Інформація з питань електро-, газо-, водопостачання, ...


Архив закрытых тем

Модератор: Bad Boys

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Сб янв 14, 2017 7:23 pm

Черговий «привіт» від «Укртелекому»

Черговий «привіт» від «Укртелекому»
http://nday.te.ua/cherhovyj-pryvit-vid-ukrtelekomu/

Нацкомiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферi зв'язку та iнформатизацiї, пiдвищила розцiнки за користуванням стацiонарним телефоном.
Для населення i бюджетних органiзацiй вони збiльшилися на 10,6%, пише газета "Експрес".

"З 1 грудня "Укртелеком" пiдвищив вартiсть у бiльшостi тарифних планiв, -- каже Михайло Шуранов, директор з корпоративних комунiкацiй цiєї компанiї. -- У середньому зростання вартостi послуг телефонiї становитиме для населення 8%".

Отже, хто i скiльки платитиме? Абонентська плата за телефон для населення вiдтепер становитиме: www.ukrtelecom.ua/services/customers/cityphone/tarif

www.ukrtelecom.ua/services/customers/cityphone/tarif

За словами Михайла Шуранова, нинiшнє пiдвищення вiдбулось у зв'язку з економiчною ситуацiєю, зростанням вартостi енергоносiїв та обслуговування мережi.

------------------_-------------------------------------------------------------
Інформаційно-довідкові послуги 109 та 1509
www.ukrtelecom.ua/reference/phones/109_and_1509

"Укртелеком" снова поднял тариф на услуги справочной службы 109.
Теперь абоненты, желающие узнать номер телефона ведомства, организации, физического лица и пр., должны будут заплатить 3 грн.
http://www.mv.org.ua/news/141233-ukrtel ... uzhby.html
_-------------------------------------_----------------------------------------------

Укртелеком понял тарифы на интернет с 1января 2017года.

http://www.ukrtelecom.ua/services/custo ... rnet/about

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 360

Зарегистрирован: Пн дек 07, 2009 8:52 pm

Сообщение Пн янв 16, 2017 6:32 pm

Заборгованість по оплаті комунальних послуг

Українців, які мають заборгованість по оплаті комунальних послуг, зобов'яжуть платити ще й пеню за кожен день прострочення, що вдвічі збільшить боргове навантаження на громадян.

Про це повідомила народний депутат Олена Бабак і додала, що у новому законопроекті щодо проведення енергоаудиту квартир досі норма щодо пені не є врегульованою, адже за рік прострочення розмір пені може збільшитись до 100% суми самого боргу, однак перевищувати розмір боргу пеня не зможе.

"У разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги споживач зобов'язаний сплачувати пеню у розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,1 відсотка за кожний день прострочення від суми боргу", - вказано у законопроекті. Про це пише видання Сегодня.ua.

Повідомляється також, що пеню нараховуватимуть щомісяця після 20 числа і, якщо її не оплатити протягом десяти днів, то розмір автоматично збільшиться на 1 %.


http://www.grushevskogo5.com/sobitiya/d ... dut-penyu/

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вт фев 28, 2017 9:37 pm

Кабмін зменшив соціальні нормативи

Кабмін зменшив соціальні нормативи на користування житлово-комунальними послугами з 1 травня 2017 року

Кабінет міністрів України зменшив соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами. Про це йдеться у постанові КМУ від 6 лютого 2017 року №51 ( http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnp ... =249717533 )

Згідно з постановою уряду, переглянуто соціальні нормативи використання:
•теплопостачання абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими або квартирними приладами обліку: з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;
•електричної енергії для індивідуального опалення: з 65 кВт/г до 51 кВт/г на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період;
•природного газу для індивідуального опалення: з 5,5 куб. метра до 5,0 куб. метра на 1 кв. метропалювальної площі на місяць в опалювальний період.
------------


Також переглянуті коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення у багатоповерхових будинках.

Така постанова набирає чинності з 1 травня 2017 року, тому, відповідно до документу, не передбачає здійснення перерахунку діючих розмірів субсидій.

Джерело: УНН
http://glavcom.ua/news/uryad-zmenshiv-s ... 97126.html
_________________________________________________



«Методика расчета». Как в Украине начисляется субсидия на газ для отопления в 2017 году

http://domik.ua/novosti/kak-nachislyaet ... 50342.html

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Сб мар 18, 2017 2:58 pm

Порядок оформления льгот

Как сэкономить на "коммуналке": украинцам разъяснили порядок оформления льгот

Для того, чтобы уменьшить расходы на оплату жилищно-коммунальных услуг, украинцы могут оформить льготы. Однако следует помнить, что для разных категорий граждан, имеющих право на них, существуют определенные правила.

Об этом сообщает Domik.ua.

Согласно Бюджетному кодексу Украины, Закону Украины "О внесении изменений и признании утратившими силу некоторых законодательных актов Украины", а также постановлению Кабинета министров от 4 июня 2015 года №389 с изменениями, льготные условия для оплаты счетов за централизованное отопление и горячую воду государство может предоставить следующим категориям граждан.

Без учета среднемесячного дохода

1. Участники боевых действий.

2. Член семьи погибшего (умершего) участника боевых действий (из числа участников АТО).

3. Инвалиды войны.

4. Реабилитированные лица.

5. Лицо, пострадавшее от последствий аварии на ЧАЭС 1 категории — ликвидатор.

6. Лицо, пострадавшее от последствий аварии на ЧАЭС 2 категории — потерпевший.

