|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Група суборендарів торгових місць на ринку "Привокзальний" вкрай не задоволена діями адміністрації

Категория: Бизнес

Підвищення орендних ставок за торгові місця на ринку "Привокзальний" призвело до конфлікту між групою підприємців і адміністрацією. Із цієї причини, у малій залі міського Палацу культури відбулися збори, метою яких, за словами голови спілки підприємців "Паритет" Світлани Кондратьєвої, було вирішення цілого ряду питань, що виникли у суборендарів до адміністрації ринку, представників влади та силових структур міста. Зі слів самих підприємців, у зв’язку із підвищенням орендної ставки адміністрація запропонувала з 1-го жовтня 2007-го р. укласти новий договір оренди, хоча термін дії вже існуючого завершується у 2008-му році. Також їх обурює існування незрозумілих, за їхніми словами, трьох підприємців, з якими вони повинні переукладати цей договір.

Ірина Мяло приватний підприємець ринку "Привокзальний" : «Це переукладання договору для того, щоб знайти тих підприємців, яких ми ніколи не бачили. Чи сплачують вони податки, куди надходять ці гроші? Особисто ми сплачуємо великі суми... Яким чином розвивається ринок «Привокзальний»? Чому люди, які стають на торгові місця та сплачують за це великі гроші, опиняються у пастці та стають суборендарями якихось невідомих людей ?»

Закиди у бездіяльності на адресу влади міста пролунали з вуст голови громадської організації "Добробут та захист спільними зусиллями" Сергія Венгриновича. За його словами, вона ніяк не реагує на прямий шантаж, що чиниться адміністрацією ринку на суборендарів. Ці звинувачення повністю відкинув заступник міського голови Сергій Онофрійчук. Він зазначив, що влада оперативно та належним чином вирішує всі питання, що знаходяться у межах її компетенції, а втручатися у відносини між господарюючими суб’єктами - значить іти врозріз із законом.

Сергій Онофрійчук заступник Бердичівського міського голови : «З тієї інформації, яку ми отримали, - є над чим попрацювати. Я думаю, ми проаналізуємо всю інформацію, що з’явилася у нас після зустрічей із підприємцями. В межах чинного законодавства ми, певним чином, зможемо вплинути на розв’язання цього конфлікту, але, знову ж таки, в межах чинного законодавства. Ці питання носять господарський характер, тобто, тут присутні відносини між орендарями та орендодавцями. Що стосується інших питань, я думаю, вони будуть зняті, і ті закиди у бік влади про тиск на підприємців стануть предметом розгляду силових органів, які мають оперативно впливати на цей процес.»

Із основними питаннями, які цікавили суборендарів, ми звернулися до Романа Левицького - генерального директора ТОВ "Бердичів", що є власником землі та майна ринку. За його словами, у свій час він звернувся до трьох підприємців (із часом їх стало двоє) з пропозицією заповнити торгові місця.

Роман Левицький генеральний директор ТОВ "Бердичів" : «Ми пішли на це : ми здаємо цю площу їм, вони знаходять підприємців, які заповнюють торгові місця. Договір з ними укладений на 5 років... Тому договори оренди укладаються між цими підприємцями та суборендарями. Вони знаходяться тут, їх можна побачити в любий час та поспілкуватися з ними. Усі їх прекрасно знають, тому закиди, що їх не бачили і не знають – неправда.»

Відповів Роман Всеволодович і на питання, чому суборендарі не можуть напряму укладати договори.

Роман Левицький генеральний директор ТОВ "Бердичів" : «У принципі, такий варіант розглядається... Може, по завершенні терміну договору із цими двома приватними підприємцями, а це 2010-2012-й роки, ми не будемо з ними працювати, тому що потреба у їхніх послугах відпаде.»

Новий договір, каже Роман Левицький, укладається з метою систематизації платні за оренду торгових місць та різного роду послуг.

Роман Левицький генеральний директор ТОВ "Бердичів" : «Щоб була більш прозора схема, ми їх вивели в одну цифру – за 1 кв.м. орендованої площі. Виходить, що по павільйону в 4кв.м. вона складатиме 50 грн.(до цього складала 45). Але ставка у павільйоні в 9 кв.м., де платили 28 грн., теж відтепер складатиме 50 грн. Тобто, всі в однакових умовах. Якщо підприємець хоче працювати у 9-ти кв.м., то нехай і платить за 9 кв.м. Немає можливості – нехай обмінюється з тими, хто торгує у 4-х кв.м., бажаючі є.»

Щодо факту шантажу, зазначив генеральний директор, то його не було.

Роман Левицький генеральний директор ТОВ "Бердичів" : «Погроз, як таких, немає. Будь-ласка, нехай представники тих, кому погрожував я чи адміністратор Зінченко, прийдуть сюди, скажуть... Ми розберемося. Цих трьох, які відмовилися укладати новий договір, ми ж не залякали... »

Роман Левицький запевнив, що гроші суборендарів не йдуть "в нікуди", а направляються на розвиток ринку та на створення умов для ефективної роботи підприємців.

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024