майна.



-- На скільки тепер дешевше буде оформляти спадщину?



-- Законом змінено вартість оформлення спадщини лише для членів сім’ї другого ступеня споріднення, яких, після підписання Закону Президентом України, буде прирівняно до членів сім’ї першого ступеня споріднення. Отже, вони не будуть платити за оцінку спадкового майна та податок (5% від суми спадкового майна). Потрібно буде оплатити лише послуги нотаріуса.



-- Які зміни відбудуться в оподаткуванні подарунків?



-- Із набранням чинності Законом, об’єкти дарування, подаровані іншою фізичною особою, будуть оподатковуватись за аналогічними правилами, встановленими для оподаткування спадщини. Це означає, що все, знову ж таки, буде залежати від того, хто саме здійснює дарування.

http://expres.ua/news/2017/03/08/231737 ... vo-zmineno

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пт май 26, 2017 7:54 am

Как украинцы будут платить налог за свои огороды по-новому

Как украинцы будут платить налог за свои дачи и огороды по новым правилам

Старший юрист KPMG в Украине Артем Устюгов рассказал UBR.ua, что нужно знать владельцам и арендаторам участков, чтобы максимально сэкономить на налоге и обойтись без разбирательств с фискалами
В этом году для украинцев поменяли механизм уплаты земельного налога. В частности, установлены мини-льготы для отдельных категорий граждан, имеющих несколько участков, уточнены нюансы направления налогового уведомления-решения. Как изменились налоговые ставки и на какие нововведения стоит обратить внимание UBR.ua расспросил у старшего юриста KPMG в Украине Артема Устюгова.

Артем, какие изменения по земельному налогу стоит выделить в первую очередь?

Целесообразно начать с размеров налога на землю. С 1 января 2017 года законодатель установил минимальный размер налога на земельные участки сельскохозяйственного назначения в размере 0,3. Это ограничит возможности органов местного самоуправления по установлению практически «нулевого» налога на землю в части сельскохозяйственных участков и должно увеличить бюджетные поступления.

Кого затрагивают эти изменения?

Установление верхнего и нижнего предела размера арендной платы касаются абсолютно всех — от собственников земельных участков до арендаторов участков коммунальной и государственной собственности. Исключений нет.

Украинцы будут по-новому платить земельный налог
Что изменилось при аренде земель государственной или коммунальной собственности?

До изменений в НК, вступивших в силу 1 января 2017 года, размер арендной платы не мог быть меньше 3% от нормативной денежной оценки, вне зависимости от ставки, указанной в договоре аренды. С января введена градация, предусмотренная общим порядком уплаты налога на землю. Это позволило привести все ставки налога на землю к «одному знаменателю», без привязки к тому, кто является собственником земельных участков.

То есть, арендаторы таких земель смогут сэкономить?

Они выигрывают дважды. Арендаторы и собственники участков коммунальной/госсобственности смогут более «тонко» подойти к формированию размера арендной платы, исходя не из установленных нормативов, а из складывающейся экономической ситуации. И сумеют избежать необходимости постоянно корректировать договора аренды в связи с изменением минимального порога размера арендной платы.

Можно ли будет договориться об одинаковой плате на несколько лет вперед?

Скорее, можно договориться о единой процентной ставке налога на землю, поскольку арендная плата привязывается к нормативной денежной оценке земельного участка. Раньше было достаточно большое количество споров на тему, чем должен руководствоваться арендатор — договором аренды или Налоговым кодексом.

Поступления в местные бюджеты от земельного налога выросли в 2 раза
Сегодня эту проблему устранили, и арендаторы смогут экономить хотя бы в связи с отсутствием судебных споров. К слову, любой собственник или арендатор земельного участка может узнать нормативную денежную оценку своей земли, заказав соответствующие извлечение в Центре административных услуг.

Какие льготы по земельному налогу появились для физлиц?

С января 2017 года поменялся механизм использования льготы по налогу на землю для собственников более двух земельных участков. Точнее — он появился. Ранее налоговая по своему усмотрению выбирала по какому участку установить льготу для человека, у которого несколько участков. Было много споров. Ведь размер налога зависит от размеров земельного участка в том числе. Теперь человек сам сможет выбрать какой участок он хочет освободить он налога. Тем самым он сэкономит, если выберет налоговую льготу по более крупному участку.