7. Жены (мужья) и опекуны (на время опекунства) детей умерших граждан из числа участников ликвидации последствий аварии на ЧАЭС, отнесенных к категории 1-2, смерть которых связана с Чернобыльской катастрофой.

8. Ветераны военной службы и органов внутренних дел, ветераны государственной пожарной охраны и государственной службы специальной связи, ветераны службы гражданской защиты и государственной уголовно-исполнительной службы, ветераны налоговой милиции.

9. Вдова (вдовец):

- ветерана военной службы;

- ветерана органов внутренних дел;

- ветерана государственной пожарной охраны;

- ветерана государственной службы специальной связи;

- ветерана службы гражданской защиты;

- ветерана государственной уголовно-исполнительной службы;

- ветерана налоговой милиции.

10. Уволенные со службы по возрасту, болезни или выслуге лет военнослужащие Службы безопасности Украины.

11. Родители и члены семьи работника государственной службы специальной связи, который погиб (умер), пропал без вести или стал инвалидом.

12. Вдова (вдовец) военнослужащего, ее (его) дети. Жена (муж) военнослужащего, пропавшего без вести, ее (его) дети. Родители погибшего военнослужащего.

13. Уволенные с военной службы лица, ставшие инвалидами во время прохождения военной службы.




С учетом среднемесячного совокупного дохода

Льготу можно получить, если размер среднемесячного общего дохода членов семьи из расчета на каждого представителя за последние шесть календарных месяцев не превысил размеров заработка, согласно которому могут быть предоставлены льготные условия.

Получать льготы, принимая во внимание среднемесячный совокупный доход, могут такие категории:

1. Участники войны.

2. Член семьи погибшего (умершего) ветерана войны.

3. Лица, имеющие особые заслуги перед Родиной.

4. Жена (муж) и родители лиц, имеющих особые заслуги перед Родиной.

5. Лица, имеющие особые трудовые заслуги перед Родиной.

6. Жена (муж) и родители лиц, имеющих особые трудовые заслуги перед Родиной.

7. Жертвы нацистских преследований.

8. Дети войны.

9. Жены (мужья) и опекуны (на время опекунства) детей умерших граждан из числа участников ликвидации последствий аварии на ЧАЭС, отнесенные к категории 3, смерть которых связана с Чернобыльской катастрофой.

10. Семьи, имеющие ребенка-инвалида, инвалидность которого связана с последствиями Чернобыльской катастрофы.

11. Родители и члены семей лиц рядового и начальствующего состава службы гражданской защиты, погибших (умерших) или пропавших без вести при исполнении служебных обязанностей; лица, уволенные из службы гражданской защиты по возрасту, болезни или по выслуге лет и которые стали инвалидами при исполнении служебных обязанностей.

12. Многодетные семьи, детские дома семейного типа и приемные семьи, в которых не менее года проживают трое и более детей. Семьи, в которых не менее года проживают трое и более детей, учитывая тех, над которыми установлена опека или попечительство.


Ранее "Обозреватель" разъяснил, в каких случаях украинцам выгоднее оформлять льготы, а в каких — субсидию.

МАТЕРИАЛ САЙТА: https://www.obozrevatel.com/finance/fea ... a-lgot.htm


Льготы или субсидия: украинцам рассказали, что выгоднее

Несмотря на то, что тарифы на жилищно-коммунальные услуги в Украине существенно взлетели, правительство позаботилось о том, чтобы ситуация не была безвыходной. Поэтому спасательным кругом для людей стали льготы и субсидии. Безусловно, одновременно воспользоваться обеими скидками невозможно, поэтому в Кабмине рекомендуют определиться, какая из них позволит сэкономить больше средств семейного бюджета.

Выбор за вами

С 1 мая 2016 года в Украине действует норма, согласно которой семья имеет право выбора: пользоваться в отопительный период субсидией или льготой. Если семья имеет право на субсидию, однако ее размер небольшой и целесообразнее платить за коммунальные услуги с учетом льготы, то необходимо подать заявление в орган социальной защиты населения о прекращении предоставления субсидии. И наоборот: если в отопительный период семье целесообразнее пользоваться субсидией, то необходимо будет подать заявление для назначения субсидии.

www.obozrevatel.com/finance/fea/52398-l ... godnee.htm

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вс мар 19, 2017 3:24 pm

«Укрпочта» подняла комиссию за оплату коммуналки

«Укрпочта» подняла комиссию за коммунальные платежи. А в ближайшее время возрастет стоимость пересылки писем и посылок.
Изменения коснулись минимального платежа — за оплату коммуналки на сумму до 500 гривен включительно, пишет napensii.ua.
В таком случае нужно оплатить комиссию в сумме 4,50 грн. (было 3 грн.). Комиссия за большие суммы остается прежней:

- от 500 до 1000 грн. — 1% от суммы платежа;
- более 1000 грн. — 0,8% от суммы платежа.


С сайта: http://tehnopolis.com.ua/index.php?opti ... &Itemid=15

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вс апр 16, 2017 1:21 pm

Відклали абонплату за газ

Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг має намір відстрочити введення абонентської плати за газ як мінімум на 3 місяці.

Про це на брифінгу сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк, передають "Українські новини".



"Він (період – ред.) буде тривати як мінімум 3 місяці. У понеділок (10 квітня – ред.) це рішення буде остаточно сформульовано. Як мінімум до опалювального періоду ніякого ноу-хау, ніяких навантажень не буде. Якщо будуть новації - вони мають нести лише позитив, аби споживач розумів, за що він платить і що він у результаті отримує", - сказав він.

