|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві відбулися 8-і Дні польської культури

Категория: Культура
У Бердичеві відбулися 8-і Дні польської культури У Бердичеві відбулися 8-і Дні польської культури  Із трьох польських міст завітали до Бердичева делегації, щоб взяти участь у традиційних Днях польської культури, восьмий рік поспіль хлібом-сіллю зустрічали їх на бердичівській землі. У приміщенні міськвиконкому відбулася зустріч членів офіційних делегацій Польщі з керівниками міської влади, представниками польських товариств Бердичева та Житомира, а також виробниками та підприємцями нашого міста. Міський голова Василь Мазур зазначив, що саме такими зустрічами колись була започаткована дружба між Бердичевом та польськими містами. Він представив новопризначеного Генерального Консула Республіки Польща у Луцьку Томаша Яніка. Пан Янік запевнив усіх присутніх у тому, що зробить все, щоб дружні контакти між нашими країнами ставали ще тіснішими. Містом багатьох культур назвав Бердичів Президент м.Сєдльце Войцех Кудельскі.

Войцех Кудельскі Президент м.Сєдльце (Польща) : «Тут мешкає багато національностей : польська, російська, українська, єврейська. У цьому місті всім вистачає хліба, місця та простору для самореалізації. Наші контакти дозволяють краще дізнатися про історію один одного, і саме головне – наблизити один до одного нашу молодь. Бо польська молодь дуже мало знає про Україну, а українська – про Польщу.»

Про тісні стосунки та взаємну співпрацю говорила і начальник відділу зв’язків із громадськістю м.Ченстохова Йоланта Влодаркевич.

Та Бердичів цікавить поляків не тільки як культурний центр, але і як бізнесовий партнер. Ділову Польщу представляв гість із м. Любін Себастьян Хоєцькі.

Себастьян Хоєцькі голова міської ради м.Любін, представник фінансової групи «Польська мідь» (Польща) : «Ми презентуємо не тільки м. Любін, але й одну з найрозвинутіших фірм нашого краю «Польська мідь». Нещодавно «Польська мідь» виступила одним із спонсорів Торгів хліба у Яворі, де була присутня делегація з вашого міста. Сподіватимемося, що нинішня зустріч допоможе зміцнити наші господарські контакти. »

Ознайомитися із історією нашого міста польські гості змогли, продивившись відеоверсію фільму про Бердичів.

Особливо багатою виявилася зустріч на подарунки : в обмін на картини із зображенням визначних місць Бердичева та пам’ятних сувенірів, які нагадуватимуть полякам про візит до України, Василь Мазур отримав книжки та сувеніри землі Польської.

Можливість звернутися до бердичівлян гості отримали у міському Палаці культури, де відбулися урочистості з нагоди 8-х Днів польської культури. До присутніх у залі звернулися Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Томаш Янік та Бердичівський міський голова Василь Мазур.

Томаш Янік Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку : «Дбати про життя усіх мешканців міста є головним обов’язком міської влади. Я вітаю зі святом всіх мешканців Бердичева і особливо тих, хто скрізь століття ніс польську мову, традицію та віру. Те, що влада дбає про них, без сумніву приносить тільки користь.»

Василь Мазур Бердичівський міський голова : «З кожним роком свято наповнюється новим змістом, розширюється його географія. Все більше і більше з’являється друзів та тих, хто хоче взяти участь у Днях польської культури. Саме головне, що все більше молоді приєднується до цього свята.»

Носієм багатьох славних традицій назвав Бердичів голова Житомирської регіональної спілки підприємців Юрій Водерацький.

Юрій Водерацький голова Житомирської регіональної спілки підприємців : «На думку приходить тільки одне : якою ж має бути сила та бажання людей у цьому місті для того, щоб підтримувати ці традиції. Громада, місто, нація живуть тільки тоді, коли вони здатні створювати традиції та їх підтримувати. Бердичів – саме таке місто.»

Багато говорилося зі сцени і про конкретні результати багаторічної співпраці. Василь Мазур запевняє – ці результати існують не тільки на папері.

Василь Мазур Бердичівський міський голова : «Ми вже можемо сказати про конкретні результати : створено декілька підприємств із польським бізнесом на території Бердичева. Сьогодні у складі делегації присутні представники потужної фірми, які хочуть співпрацювати з нами, і сьогодні вже внесені певні пропозиції. Ми маємо серйозні контакти в галузі освіти, такі ж контакти, я думаю, ми практикуватимемо і в галузі медицини.»

Справжнім доказом того, що святкування 8-х Днів польської культури єднає молодь обох країн, був концерт творчих колективів художньої самодіяльності Бердичева та ансамблю пісні і танцю Землі Сєдлецької «Ходовіца». Гості з Польщі аплодували нашим зразковим ансамблям «Радість», «Яворочок» та «Вінець». Не залишив їх байдужими номер у виконанні зразкової дитячої циркової студії «Жанр» (ЗОШ №5). Учасники ансамблю з м. Сєдльце, виконуючи пісні та кружляючи у веселих польках, також дарували всім присутнім радість, але вже від спілкування із польською культурою. Достойним фіналом свята стало виконання композиції, у якій всі юні артисти вшанували свою Батьківщину, країну, де завжди раді гостям.

 

 
Автор: Олександр Єжель

Камера: Андрій Пеньківський

 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"
 
 
 


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024

Болит живот - что делать
(Днепр)?

Добавил Ninoshka
Март 27, 2024

Бронепластины
Добавил Lisive
Март 27, 2024