Кто может воспользоваться такой льготой?

В льготную категорию отнесены чернобыльцы, инвалиды 1-2 группы, граждане, которые воспитывают трех и больше детей до 18 лет, ветераны войны и АТО, пенсионеры по возрасту.

Как оформить документы по освобождению участка от налога?

До 1 мая необходимо подать заявку в контролирующий орган/налоговую инспекцию по месту расположения земли. В нем указать, по какому участку собственник хочет воспользоваться льготой. Заявление подается в произвольной форме. Никаких особых требований к документу нет. После этого человек освобождается от платы за данный земельный участок.

http://ubr.ua/finances/taxes/kak-ukrain ... am-3836176

______________________________________________________________________________________________________-

Земельний податок: куди та коли сплачуємо

Відповідно до п. 57.5 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи - платники податків повинні сплачувати податки і збори, що встановлені ПКУ, через установи банків та поштові відділення.
Пунктом 287.5 ст. 287 ПКУ встановлено, що фізичними особами у сільській та селищній місцевості земельний податок може сплачуватися через каси сільських (селищних) рад або рад об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про приймання податкових платежів. Форма квитанції встановлюється у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ.
Форму квитанції про прийняття податків і зборів, що може використовуватись фізичними особами у сільській (селищній) місцевості для сплати податків і зборів, у тому числі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, через каси сільських (селищних) рад, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 №714 «Про затвердження форми Квитанції про прийняття податків і зборів».
Нагадаємо, що згідно з п.286.5 ст.286 ПКУ нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку, а сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення (п.287.5 ст.287 ПКУ).
Фізичні особи несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання з плати за землю, то якщо вони протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення не сплачують узгоджену суму грошового зобов’язання, такі платники податків притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у розмірах, встановлених ст.126 ПКУ.
Разом з тим, на суму податкового зобов’язання з плати за землю, не сплаченого протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, нараховується пеня у порядку, визначеному ст.129 ПКУ.

https://rio-berdychiv.info/novini/ofits ... uiemo.html

Мимо проходил
Мимо проходил

Сообщения: 1

Зарегистрирован: Пт июн 09, 2017 11:59 am

Сообщение Пт июн 09, 2017 12:04 pm

Re: Немного о политике...и жизни 2014-2016 год

Посвідка на Тимчасове або Постійне Проживання в Україні


Термін перебування на території України для іноземних громадян є обмеженим. Для того, щоб уникнути існуючих перешкод, резидент іншої країни може оформити посвідку на проживання в Україні. Отримання цього документу надає право та дозволяє іноземцю легально та без обмежень перебувати на території держави. Слід зазначити, що залежно від виду посвідки на проживання, громадянин іншої держави може претендувати на місцезнаходження в Україні протягом певного встановленого терміну або без обмеження строку дії документа.

Хоча постійна посвідка на проживання, у свою чергу, не має вищезгаданих обмежень, для її отримання необхідно мати вагому на те підставу, тобто причину оформлення посвідки на проживання. Проте, важливо наголосити на тому, що нерезиденти України, які отримали саме посвідку на постійне проживання, мають однакові права з українцями – громадянами держави.

Процес оформлення посвідки на проживання включає кілька основних кроків, кожен із яких є важливою ланкою у процедурі отримання документа:

1. Збір і підготовка пакету документів, необхідних для оформлення посвідки на проживання. До речі, перелік необхідних документів не є фіксованим, він корегується в залежності від конкретної ситуації. На це, перш за все, впливає тип необхідної посвідки на проживання. Однак, деякі з документів, безумовно, стануть у нагоді в будь-якому випадку:
    заява;
    паспорт;
    документальне підтвердження підстави: навчання, працевлаштування, родинні відносини з громадянином або громадянкою України, наукова, просвітницька, культурна або освітня робота, участь у міжнародних проектах і заходах;
    ідентифікаційний номер;
    віза (за умови, якщо з країною іноземця встановлено візову угоду);
    чотири фотографії;
    довідка про сплату держмита тощо.

