|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У чиїх руках доля дітей?

Категория: Культура
У чиїх руках доля дітей?

Троє маленьких дітей живуть на одній з центральних вулиць міста разом з мамою, яка вже декілька років ніде не працює. Наймолодшому хлопчику ще немає 3-х. Найстаршій дівчинці – більше 5-ти. Тиждень тому перехожі побачили, як вони стукали ручками у вікна і кликали на допомогу. Дітям не було чого їсти, бо в холодильнику – пусто, кажуть сусіди. Малята видирали одне в одного з рук сухі макарони. Їхня 29-річна матір була відсутньою. І таке, говорять мешканці цього будинку, трапляється часто. Коли мати десь «святкує», діти залишаються зачиненими, каже жінка, яка місяць тому на власні очі вперше побачила таку жахливу картину.
Майя, бердичівлянка: "Діти стояли у вікні, плакали та кричали. Ми викликали таксі, поїхали додому, взяли їм поїсти, привезли одяг. Дитина спала на фанері. І так само інші 2-є. Кожного разу, як я приходжу до них, щось їм приношу. Та це не вихід з ситуації. Є служби, які повинні цим займатися. Я б хотіла отримати від них відповідь: які міри вони застосують?"
Майя розказує, що вже не може дивитися на дитячі страждання при живій матері. Двоє старшеньких ходять до садочка № 15, а найменший сидить вдома. На вихідні, коли мама десь пропиває останні копійки, дітлахи кинуті напризволяще. У квартирі – безлад та сморід. Діти виглядають нездоровими. Дівчинка задихається. Свідками цього стали наша знімальна група та "Швидка", яка завітала сюди за викликом Майї. Вона намагалася надоумити нетверезу жінку.
Майя, бердичівлянка: "Вчора ти була п’яною, позавчора. Я ходжу сюди місяць, лише один єдиний день побачила тебе тверезою. Я ж не обманюю. Ти ж мені за віком, як дочка. У мене теж 3 дитини. Тут треба щось робити. Це ж твої діти. Як залишаться без тебе, що буде? Ти ж теж росла сиротою".
Мати- одиначка стверджує, що утримує малят лише на 390 дитячих гривень. Коли працювала у кафе, то мала більше коштів. Зараз, каже, ледве зводить кінці з кінцями. Іноді фінансами підтримує біологічний батько. Згадала, що привозили речі і працівники відділу молодіжної та сімейної політики. Та все одно грошей не вистачає.
Жінка: "Ми прийшли, якусь заяву написали на І поверсі міськвиконкому. На ім’я соціальної служби. Мені нарахували 150 гривень. Ось і все від держави, що я отримала. Більше нічого".
Жінка каже, що має велике бажання розлучитися зі шкідливою звичкою. Розуміє, що до добра це не доведе.
Жінка: "Ну, до нарколога треба йти. Сама не зможу. Треба, щоб хтось допоміг. Я сама не можу".
Працівники соціальних служб повідомили, що таких неблагополучних сімей по місту понад 110. Соціальний супровід здійснюється лише для 35. Існує відповідна програма підтримки кризових сімей. Також нам розказали, що з березня у полі зору семи різних служб і проблеми цієї жінки.
Євгенія Лисенко, психолог БЦСССДМ: "Звичайно, стан сім’ї був жалюгідний. Мати не працювала, документи загубила, були борги за газ, світло. Лише одна дитина ходила до садочка. Біологічний батько був на заробітках. Мама мала алкогольну залежність".
Євгенія Лисенко каже: півроку тому вони допомогли вирішити проблеми цієї сім’ї. І продовжували боротися за долю жінки та її дітей. Те ж саме повідомила і служба у справах неповнолітніх.
Галина Горностай, спеціаліст служби у справах неповнолітніх: "Викликали біологічного батька, він пообіцяв виправити ситуацію. Переселив їх на іншу квартиру, зробив тут ремонт. Вона почала лікуватися. Обстановка стабілізувалася. Ми планували відправити її до центру реабілітації".
Галина Станіславівна говорить, що раз на місяць служба у справах неповнолітніх обстежує такі сім’ї, яких на обліку - 68. Цьогоріч з деяких 16 дітей направлено до притулку. Поки готувався цей репортаж, відбулися зміни і у долі його героїв.
Євгенія Лисенко, психолог БЦСССДМ: "Напередодні я зустрічалася з жінкою, вона поїде до центру реабілітації. Дітей оформимо у притулок. Мати згодна лікуватися".
Галина Горностай, спеціаліст служби у справах неповнолітніх: "У мене вже готовий пакет документів на дітей. Мати сама написала заяву, щоб їх відправили до притулку. Її відправлять до центру реабілітації у четвер або п’ятницю".
Двох малят, пообіцяли соціальні служби, на час лікування матері розмістять у Денишівському дитячому будинку. Молодшого після медичного обстеження згодом направлять до Житомирського будинку дитини.


Автор: Вікторія Кучерява

Камера: Віталій Сінєльніков

Матеріал взято з ТРК "ВІК"



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024