|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Відбулась серпнева конференція освітян Бердичева

Категория: Культура
Відбулась серпнева конференція освітян Бердичева

Освітяни міста провели традиційну серпневу конференцію напередодні нового навчального року. На свято завітали губернатор області Юрій Павленко, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Галецький, міський голова Василь Мазур та його заступник Іван Демусь. Педагоги зібралися, щоб підвести підсумки минулого навчального року та визначити завдання на наступний. У 2006-2007-му понад 9300 учнів навчалося у школах Бердичева. З 1 вересня до них завітають на півтисячі менше, доповіла начальник управління освіти і науки Тетяна Стельмах. Кількість педагогів складає 1080 чоловік. 22 відсотки з них мають вищу категорію. Освітяни Бердичева стабільно займають друге місце в обласному рейтингу конкурсу "Вчитель року". Одним із пріоритетних напрямків роботи управління залишається переосмислення кадрової політики. Головним завданням загальної середньої освіти, відмітила Тетяна Стельмах, є надання учням якісних знань. Дієвий важіль цього - зовнішнє незалежне тестування учнів.
Тетяна Стельмах, начальник управління освіти і науки:
"199 тестувалися з української мови, вибірково - з історії та математики Наступного року усі школи України, в тому числі і міста, будуть включені в процес проведення незалежного оцінювання знань. Крім НВК № 4, створять ще 2 пункти. Також на базі міських шкіл будуть атестуватися і випускники району".
45 медалістів шкіл використали показники з незалежного оцінювання знань під час державної підсумкової атестації. У новому навчальному році, підкреслила Тетяна Стельмах, не втрачає гостроти питання надання обов’язкової повної загальної середньої освіти всім дітям шкільного віку. У минулому навчальному році школи міста не відвідувало 23 дитини. Сьогодні понад 500 школярів потребують соціальної підтримки.
Тетяна Стельмах, начальник управління освіти і науки: "Серед них - діти-сироти, діти, позбавлені батьківської опіки, діти з функціонально неспроможних сімей, ті, що схильні до правопорушень, бродяжництва. Їхнє навчання можна забезпечити спільними зусиллями органів влади, соціально-психологічних, правоохоронних та інших служб".
Говорячи про проблеми дошкільних закладів, начальник управління освіти одною з головних назвала дефіцит місць в існуючих 12 дитячих садках. Також нагадала: є питання, які потребують рішення як у дошкільних закладах, так і в загальноосвітніх.
Тетяна Стельмах, начальник управління освіти і науки: "Однією з проблем є забезпечення ДНЗ та шкіл ростовими меблями. Лише 67% першокласників будуть сидіти за партами, які відповідають санітарним нормам. Лише 26% старшокласників будуть сидіти за такими столами та партами. В навчальних закладах № 4, 2 та 5 частина меблів замінена, але в більшості - дуже застарілі меблі, які не змінювались з радянських часів".
Першочерговим є також відпрацювання шляхів покращення профільного навчання. Практика показує, каже Тетяна Стельмах, що часто класи поглибленого вивчення предметів створюються без врахування побажань учнів. Це спостерігалося у школах № 11, 14, та 10. Серед позитивних надбань було відмічено покращення інформатизації навчальних закладів міста. 90 відсотків навчально-комп’ютерних комплексів встановлено за кошти міського бюджету. Також є досягненням збереження і розвиток позашкільних закладів.
Присутній на конференції губернатор Житомирщини Юрій Павленко назвав Бердичів одним з головних освітянських центрів області.
Юрій Павленко, голова ОДА: "Мені приємно відзначити, що біля 35% з бюджету розвитку міста спрямовано саме на освіту. Міська влада розуміє, що від рівня освіти залежить майбутнє країни. У міської влади є правильний державний підхід".
Губернатор та міський голова допомогли провести церемонію вручення майже ста Почесних грамот та інших відзнак кращим педагогам міста. Серед них - директор 8-ї школи.
Валентина Адаменко, директор СЗОШ № 8: "1 вересня наша ЗОШ відкриється як спеціалізована школа з поглибленим вивченням окремих предметів. 1 вересня всіх мешканців, усіх дітей Загребелля школа порадує новим фасадом, новими меблями. Важливим є те, що вчителі звертатимуть велику увагу на профілізацію навчання".
Досвідчені та зовсім юні педагоги зустрічають новий навчальний рік з бажанням вчити своїх вихованців за вимогами часу. Вони зичать одне одному успіхів і щастя.
Надія Яворська, вчитель ЗОШ № 6: "Хочу побажати всього найкращого: добрих учнів та добрих керівників".
Тетяна Кобернюк, музичний керівник ДНЗ № 15: "Перш за все -витримки. Мої діти такі бешкетники. Але з ними цікаво. Треба постійно вдосконалюватися. Це єдиний шлях".
Лариса Беркут, вчитель ЗОШ № 5: "Я всю освітянську громадськість Бердичева щиро вітаю з початком навчального року. Навчальний рік для вчителів, які люблять свою професію, - це завжди свято".


Автор: Вікторія Кучерява

Камера: Андрій Пеньківський

Матеріал взято з ТРК "ВІК"

Написал: CHTULHU (30 августа 2007 17:49)
ЭМО ОСВИТЯНЫ ДОЛЖНЫ БЫТЬ, ПОТОМУЧТО ЕСЛИ НЕ ОНИ ОБУЧАТ ДЕТЕЙ ЧУВСТВОВАТЬ И ПЕРЕЖИВАТЬ, ТО КТО????
Зарегистрирован: 29 августа 2007 ICQ: --
Написал: KRIVETKO (30 августа 2007 17:49)
ВАСЫЛЬ МАЗУР ---- ЭМО!
Зарегистрирован: 30 мая 2007 ICQ: --
Написал: Sanyok (30 августа 2007 20:02)
Мля да вы задрали уже!!!
Прийдеться вас забанить....
Зарегистрирован: 13 октября 2005 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024