Як повідомлялося, на засіданні 10 квітня Нацкомісія планує призупинити дію свого рішення про введення абонплати за газ.

НКРЕКП ввела з 1 квітня щомісячну абонентську плату за газ, незалежно від обсягу споживання.

Але прем'єр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін вимагатиме переглянути це рішення НКРЕКП. Президент Петро Порошенко також заявив, що рішення про введення абонплати на газ має бути призупинено.



Взято з сайту: https://news.yandex.ua/

Читайте також: Абонплата за газ. Як будемо платити за новими платіжками?



Українці отримуватимуть дві платіжки – безпосередньо за газ та за абонплату мережі

НКРЕКП змінила правила оплати за блакитне паливо. Українці сплачуватимуть два рахунки: один безпосередньо за спожитий газ, другий – за користування газовою інфраструктурою. Про це повідомляє "5 канал".


На сьогодні тариф, у якому включено усе разом, становить 6879 гривень за тисячу кубів, але вже з наступного місяця його розділять.

Безпосередньо газ коштуватиме 6 тисяч гривень, тобто він фактично здешевшає, а от другий рахунок – це абонплата за мережі. Його розмір залежить від регіону, постачальника газу та навіть потужності лічильника. Абонплата буде фіксованою та щомісячною.

Саме тому для тих, хто споживає багато газу – опалює ним оселю й гріє воду для миття – оплата може й здешевшати. Натомість ті, хто газом лише чай кип'ятить та борщ варить – для тих загальний платіж істотно зросте.

"Відокремлюємо газ як товар – тобто скільки спожив, стільки і заплатив – від інфраструктури, яка не залежить від кількості твоїх обсягів споживання і залежить лише від того, яке обладнання до тебе приєднано", – пояснює голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Раніше люди платили за все разом і не знали, скільки коштує власне газ, скільки коштують послуги підприємства "Укртансгаз", скільки витрат йде на те, щоб забезпечити стабільну роботу систем розподілу газу. Тепер же українці платитимуть абонплату за транспортування та розподіл газу упродовж року.

"Великі будинки, і де є велике споживання, у їхніх рахунках не буде зростання. Можливо, навіть буде зниження. Таким чином, це рішення лягає на бідні господарства, які економлять. А на багаті, які живуть у великих будинках, на них ніякого навантаження не буде і навіть стане дешевше. Ця абонентська плата за приєднання до газу не покривається субсидіями, і за неї потрібно платити живі гроші", - стверджує експерт з енергетичних питань Андрій Герус.
Що ж чекає на простих споживачів та як розібратися з новими платіжками – дивіться у сюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=u0uoUxp3GhQ
Матеріал сайту: http://www.5.ua/ekonomika/podviini-plat ... 41996.html

Читайте також: Абонплата за газ: больше всего переплатят пенсионеры и дачники http://kp.ua/economics/571542-abonplata ... y-dachnyky


http://berdichev.info/index.php?categor ... n=showfull

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пн май 08, 2017 6:04 am

Новые правила начисления субсидий

В Украине начали действовать новые правила начисления субсидий. 8 главных изменений.
https://strana.ua/articles/analysis/693 ... nenij.html

Правительство придумало несколько способов, чтобы сократить компенсации на оплату коммунальных услуг
1 мая вступили в силу новые правила получения субсидий - их пересчитают уже с учетом новых, сниженных норм потребления. Субсидию на следующий период не получат украинцы, у которых есть двухмесячная задолженность по оплате жилищно-коммунальных услуг. Эксперты говорят - это очередной способ правительства сэкономить на субсидиях.

Что предполагают новые правила получения субсидий и к чему они приведут - разбиралась "Страна".

Что изменилось?

1. Снизили социальные нормы

Главное изменение - украинцам сократили соцнормы потребления тепло-, электро- и газовой энергии.

Так, если еще прошлой зимой субсидия покрывала 330 кубов на отопление квартиры площадью 60 кв метров, уже в следующем отопительном сезоне скидку будут начислять только на 300 кубов. Если семья будет потреблять и дальше 330 кубов, за 30 кубов уже придется платить (по действующему тарифу, это 204 гривны).

Что касается тепла, то в квартире с центральным отоплением площадью 60 кв.м. субсидия будет покрывать вместо 3,28 уже всего 2,5 Гкал тепла. Семье в Киеве, если не сократить потребление, за разницу в 0,7 Гкал придется заплатить 1411 гривну.

В правительстве уверяют, что снижение соцнормативов было одним из условий МВФ для получения Украиной следующего транша кредита.

2. Изменили отопительный период

Ранее субсидия на отопительный период назначалась всем украинцам в период с 1 октября по 30 апреля и корректировалась органами местного самоуправления или органами исполнительной власти. В 2017 и 2018 годах гражданам с индивидуальным отоплением субсидия будет начисляться с 15 октября по 15 апреля.

3. В течение месяца тем, кто получает субсидии, нужно уведомить органы социальной защиты населения о:

· Изменении состава зарегистрированных лиц в жилье: если кто-то выписался или прописался;

· Изменении социального статуса членов семьи: если кто-то уволился или устроился на работу, стал пенсионером;

· Об осуществлении одноразовой покупки, превышающей 50 тысяч гривен;

· Об изменении набора коммунальных услуг: если отказались от централизованного отопления и перешли на индивидуальное или наоборот.

4. Переплату за коммуналку "спишут" со счета

Переплату за ЖКХ, которая наберется у семьи за полгода, с 1 мая просто спишут со счета.

