|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Три години робочого часу забрали в районних підприємців та сільських голів Бердичівського району

Категория: Бизнес

Весняна погода ніяк не може дійти до України. Як довго приходила до нас справжня зима, так довго вона тепер не здає своїх позицій. Інтернет також не тішить гарними прогнозами. Як і було передбачено, понеділок-вівторок були холодними, в середу на погодному сайті жовтіло сонечко, а на четвер-п’ятницю, знову прогнозувалась непогода. На єдиний теплий день тижня люди запланували собі чимало потрібної весняної роботи. 

Але сільські голови Бердичівського району, підприємці, зареєстровані в районі, керівники промислових підприємств та керівники районних служб не змогли скористатись погожим днем в повній мірі…
На дев’яту годину ранку середи в районній адміністрації призначили робочу нараду з питань розвитку промисловості та малого підприємництва. Із 124 запрошених підприємців прибули менше половини, але й ті що приїхали, розходячись, «незлим тихим словом» згадували і організаторів, і виконавців цього заходу. Адже, по суті, за три години проведення засідання майже нічого нового вони не дізнались, і зовсім нічого не змогли сказати самі.
 
Спочатку Василь Петрович Сухораба довго розказував про ріст усіх показників промисловості Житомирської області, та так натхненно, що в кінці зрозумів, що його можуть неправильно зрозуміти, і сам себе запитав: «А де ж краще життя, можете мене спитати? Буде працювати промисловість - і буде краще життя».
 
Потім з інформацією по черзі виступили заступники голови райдержадміністрації Людмила Колесник та Микола Климчук, начальник управління сільського господарства, головний санітарний лікар, заступник директора центру зайнятості, начальник управління МНС, начальник відділу міліції. З їх виступів та щедрих коментарів голови Володимира Збаражського запам’ятались деякі факти та цифри:
 
- незважаючи на те, що в адміністрації іде скорочення штатів, сьогодні створено новий сектор розвитку промисловості;
 
- в районі зареєстровано 1245 фізичних осіб-підприємців;
 
- в 116 магазинах району та 111 малих підприємствах працює 947 чоловік;
 
- на обліку в центрі зайнятості 663 безробітних, з них отримують допомогу по безробіттю 489 чоловік;
 
- всього працездатного населення в районі 16,5 тисяч, з них працюючих (офіційно оформлених - ред.) - 5,7 тисяч чоловік, пенсіонерів - 9,7 тисяч;
 
- в районі є близько 400 гектарів незайнятих ставків і 500 гектарів ріллі.
 
Було на засіданні і кілька виступів «позаштатних ораторів». Так, в двох словах розповів про діяльність свого підприємства директор ТОВ «Брикетуючі технології», розташованого в с. Демчин (випускає лінії по переробці відходів деревини в гранульоване паливо, і продає їх по всій Україні і за кордон). Розповів про перспективи розробки каолінового родовища біля Великих Гадомець директор ТОВ «Українська каолінова компанія» і одночасно директор Глухівського каолінового комбінату Олександр Балабанов. На сьогоднішньому етапі в Бердичівському районі буде розміщуватись лише кар’єр, а породу возитимуть за 10 кілометрів, в Козятинський район. 19 квітня з Німеччини приїздять власники фірми, яка володіє нині збагачувальним комбінатом, і якщо влада вмовить їх будувати завод на Бердичівщині, тоді це буде можливим, а ні, то так і будуть возити в сусідню область. 
 
Виступив на нараді також голова обласного осередку федерації роботодавців («полпред» Фірташа в області – ред.), який щось довго розповідав про свою організацію і представив керівника Бердичівського районного осередку – Ігоря Бакановського.
 
Ну і зовсім «не в тему» прозвучав рекламний виступ якогось представника з продажу новітніх варочних поверхонь для кухні.
 
Хоча після кожного виступу присутніх запрошували задавати питання, але вони, нервово поглядаючи на годинники, не хотіли затягувати і так затягнуту нараду. Адже все це, що їм розповідали з трибуни вони так само могли б подивитись в інтернеті або прочитати в газеті (якби туди хтось поставив цю інформацію), і зовсім непотрібно було б відриватись від повсякденних гарячих весняних справ і їхати до райцентру. Сьогодні влаштовувати такі тривалі і безглузді наради – це лише заважати і розвитку промисловості, і розвитку підприємництва. 
 
Перед нарадою у фойє земельний відділ виставив карту району із зазначеною кількістю земель запасу в кожній сільській раді. На неї мало хто звернув увагу, бо спішили на засідання, а потім так само спішили по домівках. А чому б її теж не розмістити на офіційному сайті адміністрації? Чому б не організувати ефективну роботу електронної приймальної, розсилку електронної пошти по сільрадам, а не викликати голів, землевпорядників, чи секретарів по два-три рази на тиждень до Бердичева?
 
Одним словом, в епоху нових інформаційних технологій такі наради не потрібні. А якщо дійсно, хочеться поспілкуватись з підприємцями, почути їх побажання, то варто збиратись не в 9 годин ранку і не в приміщенні адміністрації.
alt
alt
alt
alt
alt
alt

Джерело: "Рио Бердичів"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024