2. Звернення до місцевого відділення ДМС України;

3. Подання зібраних документів і заяви на оформлення постійної або тимчасової посвідки на проживання;

4. Отримання посвідки на проживання необхідного типу.

Строк оформлення посвідки на проживання не є встановленим. Він залежить не лише від потрібного типу документа, а й також від наявності необхідності в терміновому отриманні посвідки на проживання в Україні. Таким чином, термін оформлення документу встановлюється індивідуально та персонально для кожного конкретного випадку. Однак, зазвичай процес завершується протягом 30 днів із моменту подання заяви на оформлення документу іноземцем.

https://www.0412.ua/list/65042

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пн мар 26, 2018 7:07 am

Будівельна амністія — 2018

Будівельна амністія — 2018: громадяни зможуть узаконити самобуди

Верховна рада України 22 березня прийняла закон, яким, нарешті, подовжено термін прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва незначної складності, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт. Звісно, мовиться не про багатоповерхівки.

А саме — орган держархбудконтролю безоплатно протягом 10 робочих днів із дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження приймає в експлуатацію:

збудовані в період із 05.08.92 р. до 09.04.15 р. індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв.м, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв.м;
збудовані до 12.03.11 р. будівлі й споруди сільгосппризначення.
Нагадаємо: попередня будівельна амністія діяла в 2015 р. Аби її продовжити в останні дні, 2015 р. було зареєстровано відповідний законопроект. Як бачимо, народні депутати лише тепер згадали про нього.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт
Номер, дата реєстрації:
3696 від 22.12.2015

За повідомленням з офіційного веб-сайту Верховної Ради України: http://rada.gov.ua

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=57522
Аватара пользователя

Мимо проходил
Мимо проходил

Сообщения: 5

Зарегистрирован: Ср янв 30, 2019 2:54 pm

Сообщение Ср янв 30, 2019 3:01 pm

Re: Немного о политике...и жизни 2014-2016 год

да ну политику

Мимо проходил
Мимо проходил

Сообщения: 1

Зарегистрирован: Чт апр 25, 2019 10:23 am

Сообщение Чт апр 25, 2019 10:24 am

Re: Не позволяйте банкам взыскивать с вас

kobra писал(а):Не позволяйте банкам взыскивать с вас то, на что они права не имеют – житомирский адвокат
on: Июль 03, 2016

http://ztnews.com.ua/%d0%bd%d0%b5-%d0%b ... %b0%d1%81/

С банками судиться можно и нужно, если они у вас находят несуществующие долги или в одностороннем порядке меняют условия сотрудничества, иначе банки почувствуют полную безнаказанность и начнут находить долги своих клиентов на пустом месте.

Одна жительница Черняхова одолжила у одного крупного украинского банка всего несколько тысяч гривен. Отдала. Но вдруг получила иск о взыскании всей суммы кредита, словно она его и не отдавала вовсе. Женщина решила бороться и таки доказала, что кредит погашен. Но даже после суда сотрудники банка по инерции звонили ей, требуя оплатить несуществующий долг.

Вот, еще пример: житель Житомира в 2007 году купил в кредит автомобиль и исправно платил за него, пока не грянул кризис и не иссякли источники доходов. Автомобиль пришлось вернуть банку, тот продал его. Но через некоторое время вдруг потребовал возместить, так сказать, недопогашенную задолженность, которая вместе с пеней, процентами, процентами на проценты и штрафами раздулась в калькуляторах банкиров как раз до размеров самого кредита. Житель Житомира ввязался в судебную тяжбу и через каких-то 3 года доказал, что банк хотел взять с него лишнее – в июне этого года апелляционный суд отказал банку в его исковых требованиях.

Таких случаев достаточно, и бояться судиться с банками не нужно, полагает житомирский адвокат Татьяна Левчук.

— Случаев, когда у человека, бравшего кредит, остались непогашенными, условно говоря, три копейки, из которых банк потом раздувает слишком большую новую задолженность, множество. Поэтому, чтобы убедиться, что никаких долгов не осталось, нужно требовать у банка справку о том, что кредитный договор закрыт и задолженности нет, — советует Татьяна Васильевна.