Раньше такая переплата переходила на следующий месяц – то есть, если в этом месяце потребил меньше энергии и переплатил, то в следующем месяце заплатишь меньше. Это мотивировало людей экономить. Теперь же переплата за холодную и горячую воду, а также за отопление, будет возвращаться в бюджет. То есть, семья, которая получала субсидию на коммуналку, но экономила и потребляла меньше нормы, остатки на своих счетах потеряет.

Изначально с переплатой в правительстве планировали обходиться с точностью наоборот: не списывать, а монетизировать.

"Логика была такая: если вы потребляете меньше нормы, то остаток средств на вашем счету переходит на следующий месяц. И если вы за какой-то месяц потребили меньше, то сэкономленные средства вам должны были выплатить в денежном эквиваленте. Теперь получается, что эти деньги будут списаны в пользу госбюджета. И экономить вообще нет смысла. Со стороны государства это не самое лучшее решение", – говорит директор энергетических программ Центра мировой экономики и международной политики НАН Украины Валентин Землянский.



По его словам, монетизацию в правительстве еще могут реализовать. Но толку от этого будет уже мало.

"Формально правительство может еще монетизацию ввести, но просто нечего будет монетизировать, потому что деньги уже со счета списаны. То есть, формально они монетизацию введут, а реально "живыми" деньгами ничего никому не дадут", – добавляет эксперт.

5. Субсидию заберут у должников по ЖКХ

С 1 мая жилищная субсидия не назначается на следующий период при наличии 2-месячной задолженности по оплате жилищно-коммунальных услуг.

Если должник в течение двух месяцев подтвердит уплату задолженность или договорится о ее реструктуризации, то субсидия назначится с даты окончания действия предыдущей.

Указанный срок может быть продлен на основании решения районной, районной в городах Киеве и Севастополе госадминистрации при наличии уважительных причин.

6. Доходы за месяц, а не за год

Теперь субсидии будут предоставлять с учетом среднемесячного дохода лиц за четыре квартала, а не за календарный год. Видимо, это сделано, чтобы отсечь тех, кто получает минимальную зарплату. С нового года она увеличена в два раза до 3200 гривен, но если бы продолжали считать среднюю зарплату за год, то за счет прошлого года многие граждане все равно претендовали бы на субсидии.

При этом субсидия на приобретение сжиженного газа, твердого и жидкого печного бытового топлива будет назначаться, исходя из размера дохода за предыдущий календарный год.

7. Увеличили субсидии для нетрудоспособных

Для пенсионеров, инвалидов и других нетрудоспособных граждан, правительство увеличивает социальную норму, по которой предоставляется субсидия.

Например, если в доме проживают нетрудоспособные люди, то социальная норма для расчета пособия увеличится с 49 квадратных метров до 75 квадратных метров.

8. Субсидии для тех, кто проживает в садовом доме

Ранее люди, которые проживали в садовых домах или дачных кооперативах и оплачивали коммунальные услуги, не могли претендовать на субсидии, поскольку не были официально зарегистрированы.

Теперь же жители садовых домов или дачных кооперативов также смогут оформить субсидию. Правда, финансироваться она будет из местных бюджетов в которых, как известно, хронически нет денег.

Что все это значит?

По словам экспертов, новые нормативы позволят государству сэкономить на субсидиях. А вот населению, наоборот, сэкономить не удастся.

Во-первых, субсидия положена только тем украинцам, которые отдают за коммуналку больше 15% (примерно) от своего дохода. А после повышения минимальной зарплаты в два раза (до 3200 грн) официальный доход украинцев возрос, и теперь многие семьи уже не подпадают под показатель в 15%. Поэтому скидку на ЖКХ после отопительного сезона у таких семей могут забрать. Для этого, как писалось выше, и введена норма о расчете дохода для субсидий за четыре месяца, а не за год.

Во-вторых, субсидии начисляются на основе социальных норм потребления, которые правительство уменьшило с 1 мая. Чем ниже норма потребления, тем меньше правительству нужно предоставлять средств гражданам на оплату ЖКХ.

"В бюджете нет денег в нужном объеме на реальную компенсацию теплокоммунэнерго субсидий", – отмечает политический аналитик Дмитрий Корнейчук.

По его словам, параллельно со снижением соцнорм для получения субсидий, были снижены коэффициенты для определения размера субсидий. "И это при том, что органы соцзащиты и так максимально занижают размер субсидий при наличии в домах теплосчетчиков. То есть - размеры субсидий станут существенно меньше", – прогнозирует эксперт.
К чему приведут новые правила получения субсидий?

По мнению Землянского, новые правила получения субсидий с 1 мая 2017 года направлены на общее сокращение расходов правительства по субсидиям, получателей которых после всех повышений тарифов становится очень много.

"И сокращение социальных норм, и списание со счетов переплаты, и отмена субсидий для должников – все это свидетельствует о курсе Кабмина на сокращение субсидий", – объясняет Землянский.

В этом году, по подсчетам Кабмина, количество субсидиантов в Украине увеличится до девяти миллионов семей (всего в стране зарегистрировано 15 миллионов домохозяйств). Поэтому не удивительно, что Кабмин ищет всяческие пути сэкономить на выплатах и отсеять получателей субсидий.

Но насколько эффективна будет эта стратегия?

"Да, сэкономить правительству действительно удастся. Но ведь государство изначально ставило цель не сэкономить на выплатах, а сократить потребление и более эффективно использовать имеющиеся ресурсы. А получается все с точностью наоборот – никакого стимула у людей для экономии больше нет. Если переплату за ЖКХ при потреблении меньше нормы все равно просто спишут с их счетов, смысл им экономить на потреблении? Все равно и так и так потеряют деньги. Будут наоборот потреблять по полной, чтобы вписаться в норму", – прогнозирует Землянский.

