|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Планові заходи з стратегії розвитку міста Бердичева та стан і можливості їх реалізації

Категория: Власть

Увеличить картинкуЗакінчується перший рік планового періоду 2015-2020 р.р. Органами місцевої влади було розроблено заходи по розвитку нашого міста, які ввійшли і в програму розвитку області.

Журналісти редакції переглянули план заходів стратегії розвитку області на 2015-2017 р.р. (програма розбита на 2 планових періоди), щоб проаналізувати, що вдалося реалізувати з них, та що ще необхідно зробити місцевій владі для їх виконання. Ми не брали до уваги проекти обласного масштабу, а вибрали тільки ті, які конкретно стосуються міста Бердичева.

Ми знаємо, що у Бердичеві сучасний стан каналізаційних мереж та очисних споруд недостатньо задовольняє вимоги ефективності очищення стічних вод. Насосне обладнання, яке є найбільшим споживачем електроенергії в системах централізованого водовідведення, застаріле і потребує оновлення. 47% каналізаційних мереж потребують заміни. Тому, було розроблено і закладено в програму розвитку міста, проект щодо модернізації каналізаційних мереж та очисних споруд.
Безпосередньо, у період 2015-2017 р.р., заплановано виконати наступні роботи по місту: 1) капітальний ремонт мереж побутової каналізації району «Загребелля»;
2) будівництво мереж побутової каналізації на вул. Лугова, 16 Липня та Молодіжної у місті Бердичеві;
3) будівництво КНС мікрорайону ВАТ «Цукрорафінадний завод»;
4) будівництво напірного колектора мікрорайону ВАТ «Цукрорафінадний завод»;
5) реконструкція самопливного колектора мікрорайону ВАТ «Цукрорафінадний завод»;
6) реконструкція очисних споруд господарсько-побутової каналізації міста;
7) будівництво мереж побутової каналізації району «Корніловка».
Фінансування проекту розподілено між Державним фондом регіонального розвитку (ДФРР), обласним та місцевим бюджетом і підприємством.

На якій стадії реалізації знаходяться ці роботи, наразі невідомо. Але у бюджеті на 2016 рік вже закладено суми, які мають надійти з ДФРР на: будівництво КНС мікрорайону «Цукровий завод» – 26000 грн., на реконструкцію напірного колектора – 39000 грн., будівництво самопливного колектору – 28000 грн. Про місцеве фінансування говорити ще зарано, оскільки бюджет по місту не затверджено. Але, можна зробити висновок, що роботи вже розпочалися. Що підтверджує і звіт голови ЖОДА Машковського (чит.: http://www.berdichev.biz/інвестиційні-проекти-та-стан-їх-реалі/)

Другим, не менше важливим питанням, покращення роботи комунального господарства міста є – проблема сміття. У зв’язку з цим у програму «майбутнього» було закладено будівництво сміттєпереробного заводу у Володар-Волинському районі, який буде обслуговувати і наше місто.
Тут ми можемо тільки констатувати, що, нарешті, у бердичівлян з’явилася надія на «чисте місто», без палаючих сміттєзвалищ. Судячи з плану виділення коштів, такий завод має вже запрацювати у 2016 році.

Третя проблема, яка нині є дуже актуальною і «болючою» для жителів Бердичева – це безпритульні тварини. В план заходів цей проект, також, включено. В проекті закладено, що на вул. Чуднівській, 156 має відбуватися будівництво притулку для безпритульних тварин на 200 осіб. До комплексу мають входити: головний корпус, ізолятор, льох, вольєри для загального утримання тварин, захищені від вітру та опадів, обладнані навісом та закритою будкою, малі очисні споруди побутових стоків, стоянки для автотранспорту, майданчик відпочинку, артезіанська свердловина. Період здійснення: 2015 – 2017 роки. І, виходячи з фінансового плану у 2015 році на будівництво притулку повинно було бути витрачено 1093944 грн.

Та, як ми вже повідомляли, до жовтня 2015 року, за вказаною адресою, ніяке будівництво не велося.

Подорожчання газу, збільшення тарифів підняли питання ефективного споживання природного газу. Пошук шляхів зниження витрат, заставило підприємства і місцеву владу задуматися над переходом на альтернативні види палива. Що потребує модернізації обладнання та запровадження енергоефективних технологій.
Відповідно, в планах розвитку міста закладено заходи з технічного переоснащення і реконструкції газового обладнання підприємств. А саме, за 3 роки заплановано: провести реконструкцію системи теплопостачання з встановленням теплогенератора модульного на вул. Котовського 88-А і модернізувати системи теплопостачання з встановленням теплогенератора модульного, працюючого на альтернативних видах палива в центральній районній лікарні.

І ще один проект, який на сьогоднішній день реалізовано вже на 70%, і роботи по ньому будуть проводитися і надалі, є важливим для нашого міста. Відродження міського театру з максимальним збереженням його
архітектури та історичної цінності , поповнить не тільки культурне середовище, а й надасть можливість привабити до Бердичева більше туристів.
У бюджеті 2016 року вже передбачено надходження з Державного фонду регіонального розвитку у сумі 500000 грн. Взагалі, орієнтовна вартість проекту, складає 15193909 грн.

Ми непросто оприлюднили цей план «майбутнього» Бердичева і цифри. Адже, невдовзі депутатам прийдеться приймати бюджет міста на 2016 рік і хотілося, щоб задачі, які вони будуть ставити були профінансовані і виконані.

 

Жанна БЕРЕЗОВКА
Матеріал сайту: http://www.berdichev.biz/


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024