— А если при окончательных расчетах вдруг всплывет якобы не погашенная сумма? – поинтересовался автор этой заметки. — Один мой знакомый, придя в банк с последним платежом за взятый в кредит на 7 лет автомобиль, вдруг узнал, что должен еще 1000 долларов. Желая поскорей избавиться от долгового ярма, он, не разбираясь, заплатил и эту тысячу…

— Конечно же, если возникают разногласия, нужно проверять правильность расчета по кредиту, — советует Татьяна Левчук. — Банки, несмотря на то, что они – финансовые учреждения и что там работают квалифицированные экономисты, не всегда делают правильные расчеты. Это подтверждается и судебными решениями. И если расчет не соответствует первичному расчету банка, противоречит ему, то в таких случаях суды отказывают в удовлетворении исковых требований банков к клиентам – есть такая судебная практика. Совсем недавно уже в апелляционной инстанции банку в иске о взыскании оставшейся после реализации имущества заемщика задолженности, было отказано, поскольку банк не смог обосновать сумму исковых требований: суду было подано три варианта расчета задолженности и все три были разные, причем один расчет противоречил другому.

Татьяна Васильевна рассказала также о неудавшейся попытке банка взыскать сумму кредита как с заемщика, так и его поручителя.

— Еще в 2012 году очень крупная сумма – более 200 тысяч долларов — была взыскана банком по суду с заемщика. Он ее полностью не погасил, и банк решил предъявить иск еще и к поручителю – взыскать с него ту же сумму долга. Защищаясь от таких претензий, поручитель подал иск о прекращении поручительства с прекращением обеспеченного им обязательства. Иск был удовлетворен.

Как пояснила адвокат, для прекращения поручительства могут быть различные основания. В частности, если банк уже использовал право на досрочное взыскание или же если были внесены изменения в кредитный договор без согласия поручителя, при которых объем ответственности поручителя увеличился. Например, поднялась процентная ставка, увеличилось тело кредита, увеличился срок платежей. Такие изменения могут быть основанием для прекращения поручительства.

И еще на одно типичное явление во взаимоотношениях банка и клиента обратила внимание Татьяна Левчук. Представим такую ситуацию: человек уже и думать забыл о взятом и выплаченном кредите, но вдруг годика через три домой к нему является вежливый представитель банка и говорит, что нужно что-то еще довыплатить, поскольку в какие-то документы вкралась какая-то ошибка. Представитель спокойно выслушивает вашу гневную тираду, а потом подсовывает бумажку и просит ее подписать. Вы в сердцах подписываете и – попадаетесь на крючок, поскольку своей подписью, попросту говоря, возобновляете отношения с банком, хотя трехлетний срок, отведенный законодательством для всех и всяческих претензий, истек.

— Существует срок исковой давности для обращения в суд за защитой любого права – три года, — поясняет Татьяна Левчук. — Он действителен для всех граждан и юридических лиц – от ЖЭКа и до банка. Поэтому, если договор закончился 1 июня 2013 года, а сейчас уже, скажем, 30-е, но банк предъявляет иск, у человека есть основания просить суд применить исковую давность к требованиям банка, поскольку прошло более 3-х лет после окончания действия договора. Но если договор заключен, скажем, по 2020 год, то банк вправе воспользоваться условиями кредитного договора и нормами Гражданского кодекса на досрочный разрыв кредитного договора или досрочное взыскание всей задолженности по кредиту. И поэтому, если договор еще действующий, когда бы банк ни предъявил иск, срок исковой давности не пропущен и применяться не может. Если срок давности миновал, а бывший клиент вновь подписал какую-то бумагу, скажем, о рассрочке погашения долга или еще какую-нибудь, на первый взгляд, совершенно безобидную, тогда банк может говорить о новации долга, а отсчет срока исковой давности начинается с нулевой отметки.

Так что, будьте бдительны и не позволяйте банкам взыскивать с вас то, на что они права не имеют.