Правительство, тем временем, прорабатывает новые инициативы по сокращению субсидий. Так, сейчас министерство финансов готовит законопроект "О верификации". Если документ примут, проверять субсидиантов будут по-новому. Уже сейчас по итогам верификации семь тысяч семей остались без субсидий (государство сэкономило почти 15 миллионов гривен). Всего в "черный список" Минфина попали 185 тысяч получателей субсидий, информация по ним проверяется органами социальной защиты.


https://strana.ua/articles/analysis/693 ... nenij.html

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Чт май 18, 2017 6:09 am

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді коштів

Виплата частини зекономлених субсидій у вигляді коштів відбуватиметься на підставі заяви громадянина


Рішення Уряду від 26.04.2017 р. про внесення змін до деяких Постанов КМУ, у тому числі до № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”, передбачає чіткий алгоритм монетизації частини зекономлених житлових субсидій. Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Про це, зокрема, йдеться у підписаній Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом Постанові Кабінету Міністрів України № 300.

Відповідно до документа Урядовий проект монетизації частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам –еквівалент вартості зекономлених 150 кіловатів електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу.

До 1 липня 2017 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо- та електропостачання в паперовому та електронному вигляді повинні надати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

“Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву в місцеве управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність”, – йдеться у повідомленні.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, здійснюється субсидіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок у банку повинен бути вже відкритим.

Згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду, у якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином не впливає на процес декларування, а отримана від держави сума не повинна зазначатися в Декларації про доходи громадян


http://zhitomir.today/news/society/vipl ... 19795.html

zhitomir.today/news/society/viplata_chastini_zekonomlenih_subsidiy_u_viglyadi_koshtiv_vidbuvatimetsya_na_pidstavi_zayavi_gromadyanina-id19795.html
__________________________________________________________________________

Выплаты субсидий ЖКХ наличными перенесут на 2018 год – эксперт

Источник: http://ru.golos.ua/social_problem/vyipl ... spert_0448
Последний раз редактировалось kobra Вс окт 15, 2017 10:15 am, всего редактировалось 1 раз.

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Чт авг 24, 2017 8:09 pm

Тарифи на холодну воду і газ зросли

Тарифи на холодну воду і газ зросли: чому і скільки тепер доведеться платити

Відповідно до постанови НКРЕКП від 22.03.2017 року №311 тарифи Міському Комунальному Підприємству “Бердичівводоканал” на послуги
з централізованого постачання холодної води, водовідведення (транспортування стічних вод) (з використанням внутрішньобудинкових систем) для споживачів у багатоквартирних будинках з податком на додану вартість з 1 травня 2017р. становитимуть:

•послуга з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 11,364 грн. за 1 куб. м (з ПДВ);
•послуга з централізованого водовідведення (транспортування стічних вод) (з використанням внутрішньобудинкових систем) – 3,612 грн. за 1 куб. м (з ПДВ);
•очистка стічних вод на очисних спорудах ТОВ “КЕС” для населення – 2,98 грн. за 1 куб. м (з ПДВ).

При наявності квартирних лічильників всього - 17,956 гривень за 1м3

Місячна плата в нормі на одного чоловіка становить 114,56 гривень.

_________________________________________________________________________


Бердичівлянам з квітня приходитимуть ще й більші платіжки за газ. Якщо раніше за блакитне паливо платили 6 879 гривень за тисячу кубометрів, будуть – 6 958 гривень за ту ж тисячу кубометрів. Це на 1,2% більше.

Така вартість газу для побутових споживачів згідно з постановою Кабінету Міністрів України діятиме рік – з 1 квітня 2017 року по 1 квітня 2018 року.

Відповідно до постанови Кабінету міністрів від 22 березня 2017 року № 187, ціна природного газу для побутових споживачів, без врахування податків та транспортних витрат,
встановлена на рівні 5065,55 грн. за 1000 куб м.
До структури роздрібної (кінцевої) ціни газу входить: його вартість як товару - 4849,00 грн., торговельна націнка НАК "Нафтогаз
України" в розмірі 93,00 грн., торговельна націнка постачальників - 123,55 грн.
З урахуванням транспортних витрат у розмірі 732,70 грн. та ПДВ - 1159,65 грн.,
кінцева ціна для побутових споживачів з 1 квітня 2017 року становить 6957,90 грн. за 1000 куб.м газу.

https://104.ua/ua/gas-and-money/how-cos ... achiv-7315

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пт сен 22, 2017 9:51 pm

Нові правила оформлення субсидій. Що змінилось?

В Україні набули чинності нові правила нарахування субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, що набрали чинності з 19.08.2017 (з дня опублікування) постанови №609, якою внесено зміни до порядку надання житлових субсидій.

Довідка про доходи

Як відомо, право на призначення субсидії мають ті родини, чиї комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу.

Найсуттєвішою новацією є те, що для призначення субсидій враховуються доходи сім’ї не за чотири квартали, як раніше, а лише за два.

На новий опалювальний сезон з 1 жовтня при розрахунку розміру субсидії будуть враховуватися доходи за перший і другий квартали поточного року, а в неопалювальний період — з 1 травня 2018 року — за третій і четвертий квартали цього року.

