|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У 2-й гуманітарній гімназії пройшли Дні науки

Категория: Общество
У 2-й гуманітарній гімназії пройшли Дні наукиУ 2-й гуманітарній гімназії розв’язували системи лінійних рівнянь, оцінювали багатства надр Житомирщини, слухали цікаві факти про Великобританію, досліджували творчість Миколи Гоголя. А ще — дізнавалися про історію виникнення піаніно та говорили про іспанський кінематограф. Все це теми лише невеликої частини робіт, що їх захищали бердичівські гімназисти: у закладі пройшли Дні науки. Як і в інших школах Бердичева, у гімназії № 2 всіляко намагаються долучати учнів до наукової, дослідницької та експериментальної діяльності. Така робота, переконані у закладі, неодмінно сприятиме забезпеченню якісної освіти та формуванню з дитини самодостатньої, демократичної і духовно багатої особистості. Однією з форм роботи з обдарованими гімназистами є їхнє членство у Малій Академії наук. Фахівці гідно оцінили успіхи учнів та їхніх керівників: понад 5 років тому у закладі були створені гімназійна філія Малої Академії й наукове товариство “Дослідник”. Колись до нього вступила і Тетяна Гаврилюк. Вступила, аби, здобувши не одну перемогу на міському та обласному етапах захистів науково-дослідницьких робіт, через деякий час опинитися у Києві і стати учасницею вже Всеукраїнського етапу. Цього разу Тетяна доводила: поринаючи у комп’ютерні ігри, учні підліткового віку стають агресивнішими. Більш того, подібні забавки впливають на тривожність підлітків. Водночас більшість батьків не вбачають у цьому жодної небезпеки.

Тетяна Гаврилюк, учениця БМГГ № 2: “Мною було застосовано методику діагностики Басса-Дарки, що містила 75 питань з двома варіантами відповідей — “так”та “ні”... Басс розділив такі поняття як “агресивність” й “ворожість”, а агресивність, у свою чергу, поділив на фізичну та вербальну. Окрім цієї методики, я застосувала методику Друкаревича, згідно якої об’єкти дослідження пробували малювати неіснуючих тварин, вказуючи, де ті, на їхню думку, живуть, чим харчуються, як називаються...”

“Трагедія Голокосту у творчості бердичівських письменників”, “Християнські мотиви у творах Л. Українки”, “Порівняльний аналіз рівнів фізичного розвитку і здоров’я учнів сільської й міської шкіл”... Зрозуміло, що без допомоги керівників важко було б упоратися із цими та рештою тем...

Тетяна Гаврилюк, учениця БМГГ № 2: “Написання МАНівської роботи — це великий досвід з одного боку і копітка праця — з іншого, тому без компетентних керівників тут не обійтись. Своїми досягненнями я повністю завдячую своїм вчителям.”

Алла Крсек, вчителька хімії БМГГ № 2: “Підготовка учнівської роботи — тривала праця, що складається з підготовки та опрацювання літератури, визначення теми і мети дослідження, його об’єктів. Аби визначити тему й мету дослідження, ми плідно співпрацюємо з викладачами ВУЗів, які нам допомагають і сприяють у всьому.”

Помиляються ті, хто думає: науковцем може бути лише старшокласник. Ці діти — учні 3-х й 4-х класів. Вперше вони захищали свої роботи. Загальна тема була одна — “У світі цікавого”. Що цікавить юних гімназистів? Усе, що завгодно: домашні рослини й історія створення ляльок, неймовірні властивості води й світ комах. Марк Павлішин, зокрема, переконаний: його рідний Бердичів є містом таємниць, легенд та міфів. Про це й написав.

Марк Павлішин, учень БМГГ № 2: “Я дуже хотів написати цей проект, адже у Бердичеві живуть мої батьки, брати, сестри, вчаться мої однокласники. Працюючи над роботою, я дізнався про рідне місто ще більше й полюбив його ще дужче.”

Чи не найголовніше у роботі — системність, стверджують педагоги 2-ї гімназії. Саме завдяки їй, кажуть вчителі, якість виконання учнями науково-дослідницьких робіт покращується. Свідченням цього є неодноразове потрапляння бердичівських гімназистів у призери на обласних конкурсах-захистах.

Алла Крсек, вчителька хімії БМГГ № 2: “Раніше учнівські роботи писалися під пильним контролем й увагою керівника. Нині — це майже повністю самостійна робота, в якій вчитель виконує лише функцію координаційну — десь підкаже, десь направить... Діти стають більш самостійними, більш впевненими у своїх силах, більш розвинутими, вони гарною науковою мовою вміють висловлювати свої думки. А це, звісно, сприяє їхньому особистому зростанню.”

У тому, що із часом учні початкової школи так само гідно захищатимуть честь гімназії, колектив закладу не сумнівається. Вже сьогодні, говорять вчителі, початківці демонструють сильні знання, вміння працювати з матеріалом та відстоювати свою точку зору. Їхні роботи із кожним днем стають цікавішими, змістовнішими, актуальнішими.

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Вкусная еда
Добавил Kolo
Март 29, 2024

Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024