Виктор Бакальчук


По поводу взыскания вы можете обратиться в коллекторскую компанию и узнать у них все подробности. Вот про эту компанию куча хороших отзывов https://incassocollection.com/
Аватара пользователя

Мимо проходил
Мимо проходил

Сообщения: 2

Зарегистрирован: Чт июл 04, 2019 2:40 pm

Сообщение Чт июл 04, 2019 2:56 pm

Re: Немного о политике...и жизни 2014-2016 год

так можно взять небольшой кредит онлайн, допустим здесь что бы закрыть долги, если уж не хватает денег
Аватара пользователя

Новичек
Новичек

Сообщения: 37

Зарегистрирован: Пт июн 28, 2019 8:53 am

Сообщение Вс сен 01, 2019 11:18 am

Re: Ціна української землі після зняття мораторію

Елена 2 писал(а):Глава Держгеокадастру спрогнозував ціну української землі після зняття мораторію
1451072460-7983.jpg

Українська земля сільськогосподарського призначення після можливого зняття мораторію на її купівлю та продаж може порівнятися в ціні з польською землею, повідомив журналістам голова Державного агентства з питань геодезії, картографії та кадастру України (Держгеокадастр) Максим Мартинюк.



А когда же снимут это мораторий? Как покупать землю обычным фермерам?
Аватара пользователя

Новичек
Новичек

Сообщения: 32

Зарегистрирован: Пт июн 28, 2019 9:59 am

Сообщение Пн сен 02, 2019 3:37 pm

Re: Ціна української землі після зняття мораторію

Салютин Александр писал(а):
Елена 2 писал(а):Глава Держгеокадастру спрогнозував ціну української землі після зняття мораторію
1451072460-7983.jpg

Українська земля сільськогосподарського призначення після можливого зняття мораторію на її купівлю та продаж може порівнятися в ціні з польською землею, повідомив журналістам голова Державного агентства з питань геодезії, картографії та кадастру України (Держгеокадастр) Максим Мартинюк.



А когда же снимут это мораторий? Как покупать землю обычным фермерам?


Да вот наш Президент обещает, что в этом году уже сто процентов всё решится и реформы будут проведены косвенные. Я склонна ему верить. Паи можно будет выкупать даже через электронный аукцион Прозорро.Продажи sale.uub.com.ua/filter/land-parcel , о чём раньше никто и мечтать не мог! Будет акцентировано внимание на прозрачности и законности всех сделок. Для участия в данном аукционе нужно будет пройти регистрацию на одной из аккредитованных площадок от Прозорро.Продажи (УУБ например) и уже двигаться по фиксированному алгоритму. Так что с мёртвой точки всё сдвигается по чуть-чуть!
Аватара пользователя

Мембер
Мембер

Сообщения: 58

Зарегистрирован: Вт дек 06, 2016 10:50 pm

Сообщение Сб сен 14, 2019 5:54 pm

Re: Немного о политике...и жизни 2014-2016 год

Я не знаю, как для фермеров, но если запустят на торги иностранцев, то наших фермеров тогда вообще не останется.
Аватара пользователя

Мембер
Мембер

Сообщения: 71

Зарегистрирован: Ср дек 07, 2016 8:50 am

Сообщение Вс сен 15, 2019 8:21 am

Re: Немного о политике...и жизни 2014-2016 год

Антошка писал(а):Я не знаю, как для фермеров, но если запустят на торги иностранцев, то наших фермеров тогда вообще не останется.


Так власть как раз чётко озвучила, что иностранные компании к покупке земли она собирается допускать. Думаю, что из наших украинских компаний останутся только крупные агрохолдинги и крупные фермерские хозяйства, а средний и мелкий фермер не в состоянии будет купить землю. Но паниковать рано, ещё ничего на законодательном уровне не приняли. На днях читал новости на Политеке, так там наткнулся на заявление народного депутата Рабиновича - их фракция ОПЗЖ за земельные законы голосовать не будет, они требуют от новой власти провести по этому вопросу всеукраинский референдум.
Пред.След.

Вернуться в Городской форум

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 3

cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Русская поддержка phpBB