|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На слуханнях, організованих міською владою, обговорювали проблему безпритульних тварин

Категория: Другое
На слуханнях, організованих міською владою, обговорювали проблему безпритульних тваринПроблема існування у Бердичеві безпритульних тварин та систематичного їх отруєння створена штучно: створили її представники Товариства із захисту тварин та телерадіокомпанія «ВІК», так розпочав слухання із вищевказаного питання Бердичівський міський голова Василь Мазур. Сюжет телевізійників про отруєння у місті собак фосфідом цинку, у якому свої думки із цього приводу висловили захисники тварин, представники правоохоронних органів та сам Василь Мазур, був визнаний багатьма присутніми на слуханнях «однобоким».

 

Василь Мазур Бердичівський міський голова: «Чого у травмпункт не пішли ?! Чого не провідали ту людину, яку покусали і яка 2 місяці відлежується ?!... Чого не послухали іншу сторону ?! Навіщо на проблемі, що існує по всій Україні, хочете поділити місто для того, щоб спекулювати на цій темі ? »

 

Валентина Вронська учасниця обговорення: «Я дуже уважно слідкую за жодною інформацією, і я просто дивуюся, чому не піднімається питання за бездомних дітей, за людей ?!... А ось за цих собак репортаж йшов цілий день ! Я не розумію, чому у жодному репортажі не сказано про згуртування навколо «круглого столу», щоб були різні пропозиції. Ні разу цього не було. Ні разу ніхто не звернувся до населення: «Люди, не викидайте тварин ! ». Я ні разу цього не чула.»

 

Розділивши таким чином бердичівлян на захисників та покусаних, міський голова надав можливість висловитися скликаній ним громадськості: представникам санітарно-епідеміологічної служби, керівництву районної ветеринарної та центральної міської лікарень, депутатам міської ради, директорам загальноосвітніх шкіл міста, представникам правоохоронних органів та іншим мешканцям Бердичева. За словами депутата міської ради Сергія Орлюка, дана проблема має ряд нюансів.

 

Сергій Орлюк депутат міської ради: «Если собаку... привели к нам и она маленькая – стерилизовали и все. Если же она огромная и никому не нужна... - что с ней делать ? Сколько надо потратить денег на ее содержание ?... У нас есть вызовы, когда люди закрыты в доме и не могут выйти во двор... Кто должен ехать к этой собаке и ее забирать – волонтер или специалист ? И кто у нас готовит таких специалистов ? »

 

Сергій Орлюк запропонував ввести диференційовану систему оподаткування на утримання тварин. За такою системою, зазначив він, живе увесь світ.

Сергій Орлюк депутат міської ради: «Решить за государственный счет эту проблему вообще нереально. У нас есть сегодня недостроенные больницы, 6-я школа, детсад на сахарном заводе... Это большой и важный вопрос.»

 

Свою точку зору на проблему утримання безпритульних тварин висловив головний лікар Центральної міської лікарні Анатолій Терефеєв.

 

Анатолій Терефеєв головний лікар ЦМЛ: «Бездомних тварин мають утримувати ті, хто їх любить та ті, хто їх не любить. На подвір’ї вони мають бути прив’язаними, на вулиці – у намордниках і на коротких поводках. Якщо хтось жаліє та підгодовує цю тварину – робіть будку біля свого під’їзду, посадіть її на ланцюжок, годуйте її, щоб вона не кусала наших дітей та інших громадян.»

 

За словами редактора газети «Бердичів діловий» Валерія Шелепи, проблема полягає не в тому, щоб захищати тварин або знищувати їх.

Валерій Шелепа редактор газети «Бердичів діловий»: «Проблема в другом: их не должны расстреливать на глазах у людей, и они не должны находиться в городе. Большинство бердичевлян, я думаю, такого же мнения. Без радикальных мер, по моему мнению, не обойтись, но это не должно происходить публично... Во всем мире общественные организации – это общественный контроль за деятельностью власти...»

 

Усі виступаючі, окрім представників Товариства із захисту тварин, наголошували на тому, що безпритульних собак потрібно знищувати. Питання, за їхніми словами, полягає лише у тому, яким чином це робити.

 

Василь Мазур вкотре зазначив, що проблемою безпритульних тварин повинна займатися влада та громадськість міста.

Василь Мазур Бердичівський міський голова: «Усі служби, що сьогодні тут присутні, повинні зробити для себе висновки згідно їхніх функціональних обов’язків, щоб забезпечити комфортне проживання мешканців Бердичева. Хотів би звернути увагу на ринки... Якщо там... будуть собаки, відповідальність нестимуть керівники ринків... Я попросив би Володимира Пономарчука розробити план заходів з питання, що потрібно вжити у місті найближчим часом. »

 

У Бердичеві існують більш нагальні проблеми, додав міський голова, але, якщо виникла ще одна, то її теж потрібно вирішувати.

Василь Мазур Бердичівський міський голова: «Ті служби, які відповідають за цю справу, повинні дати письмові пропозиції до міської влади, громадські організації – також. Будь-яка людина..., якщо вона має конструктивний підхід – будь-ласка... Якщо треба допомогти..., ми надамо консультативну допомогу і будемо співпрацювати.»

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024