|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві обрали секретаря міської ради та вирішили демонтувати пам’ятник Котовському

Категория: Власть

   У Бердичеві друга після виборів сесія міської ради розпочалась із невтішної звістки: на сході України загинув бердичівлянин - солдат Сергій Гадіулін, 1986-го року народження. Родині Героя з міського бюджету виділено допомогу у розмірі 50 тисяч гривень.

 

  Після вшанування пам'яті бійця депутати приступили до роботи. Знаковою для усього депутатського корпусу видалася друга сесія: обирали секретаря міськради. На 1-й сесії кандидатуру Василя Толочка, запропоновану міським головою Василем Мазуром, не підтримали. Натомість на другу сесію депутатська більшість запропонувала свою кандидатуру - лідера “Батьківщини” Володимира Пономарчука. Разом з іншими питаннями, винесеними на сесію, процедура обрання нового секретаря з обговореннями, дискусіями та перервами у роботі зайняла майже п’ять годин.

   Забуксувала робота депутатів на прийнятті порядку денного. Практично годину вони вирішували, яке за яким питання розглядатимуть. Врешті, погодивши регламент, вирішили із процедурою обрання нового секретаря. Пріоритетними питаннями стали колір пасти, якою робитиметься позначка у бюлетені, та власне різновид позначки: пташка чи хрестик.

Чинний міський голова пояснив своє бачення такого ходу роботи під час сесії.

alt

Закінчилися вибори. Жителі міста визначились із міським головою. Не допомогли опонентам значні фінансові ресурси, які були кинуті на місто, не допомогло використання присвоєного на один вечір бренду авторитету міського осередку партії "Батьківщина", - сказав міський голова Василь Мазур.

alt

Я пропоную міському голові зайнятися розвитком міста Бердичева, а не політикою!”, - обурився депутат міської ради Валерій Шелепа.

Хочу, щоб ви почули, що я скажу, поки ви радитесь як далі діяти. Бо радників нема в залі, а ви без них не можете прийняти рішення. Перший варіант з новим лідером, не зважаючи на потужну фінансову кампанію, не пройшов. Але здобувши легкий досвід перевороту в партії “Батьківщина” на рівні області і міста, так звана опозиція, яка сформувалася перед виборами із різних політичних партій, але керується і координується із одного центру, не знає, що робити, коли його немає поряд. Тому в хід запускається інший варіант. Чому іде боротьба за місце секретаря міської ради? Я скажу. Секретар виконує обов’язки міського голови у разі його відсутності або коли той відсторонений. Створюються умови, щоб міський голова не зміг працювати, а після того більшість відсторонює його від виконання обов’язків”, - сказав міський голова.

Дії депутатів Василь Мазур назвав дестабілізацією ситуації у місті. Адже, з його слів, подібні кроки перекреслюють вибір бердичівлян, зроблений 25-го жовтня. Міський голова відкрито не підтримав запропонованої депутатами кандидатури Володимира Пономарчука на посаду секретаря міськради зазначивши, що йому вірити кандидатові складно.

Той, хто переживає за долю міста, щоб був спокій, щоб воно розвивалося, той висуває сьогодні Пономарчука. Він не буде самостійно працювати, він буде виконувати вказівки з того центру, про який ви знаєте. Тому я звертаюся до вас як до депутатів міської ради: думайте, що ви робите”, - сказав Мазур.

Мені зрозуміло, чому міський голова поділився своїми страхами. Він пропрацював 15 років, і я розумію його як людину, але не розумію як політика. Бо міський голова використовує зараз своє службове становище, довіру громадян і звинувачує людей. Це непорядно”, - сказав Шелепа.

Я сказав те, що знаю. У мене є підстави так говорити. І я не жалію про сказане”, - обурювався міський голова.

Знаєте, на такі речі, коли непорядно говорить міський голова з трибуни міської ради, слів не знаходиться. Це, я вважаю, просто непорядний виступ, коли звинувачують одну з політичних партій, яка стала другою на виборах, в той час як за мою кандидатуру проголосувало більше 5 тисяч бердичівлян. Але ж ми можемо сприймати того міського голову, який є, працювати із ним. Хто сказав, що ми будемо щось розвалювати? Навпаки, партії, які об’єдналися, хочуть зробити більше, ніж було зроблено. Відкрито, прозоро”, - зауважив депутат міської ради Володимир Пономарчук.

Після підрахунку лічильною комісією голосів у сесійній залі оголошують результати: кандидатуру Володимира Пономарчука підтримала більшість присутніх на сесії депутатів. За - 19, проти - 16, не голосувало - 2.

alt

Це велика довіра, відповідальність, складна робота. Це узгоджена позиція багатьох політичних сил”, - сказав обраний секретар міської ради Володимир Пономарчук.

Наприкінці сесії депутати розглянули питання демонтажу у місті пам’ятника Григорію Котовському. Так, відповідно до закону про декомунізацію, найближчим часом у Бердичеві його не буде. Думки з цього приводу у залі розділились, та на остаточне рішення це не вплинуло.

Я розумію, що є закон і ми повинні його виконувати. Але за нами ще стоять почуття людей. Я завжди за більшістю, але хотів би, щоб ми відпрацювали процедуру того, як конкретно зніматиметься пам’ятник, щоб доводили до людей, чому так робиться, щоб вони не влаштовували там дебош. Їхні почуття треба поважати”, - сказав депутат міської ради Віталій Верещак.

alt

Я хочу сказати величезне дякую від себе містянам, від людини, яка вникла в історію, яка читала свідчення людей, які бачили то все. Хочу подякувати вам від живих спадкоємців, нащадків тих, хто похований у селі Базар. Дякую вам за політичну волю, за знання історії і готовність відстоювати справедливість”, - зауважила ініціаторка розгляду питання демонтажу пам’ятника Г. Котовському Ольга Матвійчук.


ВІДЕО скандальна сесія у Бердичеві  https://www.youtube.com/watch?v=rtJ6UuBibCw
Написал: kobra (17 ноября 2015 17:53)
Чому це потрібно зробити в Бердичеві: прийнято рішення демонтувати пам’ятник Котовському

http://www.berdichev.biz/%d1%87%d0%be%d0%bc%d1%83-%d1%86%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d1%96%d0%b1%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d0%b2-%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%b2%d1%96-%d0%bf/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: Елена 2 (18 ноября 2015 16:20)
ВІДЕО
скандальна сесія у Бердичеві
https://www.youtube.com/watch?v=rtJ6UuBibCw
Зарегистрирован: 7 декабря 2009 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024