Безробітним бути невигідно

При цьому відчутні зміни стосуються заявників, у складі чиїх сімей є безробітні. Так, тепер дохід безробітних за цей період буде вказуватися в розмірі не одного, а двох прожиткових мінімумів, тобто 3248 грн. В уряді це пояснюють відновленням соціальної справедливості, аргументують тим, що раніше працююча вчителька могла отримувати меншу субсидію, аніж безробітні, які часто на практиці все-таки працюють, але неофіційно.

Разом із цим, якщо сім’я опинилася у складних обставинах, то може звернутися із відповідною заявою до відділу соціального захисту за місцем реєстрації. Після комісійного обстеження таким заявникам можуть призначити субсидію враховуючи один прожитковий мінімум для безробітного.



Інфографіка щодо нарахувань субсидій видання «Слово і Діло»
http://berdichev.info/index.php?categor ... n=showfull

Незначні борги не стануть перепоною

Уряд також лібералізував умови надання субсидій сім’ям, які мають заборгованості зі сплати за житлово-комунальні послуги. Раніше діяла норма, що не дозволяла боржникам претендувати на продовження субсидії взагалі. Тепер, якщо сім’я має незначні борги – до 20 неоподатковуваних мінімумів, що складає 340 грн, відділи соцзахисту автоматично проведуть перерахунки та призначать субсидії на новий термін.

Усі інші боржники, у яких борг більше 340 грн, для оформлення субсидій на новий період мають або укласти договір про реструктуризацію, або повністю сплатити борг.

Для пенсіонерів

Умови призначення субсидій для пенсіонерів уряд почав спрощувати ще у травні. Тоді збільшили соціальну норму житла, на яку можуть призначити субсидію, якщо у ній зареєстровані одна або дві непрацездатні особи, із 49м2 до 75 м2.

Тепер з’явилася ще одна новація. Для розрахунку доходу для призначення субсидії пенсіонеру, який працював, однак втратив роботу, враховуватимуть лише розмір пенсії за місяць, попередній до місяця звернення.

Субсидію можуть отримати діти без батьківського піклування та непрацездатні особи

Крім цього, врегульована можливість призначення субсидії у разі, якщо у помешканні проживають неповнолітні діти, які лишилися без батьківської опіки або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку. У таких випадках за субсидіями відтепер можуть звертатися опікуни та піклувальники. При цьому субсидія буде розраховуватися, виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей та недієздатних осіб.

Разом із цим зазначені доходи підопічних дітей і недієздатних осіб не враховуватимуть до сукупного доходу опікунів і піклувальників у разі звернення за призначенням субсидії їм особисто.

Також передбачено, що у разі смерті особи, якій було призначено субсидію на придбання твердого палива і скрапленого газу, така субсидія виплачуватиметься одній з осіб, які зареєстровані у приміщенні, за заявою такої особи.

Норми споживання газу знизили

Разом із цим, для розрахунку субсидій на чверть знизили соціальні нормативи споживання газу. Якщо раніше для субсидії для помешкань необладнаних лічильниками рахували витрату газу на приготування їжі по 4,4 м3 на людину на місяць, то тепер – по 3,3 м3. Норматив витрати газу на приготування їжі і підігрів води знизили із 7,1 м3 до 5,4 м3. Норматив витрати газу у помешкані, де також є водонагрівач, знизили з 14 до 10,5 м3.

За зекономлені ресурси заплатять

Нововведенням є й монетизаціяневикористаної частини субсидій, про яку в уряді не втомлюються говорити. На компенсацію можуть розраховувати лише ті, хто має індивідуальне опалення і зекономив субсидію. Однак навіть за умови суворої економії електроенергії й газу її розмір за рік не такий вже й великий. Сума у кожного буде різна, залежно від того, хто скільки зекономив, однак максимально можна отримати 135 грн за зекономлену електроенергію і 695 грн за зекономлений газ.


Матеріал сайту: https://zaxid.net/
------------------------
Все про субосидii:
teplo.gov.ua
Последний раз редактировалось kobra Пн окт 16, 2017 5:36 am, всего редактировалось 1 раз.

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Вс окт 15, 2017 10:16 am

За послуги Укртелекому прийдеться знову платити більше

За послуги Укртелекому прийдеться знову платити більше


З 1 жовтня 2017 р Укртелеком ввів в дію нові тарифи на фіксований телефонний зв'язок, повідомляє прес-служба компанії


За послуги Укртелекому прийдеться знову платити більше

Чи зміниться вартість пакетних хвилин, в які включені дзвінки на міжмісто, на SIP-телефонію і мобільні телефони.

Для тарифних планів Домашній Базовий, Домашній Мінімальний і Загальний Базовий плата підвищиться на 5,5 грн (з ПДВ),
для користувачів Домашнього Безлімітного — на 9 грн (з ПДВ).

http://www.ukrtelecom.ua/services/custo ... hone/tarif

Вартість тарифних планів, що включають тільки абонплату і відповідних граничних тарифів, встановленим Нацкомісією з питань регулювання зв’язку та інформації, не зміниться.

За матеріалами: http://www.ukrtelecom.ua/services/custo ... hone/tarif

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Пн окт 23, 2017 5:37 am

Электроотопление с октября

Как в Украине платить меньше за отопление?

С 1 октября граждане, пользующиеся электроотоплением могут забыть о стандартных расценках и платить по льготному тарифу – 90 кВт за час. Согласно документам Национальной комиссии по государственному регулированию в сфере энергетики и коммунальных услуг, льготный тариф действует с октября по апрель, то есть, исключительно в отопительный сезон. После его окончания тариф будет прежний – 90 копеек за кВт/час (в случае, если было израсходовано менее 100 кВТ/час) или 168 копеек кВт/час (если использовано более 100 кВт/час).

