|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У гуртожитку колишнього цукрорафінадного заводу цвіте одяг та розвалюються меблі

Категория: Город

У гуртожитку колишнього цукрорафінадного заводу цвіте одяг та розвалюються мебліОдяг у шафі Олександра Рощевого через вологість поцвів, шпалери, які він поклеїв, відпадають. В його сусіда по секції така ж картина. У санвузлі підтікає стеля. Так живуть мешканці гуртожитку колишнього цукрорафінадного заводу у другому провулку Червоному, 23, поки вирішується питання, хто буде господарем цієї будівлі. Дорослі мешканці гуртожитку найбільше хвилюються за здоров’я дітей, які постійно хворіють. До того ж тут проживають і немовлята.

 

Володимир Клюско, мешканець гуртожитку: "Постійно затікають 2, 4, 5 поверхи. Каналізаційна мережа потребує негайного ремонту. Влада вказує на якогось власника. Хтось повинен займатися цим будинком. Та ніхто не займається. Водоканал не хоче їхати. Єдине, що можуть зробити, - це вимкнути струм за борги".

 

До старих проблем додаються нові. Зараз приміщення не опалюється. Його "Бердичівтеплоенерго" не підключає, тому що немає 75-відсоткової проплати. Мешканці гуртожитку знову піднімають питання щодо передачі будівлі у власність міста. Згідно затвердженої Господарським судом мирової угоди, це має відбутися за умови капітального ремонту покрівель та приміщення гуртожитку. На сьогоднішній день, розказують в адміністрації Бердичівського заводу енергозберігаючих будівельних матеріалів - це нова назва колишнього цукрорафінадного - частина робіт вже виконана.

 

Тетяна Прухніцька, головний бухгалтер ВАТ «Бердичівський завод енергозберігаючих будівельних матеріалів»: "По 23 гуртожитку повністю проведено капітальний ремонт покрівлі. На сьогодні там немає протікання. Робиться поточний ремонт. Деякі мешканці допомагають виконувати ці роботи своїми силами. Найближчим часом почнуть роботи по встановленню лічильників для обліку електроенергії. Це допоможе боротися із боржниками. Щодо квартплати, то при її місячному нарахуванні на суму 755 гривень борг мешканців гуртожитку складає 7 тисяч гривень. З квартплати виділяються гроші прибиральниці та на інші послуги. На щось інше не вистачає коштів".

 

Існує імовірність знеструмлення гуртожитку за борги. Олександр Рощевий проплачує вчасно. Тому боляче сприймає побутові негаразди.

 

Олександр Рощевий, мешканець гуртожитку: "У нас у гуртожитку не всі сплачують. 50% людей не живе, не користується теплом, тому вони не сплачують".

Підвальне приміщення гуртожитку підтоплене. Люди кажуть: сюди підходять ґрунтові води та й каналізація ненадійна. Знадвору теж брудно. Окрім вологи, навколо розкидане сміття. Зі слів самих мешканців, не всі у гуртожитку дотримуються чистоти. Володимир Клюско вже не один раз звертався до міськвиконкому за допомогою.

 

Володимир Клюско, мешканець гуртожитку: "Треба вирішити основне питання: взяти гуртожиток на баланс міської влади і дати людям "добро" на приватизацію. Люди почнуть вкладати кошти, робити ремонт. Треба зробити об’єднання, що зараз замість ДВЖРЕПів".

Олександр Рощевий, мешканець гуртожитку: "Сьогодні відключили опалення, завтра відключать енергію. Тому що всі користуються нагрівачами, почнуться борги за електроенергію. Тоді ми зовсім залишимося без тепла та світла. Хіба ми не люди? До кого звертатися? Тупий кут виходить. На баланс міськвиконком не прийняв, а цукрорафінадний завод повинен платити за чужі борги".

 

Питання передачі гуртожитку колишнього цукрорафінадного заводу поки що вирішується на рівні виконання умов мирової угоди.

 

Тетяна Прухніцька, головний бухгалтер ВАТ «Бердичівський завод енергозберігаючих будівельних матеріалів»: "Згідно мирової угоди, ми гуртожиток найближчим часом повинні передати до територіальної громади міста. Наша адміністрація в будь-який день готова передати гуртожиток. Затримка - за міськвиконкомом".

 

На основі висновку комісійного обстеження гуртожитку управлінням ЖКГ, ремонт покрівель зроблений неякісно. Багато недоліків і у житловому приміщенні.

 

Сергій Таргонський, начальник відділу житлового господарства управління ЖКГ: "Не виконується мирова угода, де зазначено, що до 01. 09. 2007 року необхідно зробити не лише капітальний ремонт покрівель, а й гуртожитку. Зробити водовідведення. Ці вимоги угоди не виконуються. Щоб прискорити передачу, треба виконати угоду".

 

Поки триває цей діалог, мешканці гуртожитку чекають на покращення побутових умов і на прискорення процесу передачі 31 жовтня у приміщенні через борги мають відключити світло.

 

 
Автор: Вікторія Кучерява
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024