|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві відбулися 14-ті Міжнародні змагання «4-й Меморіал Віталія Лонського»

Категория: Спорт
   Вчотирнадцяте окрасою спортивного та духовного життя нашого міста стали Міжнародні змагання зі стрибків у висоту «4-й Меморіал Віталія Лонського». Цьогоріч він зібрав 20 учасників з України та ближнього зарубіжжя. Розпочалося свято спорту із вшанування пам’яті Великого тренера, який створив унікальну школу висотників. З нагоди відкриття змагань перед присутніми виступив міський голова Василь Мазур, який відзначив неоціненне значення турніру для Бердичева і всієї України.

   Василь Мазур міський голова : «Якщо говорити про цей вид спорту, то він – один із найсправедливіших..., тому що піднімається планка і людина виходить сам-на-сам з висотою... Цей вид спорту вчить людей брати висоту не тільки в спорті, але й у житті...»

   Нач. відділу Департаменту спорту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Леонід Мирський зазначив позитивність того факту, що поряд із святкуваннями Дня фізичної культури і спорту в Києві, змагання міжнародного рівня проходять і в Бердичеві.

   Леонід Мирський нач. відділу Департаменту спорту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту : «Як би не вирував Майдан у Києві, та якщо не буде таких наглядних заходів як у Бердичеві, ми не зрушимося у пропагуванні здорового способу життя... »

   Від імені міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту та голови Національного олімпійського комітету Леонід Мирський вручив Василю Мазуру почесну медаль за вклад у розвиток фізичної культури.

   Почесними грамотами з нагоди Дня фізичної культури і спорту були відзначені також провідні тренери та спортсмени Бердичева.

Марія Власенко нач. управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА : «залишилися чудові та прекрасні вихованці Лонськогоі залишилися великі спортсмени... вони продовжують славні традиції школи Лонського.»

   Урочисту церемонію відкриття свята завершив виступ театру Анатолія Залевського «Різома».

Анатолій Залевський керівник театру «Різома» : «...чем больше будет таких праздников, тем город будет более культурным, более духовно развитым... Город должен гордиться, что это действие происходит именно здесь»

   Жіночий склад учасниць змагань, був представлений бердичівською, вінницькою, київською та миколаївською школами. Спортсменки без перешкод подолали планки висотою 1.65 та 1.70 см. Перша втрата відбулася у стрибках на 1.75см – з боротьби вибула киянка Валентина Ляшенко. Коли планка досягла 1.84, глядачів змусила похвилюватися бердичівлянка Наталя Гапчук. Висота підкорилася їй лише з третьої спроби. Наталя вибула зі змагань, не взявши 1.87. Право бути кращою виборювали у стрибках на 1.90 Вікторія Стьопіна та Олена Холоша. Коли висота їм не підкорилася, планку опустили на 2 см. І тут визначилася переможниця. Нею стала Олена Холоша з Миколаєва. Вікторія Стьопіна посіла друге місце, третє - Наталя Гапчук.

   Олена Холоша переможниця змагань : «Этот турнир занимает особое место в нашей подготовке... Сюда мы всегда приезжаем с удовольствием, хочется показать хорошие результаты...Атмосфера, зрители, поддержка, организация – все всегда на высшем уровне.»

Початкова висота планки у чоловіків складала 1,90. Її та дві наступних спортсмени підкорили без втрат. На висоті 2,05 з 13-ти учасників вибуло троє, серед яких був і бердичівлянин Сергій Бялошицький. На наступному етапі планку висотою 2,10 не взяли ще двоє атлетів, у їх числі й наш Олександр Каськевич. На трьох спортсменів, серед яких було двоє бердичівлян, стало менше після того, як планку підняли до 2,15. Із п’ятьох бердичівських спортсменів залишився лише заслужений майстер спорту та чемпіон світу Юрій Кримаренко, який повторив приклад своєї землячки, взявши висоту з третьої, останньої, спроби. Коли висота планки досягла 2,20 з боротьби вибули ще два спортсмени. Підкоряти 2,25 довелося трьом атлетам, серед яких був і Юрій. Хоча всі їхні спроби виявилися марними, судді все ж таки визначили переможця. Ним став представник тієї ж Миколаєвської школи стрибунів Андрій Соколовський.

   Андрій Соколовський переможець змагань : «Эти соревнования...пропагандируют здоровый образ жизни, чтобы дети шли в секции легкой атлетики и другие секции, чтобы занимались спортом, а не шастали по подворотням... А дома всегда приятней прыгать, чем за границей.»

Юрій Кримаренко, який розділив друге місце із львів’янином Дмитром Дем’янюком, каже, що задоволений рівнем проведення змагань, «срібло» ж пояснює тим, що не зовсім у формі.

Юрій Кримаренко заслужений майстер спорту, чемпіон світу : «Бердичев – спортивный город... Такие мероприятия еще больше поднимают спортивный уровень города... А сегодня я физически не совсем в форме, поэтому не удавалось владеть телом.»

   Достойна участь у змаганнях бердичівських спортсменів та місця на п’єдесталі пошани підтверджують, що справа видатного тренера Віталія Лонського живе у пам’яті та досягненнях вихованців його школи.

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Андрій Пеньківський
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024