Еще одним условием для пользования льготным тарифом является то, что максимальный расход электроэнергии не должен превышать 3000 кВт/час. Платить по льготному тарифу смогут как жители многоквартирных домов, так и хозяева частных домов, если отопление при этом будет электрическое.

Особая привилегия для тех, кто установил двухзонный электросчетчик – они за все электричество с 23:00 до 7:00 смогут платить в два раза меньше, то есть 45 копеек кВт/час.

Для того, чтобы пользоваться льготным тарифом, необходимо оформить специальные документы об изменении типа отопления. Потом обратиться в компанию, которая поставляет электроэнергию и прописать эту норму в договоре.

http://insidernews.info/kak-v-ukraine-p ... otoplenie/

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 398

Зарегистрирован: Ср сен 12, 2007 6:14 pm

Сообщение Сб ноя 18, 2017 2:29 pm

Как законно не платить за отопление в 2017 году

Как законно не платить за отопление в 2017 году


Не секрет, что, несмотря на высокие тарифы на отопление, во многих случаях, в наших квартирах температура держится ниже комфортной, то есть – просто холодно. Если в квартире холодно, потребитель имеет законное право не платить за такое «отопление».
По информации ProfiDom.com.ua, портал Domik.ua проанализировал как, на законных основаниях, не платить за некачественное, недостаточное отопление.

В каких случаях стоимость централизованного теплоснабжения снижается

Правила предоставления централизованного теплоснабжения прописаны в постановлении Кабмина №630 от 21 июля 2005 года. В документе значится, что в случае не предоставления услуг по теплоснабжению, поставок тепла не в полном объеме или ухудшения качества, исполнитель должен снизить стоимость централизованного отопления (ЦО). Перерасчет производится не зависимо от наличия у потребителя задолженности по оплате потребленного тепла.

Перерасчет стоимости ЦО выполняется в следующих случаях:
•перерыв в централизованных поставках тепла более чем на 12 часов 1 раз в месяц. В таком случае тепло должно быть дешевле на 3,3% от размера месячной платы за каждый день превышения допустимого срока отклонения. Ознакомиться с принципами начисления суммы к оплате тепла, которые действуют в 2017 году, можно по ссылке ;
•низкая температура воздуха в угловых комнатах квартиры. Если в отопительном сезоне более 12 часов в сутки один раз в месяц температура воздуха в рамках 20-14° С, то стоимость тепла должна быть снижена на 5% за каждый градус отклонения от нормы. Перерасчет цены централизованного отопления проводится после того, как низкую температуру в квартире зарегистрируют официально представители компании-поставщика услуг.

В порядке проведения перерасчетов размера платы за предоставление ЖКУ значится, что в угловых комнатах температура должна быть не ниже 20° С. Если в помещении температура ниже 14° С, потребителям разрешено не оплачивать квитанции на потребленное тепло. Такая норма вступает в силу после оформления акта-претензии на предоставление услуг по теплоснабжению низкого качества. Документ должны подписать представители теплоснабжающей компании или жильцы дома, проживающие в других квартирах;
•низкая температура в жилых не угловых комнатах. В случае снижения температуры от 18 до 12° С более 12 часов в сутки один раз в месяц, стоимость тепла за каждый градус отклонения уменьшается на 5%. Если температура в комнате ниже 12° С, то оплачивать отопление не надо. Не платить за
услугу централизованного отопления разрешается после официальной фиксации низкой температуры в квартире и составления акта-претензии.

Как оформить акт-претензию на предоставление некачественной услуги теплоснабжения

Ниже, представлена пошаговая инструкция по составлению акта-претензии

Шаг 1. Сообщить о низком качестве услуги централизованного теплоснабжения в компанию-исполнителя. Сообщение можно подать:
•в устной форме — позвонив по телефону контакт центра обслуживания клиентов компании;
•в письменной форме — отправив сообщение по адресу, указанному в договоре на поставку тепла.

В сообщении необходимо указать фамилию, имя, отчество потребителя, адрес проживания, и вид услуги, качество которой не соответствует утвержденной норме.

Независимо от формы сообщения, в компании должны его зарегистрировать в журнале регистраций обращений потребителей.

В компании должны сообщить потребителю, кто принял заявку о некачественной услуге и ее регистрационный номер и время регистрации.

Если сотруднику компании известны причины не предоставления услуги, то он обязан безотлагательно проинформировать об этом потребителя. Представитель компании вносит соответствующую информацию в журнал заявок. Это является основанием для признания исполнителем факта ненадлежащего предоставления услуг.

В случае отсутствия данных о причинах недопоставки тепла в квартире, в компании должны проверить качество услуги теплоснабжения. Сроки проведения проверки согласовываются с потребителем согласно договору на поставку тепла не позже, чем за три дня до инспекции.

Шаг 2. Если потребитель не согласен с результатами проверки, проводится повторный анализ качества предоставляемых услуг. При проверке должны присутствовать потребитель, представитель компании и органа исполнительной власти или местного самоуправления.

Шаг 3. По результатам проверки составляется акт-претензия о некачественном предоставлении услуги по теплоснабжению. Документ оформляется в двух экземплярах, подписывается потребителем и представителем компании-поставщика услуги. Один документ остается у потребителя, второй — в компании.

Шаг 4. Если представитель исполнителя не прибыл для проверки качества услуги или отказался подписывать акт-претензию, документ разрешено подписывать другим потребителям, проживающим в многоквартирном доме. Чтобы акт-претензия вступил в силу, необходимо собрать подписи не менее 2-х жильцов, зарегистрированных в других квартирах жилого здания.

