|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В УМВС України в Житомирській області відкрито унікальний музей

Категория: Другое

В УМВС України в Житомирській області відкрито унікальний музей Символічною подією напередодні Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ, що вперше в Україні відзначається 10 листопада, стало відкриття в УМВС України в Житомирській області унікального музею історії міліції нашого краю. Його оригінальність полягає у тому, що експонати, представлені у музеї, відкриті широкому колу відвідувачів, адже знаходяться вони у холі центральної будівлі Управління МВС в області. А це означає, що усі громадяни, які переступають поріг УМВС, мають можливість вільно оглядати експозиції, присвячені діяльності органів внутрішніх справ Житомирщини, зокрема боротьбі зі злочинністю починаючи з далекого 1886 року по теперішній час.

Слід зазначити, що вперше музей історії міліції в тоді ще УВС УРСР в Житомирській області було відкрито у 1976 році. Початково усі експонати були розміщені в окремому приміщенні Управління. Без оновлення жодного експонату музей функціонував 8 років, а у 1984 році експозиції було частково змінено. Проте вже у 1991 році музей житомирської міліції фактично перестав існувати й практично до сьогоднішнього часу – а це 15 років – унікальні експонати були недоступні для пересічних громадян. Частину з найкращих експозицій за вказівкою МВС України направлено до Центрального музею Міністерства внутрішніх справ.

І лише поточного року керівництвом УМВС було прийнято рішення про його відновлення. 9 листопада відкриття радикально оновленого за допомогою матеріалів обласного архіву музею стало можливим завдяки діючим співробітникам та ветеранам ОВС, їхній відданості службі та небайдужості до здобутків минулого.

Експонати за тематикою згруповано в окремі відділи. Наприклад, з новоствореного відділу „Голодомор” відвідувачі можуть ознайомитися з унікальними по своїй суті документами та порушеними у ті трагічні з 1932-го по 1933-й роки кримінальними справами за фактами канібалізму на території Житомирської області.

Сучасність представляє відділ музею „Міліція України”, де документально засвідчено шлях розвитку ОВС Житомирщини, починаючи з часів оголошення незалежності української держави.

Новаційним є створення архівного відділу, що дає можливість звернутися кожному громадянину для ознайомлення з оригіналами кримінальних справ, порушених у роки „розкулачення”, голодомору, сталінських репресій та ліквідацій бандитських формувань у повоєнні часи.

     Вже навіть безпосереднє оформлення музею в холі УМВС викликало жваву цікавість з боку відвідувачів. За цей же час до Управління надійшло 5 заявок із загальноосвітніх шкіл обласного центру на відвідування музею школярами.                  9 листопада перша така заявка була виповнена: музей відвідали учні житомирської школи №12.

     На урочистості з нагоди відкриття музею та для привітання ветеранів ОВС завітали перші особи області – голова Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Забела та голова облради Ірина Синявська. Для усіх першовідвідувачів музею було проведено екскурс в історію органів внутрішніх справ Житомирщини.

Як справедливо зазначила Ірина Максимівна, безперешкодний доступ до музею відіграє дуже важливу пізнавальну роль. Адже люди відкривають двері Управління МВС за різними причинами, з різними думками та настроями. Але, заходячи у суворе, а для когось, можливо, й похмуре приміщення УМВС, перед очима того чи іншого громадянина розгортається надзвичайно цікавий та подекуди тернистий шлях розвитку органів внутрішніх справ Житомирщини, з якого вони дізнаються про буденну роботу працівників міліції у різні періоди.

Раритетні експозиції та унікальна документація, що відображає долі як правоохоронців, так і пересічних громадян, мають неабиякий позитивний вплив і на молодь, що бажає поповнити лави міліції, а саме додає обізнаності з історії міліції та почуття відповідальності перед усім вагомим надбанням минулих років.

     Для самих правоохоронців відкриття в УМВС такого музею – це ще один крок до повноцінного втілення у життя програми Президента України „Десять кроків на зустріч людям”, у рамках якої міліція тримає курс на демілітаризацію і гуманність з метою повернення довіри населення до органів внутрішніх справ та встановлення між правоохоронцями та пересічними громадянами партнерських відносин.

Свято продовжилося у актовій залі УМВС, куди були запрошені пенсіонери органів внутрішніх справ Житомирщини та гості.

На адресу сивочолих ветеранів лунали теплі слова привітання. З рук поважних гостей – Юрія Забели та Ірини Синявської – ветерани отримали нагороди від облдержадміністрації та Житомирської обласної ради.

Зі словами подяки та глибокою повагою за сумлінне виконання службових обов’язків до ветеранів звернувся начальник Управління МВС України в області генерал-майор міліції Володимир Бедриківський. Запрошеним ветеранам вручені відзнаки Міністерства внутрішніх справ України та УМВС України в Житомирській області, а також грошові винагороди.

До ветеранів звернулися й молоді їх послідовники, запевнивши, що позитивні здобутки та багаторічна практика не втрачаються, вони передаються новим і новим поколінням правоохоронців. Ефективно використовуючи досвід минулих років, працівники органів внутрішніх справ і надалі служитимуть оберегом миру та спокою в країні.

Святковий концерт оркестру УМВС та душевні пісні у виконанні його солістів, що продовжили урочистості, стали ще одним подарунком для усіх пенсіонерів та ветеранів. 



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024