|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Мешканцям міста, які незаконно здійснюють забудову та приватизацію земельних ділянок, оголошено попередження

Категория: Другое

Для розв’язання конфлікту, що стосується незаконної забудови, члени постійної комісії міської ради із питань забезпечення законності та правопорядку виїхали на вул. С.Сломницьких, 36. Олена Прокопчук, мешканка однієї з квартир, що там знаходиться, нарікає, що півроку не може знайти управу на свого сусіда. Влітку, отримавши дозвіл виконкому міської ради лише на капремонт квартир, що йому належать, а також на добудову кухні та коридору, він повністю зніс свою оселю, а на її місці збудував новий будинок. У ході такого радикального відокремлення чоловік порушив цілісність конструкцій всього будинку, у тому числі дерев’яних конструкцій покрівлі та перекриття. Олена Прокопчук скаржиться, що скільки не зверталася до міськвиконкому, зокрема, до управління містобудування та архітектури, нічого досягти не змогла.

Олена Прокопчук мешканка будинку по вул. С.Сломницьких, 36: "Вони приїхали, ніяких заходів не вжили, сказали, що тут все добре, що нічого не можуть зробити, тільки оштрафувати. Пройшов час, Смирнов збудував собі будинок, а наша хата валиться."

Депутати переконалися у тому, що на стінах та стелях квартири Олени Прокопчук з’явилися тріщини, частина будинку вже почала осідати, вхід до помешкання зовсім перекосився. У свій час на кухні обвалився шматок стелі, ледь не накривши собою 1,5-річного онука жінки.

Леонід Вознюк голова постійної комісії міської ради із питань забезпечення законності та правопорядку: "На сьогоднішній день ми знаємо, що міськвиконком звернувся до прокуратури із клопотанням про звернення до суду з приводу незаконного будівництва. Нашою комісією також прийняте рішення направити листа до прокуратури про виявлення факту законного чи незаконного будівництва."

Олена Прокопчук обурена тим, що управління містобудування та архітектури за півроку не змогло зупинити дії її сусіда.

Михайло Гайченя заст. начальника управління містобудування та архітектури міськвиконкому: "Питання у тому, що призупинити. Якщо залишити все у такому стані, у якому воно було, це привело б до руйнування всього будинку. Через те і було прийняте рішення, щоб сусід відновив стіну."

Михайло Гайченя та секретар міської ради Василь Толочко запевнили, що дану справу буде вирішено у суді.

Михайло Гайченя заст. начальника управління містобудування та архітектури міськвиконкому: "Комісія виконкому обстежила будинок. На думку її членів, безпеки проживання у даних квартирах немає. Але для більш законних висновків, це має підтвердити організація, що має відповідну ліцензію. Володимиром Пономарчуком дане розпорядження щодо замовлення такої експертизи. Піля того, як її буде проведено, документи передадуть до суду."

Василь Толочко секретар Бердичівської міської ради: "По-перше, ніхто такий будинок в експлуатацію не прийме. По-друге, наноситься шкода сусідам. Без погодження із ними та без відповідних технічних норм він не мав права будувати дану оселю... Дозвіл був даний на одне, а він збудував зовсім інше. Це питання вирішуватиметься у суді."

Олена Прокопчук каже, що вже написала листа до Президента України. До архітекторів у неї одна вимога.

Олена Прокопчук мешканка будинку по вул. С.Сломницьких, 36: "Нехай вони його не покривають. Я все рівно доб’юся, щоб мені дали квартиру. У мене прописано 4 чоловіка, отож, будь-ласка, нехай мені дають квартиру."

Конфлікт із приводу незаконної забудови виник і на вул. Чуднівській. Мешканці будинків під номерами 28, 28а, 28б та 32 обурені діями свого сусіда. На місці невеликого сарайчика від звів гараж. Нова будівля стала ширшою на 2 метри і на стільки ж довшою.

Раїса Винник мешканка будинку по вул. Чуднівській: "Останнім часом, відтоді, як з’явився Іван Кубій, він нам загородив дорогу. Нам немає можливості пройти до туалету. Він вже палив його, та ми вчасно затушили. Тепер він виніс у двір контейнера, а там граються діти... Волокита вже длиться 3-й місяць... У нього є в’їзд, є своя брама - нехай тудою їздить."

Марія Ліпінська мешканка будинку по вул. Чуднівській: "Тут був маленький сарайчик і вхід до нього був із двору. Гаража тут не було. Бак для сміття стояв теж не тут, сусід переніс його на помийну яму. Тепер боюся, щоб не провалитися. Коли проходиш біля його гаража, вода ллється прямо на голову."

Жінки скаржаться, що неодноразово писали листи міському голові. Василь Мазур, запевняють вони, давав відповідні розпорядження управлінню містобудування та архітектури, на цьому все і завершувалося. Цього разу комісія у складі Василя Толочка, Михайла Гайчені та землевпорядників здійснила обмірювання земельної ділянки гр. Кубія. Як з’ясувалося, він самовільно захопив частину землі спільного користування.

Василь Толочко секретар Бердичівської міської ради: "Ми ще раз переконалися у факті незаконного будівництва гаража. Це відбулося без погодження із виконавчим комітетом та без відповідного рішення. Крім того, що гараж збудований неправильно, жодного дозволу та рішення виконкому на це не було."

Михайло Гайченя заст. начальника управління містобудування та архітектури міськвиконкому: "За результатами цього обстеження буде складено акт, документи буде направлено до прокуратури. Я думаю, що у судовому порядку він буде вимушений знести цю самовільну прибудову."

Василь Толочко секретар Бердичівської міської ради:"Хотів би попередити усіх забудовників та тих, хто займається приватизацією - все повинно відбуватися у межах правового поля. Якщо виявлятимуться випадки порушення закону..., жоден такий об’єкт не буде зданий в експлуатацію."

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024

Чистка дымохода
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024