Пример акта-претензии о предоставлении некачественных коммунальных услуг
ЧИТАЙТЕ: http://profidom.com.ua/stati/analitika- ... -2017-godu

profidom.com.ua/stati/analitika-i-zakony/24587-kak-zakonno-ne-platit-za-otoplenie-v-2017-godu


Шаг 5. Составленный документ должны зарегистрировать в журнале регистрации актов-претензий теплоснабжающей компании. Исполнитель услуги обязан рассмотреть претензию и в течение 3-х рабочих дней проинформировать потребителя о ее удовлетворении или об отказе, указав причину. В правилах проведения перерасчета стоимости тепла значится, если компания не реагирует на претензию в течение указанного срока, то она признает факты, указанные в документе.

Шаг 6. Чтобы решить вопрос перерасчета, потребителю следует обратиться в хозяйственный суд. Также, решить вопрос можно в досудебном порядке — если компания согласится снизить стоимость услуги.

http://domik.ua/novosti/v-kakix-sluchay ... 53830.html

http://forum.domik.ua/tarify-na-goryach ... 28950.html

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 360

Зарегистрирован: Пн дек 07, 2009 8:52 pm

Сообщение Пт дек 01, 2017 8:13 am

Бердичівтеплоенерго” змінює тарифи на свої послуги

Повідомлення про намір здійснити зміну діючих тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення

Відповідно ч.2 ст.31 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012р. №390 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад», Комунальне підприємство «Бердичівтеплоенерго» доводить до відома споживачів інформацію про намір здійснити зміну діючих тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення.
Метою впровадження нових тарифів є приведення діючих тарифів до економічно обґрунтованого рівня у зв’язку зі зростанням цін на природний газ, електричну енергію, розміру мінімальних гарантій оплати праці, ставок податків та цін на інші матеріальні ресурси у порівнянні показниками, що були враховані при останній зміні тарифів, в.т.ч.
1) зростання вартості природного газу для потреб бюджетних установ та організацій з 4942,00 грн. без ПДВ за 1000 м.куб. до 7907,20 грн. без ПДВ за 1000 м.куб. на 60%.
2) зростання вартості природного газу для потреб інших споживачів з 7090 грн. без ПДВ за 1000 м.куб. до 7907,20 грн. без ПДВ за 1000 м.куб на 11,5%.
3) Зростання вартості послуг розподілу природного газу для всіх споживачів з 613,90 грн. без ПДВ за 1000 м.куб до 634,90 грн. без ПДВ за 1000 м.куб на 3,4%.
4) Зростання вартості електроенергії з 196,992 коп. без ПДВ кВат/год до 207,506 коп. без ПДВ кВат/год на 5,3%.
5) Зростання вартості води з 6,80 грн. без ПДВ за м.куб до 9,47 грн. без ПДВ за м.куб на 39%.
6) Зростання мінімальних гарантій оплати праці з 1450 грн. до 1684 грн. на 16%.

Динаміка зміни тарифів:див. таблицю:
http://berdichev.info/index.php?categor ... n=showfull



З іншими інформаційними матеріалами Ви можете ознайомитись на сайті berdtke.com.ua
КП «Бердичівтеплоенерго» приймає зауваження і пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань у письмовій формі до 01.12.2017 р. включно за адресою: 13312 м. Бердичів, вул. Шевченка, 23

Адміністрація КП «Бердичівтеплоенерго»

http://www.berdychiv.com.ua/main/5562-ogoloshennya.html

Постоялец
Постоялец

Сообщения: 360

Зарегистрирован: Пн дек 07, 2009 8:52 pm

Сообщение Пн янв 08, 2018 9:28 am

ЗМЕНШИЛИ СОЦНОРМУ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ:

ЗМЕНШИЛИ СОЦНОРМУ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ: ОТРИМУВАЧАМ СУБСИДІЙ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ

1 січня, набула чинності нова норма постанови Кабміну №409 від 6 серпня 2014 року "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування". Зокрема, зменшили соціальні норми на електроенергію, а це автоматично означає, що отримувачам субсидій та пільг доведеться платити за послугу більше, якщо буде перевищення норми.

Нові соціальні норми на електроенергію від 1 січня 2018 року:

- у житлових приміщеннях (будинках), крім тих, що зазначені в абзацах третьому-шостому цього підпункту, — 70 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства), але не більш як 190 кВт·г на місяць;

- обладнаних стаціонарними електроплитами, за наявності централізованого постачання гарячої води — 110 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 230 кВт·г на місяць;

- обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води — 130 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 250 кВт·г на місяць;

- не обладнаних стаціонарними електроплитами, за відсутності централізованого постачання гарячої води та газових водонагрівальних приладів — 100 кВт·г на місяць на сім’ю (домогосподарство) з однієї особи і додатково 30 кВт·г на місяць на кожного іншого члена сім’ї (домогосподарства) на житлове приміщення (будинок), але не більш як 220 кВт·г на місяць;

- у селах і селищах міського типу для громадян, яким відповідно до законодавства держава забезпечує безоплатне освітлення житла, — 30 кВт·г на місяць на одну особу.


Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг дозволила підняти ціни на електроенергію. Цього разу зростання тарифів складатиме 16% і стосуватиметься бізнесу.

Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/zmenshili-socnorm ... 75155.html
Пред.След.

Вернуться в Архив

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 2

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Русская поддержка phpBB