|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В Бердичеве чиновники за выброшенный на улицу мусор обещают грандиозные штрафы

Категория: Власть
Під кінець тижня а саме у п’ятницю 30 березня, о восьмій годині ранку відбулася розширена нарада у Бердичівському виконкомі за участю керівників комунальних підприємств, голів ОСББ, та представників всіх інших служб, організацій та установ. На початку зустрічі мер міста Бердичева Мазур Василь Костянтинович запропонував присутнім переглянути цікавий фільм про засміченість нашого міста, а вже потім розпочати нараду. 

У представленому відеоролику на фотографіях були зафіксовані самі «мальовничі» місця нашого рідного міста, які прикрашають купи сміття. При цьому стихійні сміттєзвалища є не лише на околицях Бердичева, а й на головних вулицях Бердичева. Перегляд фільму супроводжувався коментарями від міського голови, який особливо відмітив засміченість прибережної зони, території біля міських ринків та навіть парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченко. Василь Костянтинович акцентував увагу на тому, що з початку року було складено всього 12 протоколів за порушення благоустрою, хоча як видно з фотографій, роботи по притягненню до адміністративної відповідальності вистачає. 

По закінченню перегляду слово взяв заступник міського голови Онофрійчук Сергій Петрович який заявив, що в нашому місті близько ста осіб мають право складати протоколи про порушення благоустрою, та чомусь з початку року їх складено всього дванадцять, що свідчить про незадовільну роботу цих людей. Також Сергій Петрович розповів, що зранку спеціально проїхався містом і на власні очі переконався в безвідповідальності власників земельних ділянок, які їх викупили чи взяли в оренду а прибирати не бажають. Він запевнив присутніх, що такі ділянки будуть передаватися у власність територіальної громади. 

Крім того заступник міського голови дав наказ всім службам не видавати ніяких дозволів на переоформлення власності або на приватизацію земельних ділянок для тих громадян, які не уклали договір про вивезення сміття. Також він пояснив, що на адміністративний штраф можуть розраховувати ті приватні підприємці, у яких знаходяться в неналежному або пошарпаному стані фасади і вивіски та засмічена прилегла територія. 

В своєму виступі Онофрійчук Сергій Петрович також детально зупинився на проведенні тримісячника по благоустрою та санітарії, який буде проходити по минулорічній реміз залученням відповідної техніки, комунальних служб та всіх жителів міста. За кожною ділянкою закріплений працівник виконкому, що має стежити за ходом прибирання та приймати у ньому активну участь. 

Про те чого не можна робити і що за це може бути порушнику, розповів ще один заступник міського голови Гайченя Михайло Іванович. Не можна викидати сміття деінде, не можна ставити валуни і вбивати штирі біля свого паркану (деякі так роблять, щоб автомобілем випадково не пошкодили їх паркан), не можна садити город біля багатоповерхівок, так як це являється використанням земельної ділянки не за цільовим призначенням, забороняється палити багаття, та низка інших правил, які напевне знає кожен житель міста Бердичева, та дотримуються їх лише одиниці. Разом з тим Михайло Іванович озвучив і суму можливого штрафу за скоєні правопорушення – від 300 до 1700 гривень. 

До присутніх звернувся директор міських кладовищ, який розповів про те, що деякі мешканці нашого міста та району вивозять сміття прямо на кладовище. Між тим цього року на поминальні дні по попереднім розрахункам міське кладовище відвідає близько ста тисяч людей! Він закликав вже зараз розпочати роботи по прибиранню могил, адже часу залишилось не отак багато. 

Свої питання під час перебігу наради міському голові та його заступникам могли задати питання голови місцевих ОСББ, деяких з них Василь Костянтинович пообіцяв вислухати особисто після закінчення наради. Також він виразив впевненість, що якщо начальники ЖЕКів та комунальних підприємств будуть переступати через сміття йдучи до своїх кабінетів, то можливо, що займати свою посад вони більше не будуть. Адже цей рік у місті Бердичеві оголошено роком благоустрою, так що штрафи може отримати кожен. 

Міський голова також заявив, що наступного разу присутні зможуть побачити вже інший фільм – з фотографіями засмічених територій і портретами людей, біля власності яких таке робиться. Даний відеоролик буде зніматися силами працівників виконкому, і ймовірно що потім він буде переданий для трансляції по місцевому телеканалу та іншим засобам масової інформації для оприлюднення. Василь Костянтинович зазначив, що місто повинно знати своїх «героїв» в обличчя. Можливо таким чином в них прокинеться сумління, яке разом з суттєвим штрафом змусить порушника замислитися по свої вчинки і неминучу відповідальність. 

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ 

Джерело: "Бердичів Діловий"

f  

f  

f  

f  

f


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024