|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Керівники п’яти депутатських фракцій намагалися пояснити, що саме зараз відбувається у Бердичівській міській раді

Категория: Власть

У п’ятницю, 25 грудня, керівники фракцій об’єднаної демократичної коаліції міста Бердичева дали відкриту прес-конференцію для журналістів, щоб дещо прояснити ситуацію, що склалася на сьогоднішній день у міській раді. Володимир Пономарчук (ВО «Батьківщина»), Юлія Лефтер (ВО «Самопоміч»), Олександр Велімовський («Радикальна партія Олега Ляшка»), Олексій Побережний (ВО «Свобода») і Станіслав Лужанський («Патріотична партія України») таким чином вирішили показати, що вони готові до діалогу з громадськістю і налаштовані працювати, та заодно пояснили, хто і що не дає їм приступити до виконання своїх прямих депутатських обов’язків.

Лідер Бердичівського міського партійного осередку ВО «Батьківщина» Володимир Пономарчук відзначив, що сама методика роботи міського голови Василя Мазура та позиція, яку він зайняв, призводить до того, що міська рада просто не в змозі працювати на повну потужність. Накладене вето на рішення депутатів міської ради про обрання секретаря, необхідність витримати двадцятиденний термін для створення депутатських комісій – це є нонсенс, а не дотримання чинного законодавства, оскільки питання щодо обрання секретаря та створення постійних депутатських комісій відносяться до внутрішніх документів міської ради.

Володимир Пономарчук акцентував увагу на тому, що Бердичівський міськрайонний суд визнав незаконним вето міського голови, накладене на рішення сесії депутатів міської ради про обрання секретаря, і якщо до кінця дня представниками Василя Мазура не буде подана апеляція (закінчується десятиденний термін, наданий судом для подання апеляції на судове рішення, станом на 13-00 п’ятниці, 25 грудня, апеляцію ще не подали), то починаючи з понеділка рішення суду вступить в законну силу, і Володимир Пономарчук стане законним секретарем Бердичівської міської ради.

Голова фракції ВО «Самопоміч» Юлія Лефтер у своєму виступі зазначила, що вони є молодими депутатами, які до цього ще ніколи не мали депутатського мандату, тож зараз вони вчаться: подають депутатські запити, вивчають документацію щоб розібратися у ситуації, яка склалася на даний час у місті Бердичеві. Загалом керівники усіх фракції об’єднаної коаліції запевнили, що у своїй роботі вони керуються виключно інтересами своїх виборців, і зараз Бердичів має діалог між простими людьми та владою, посередниками в якому виступають саме депутати.

Також лідер ВО «Батьківщина» Володимир Пономарчук звернув увагу на той факт, що у місті Бердичеві до цього часу не створено новий виконавчий комітет, оскільки по закону повноваження виконавчого комітету закінчується разом з закінченням каденції міської ради, і він формується заново. Були певні домовленості коаліції з міським головою Василем Мазуром, було спільне бачення виконавчого комітету, до складу кого мали увійти представники політичних партій, що мають представників у міській раді, заступники міського голови та секретар, усього близько п’ятнадцяти чоловік. Проте склад виконавчого комітету, запропонований Василем Мазуром і вивішений на сайті Бердичівської міської ради, не має нічого спільного з розробленим раніше проектом: мер не хоче бачити у виконкомі жодного представника політичних сил, натомість пропонує склад виконавчого комітету з майже 25 осіб, серед яких більшість людей, що особисто підпорядковані Василю Мазуру.

Так, звісно, читаючи склад виконавчого комітету за версією Василя Мазура можна побачити, що більшість з запропонованих ним кандидатур або люди, з якими у нього особисті стосунки, або керівники бюджетних підприємств. Натомість і об’єднана коаліція має намір виключити зі складу виконавчого комітет керівників промислових підприємств, що представляють трудові колективи та представників громадських організацій. Теоретично вони зможуть приймати участь у роботі виконкому з правом дорадчого голосу, однак голосувати під час прийняття рішень права не матимуть. Таким чином, виконавчий комітет Бердичівської міської ради перетвориться на своєрідну «міську раду-2», де можуть розгортатися такі самі баталії та дискусії, як і у сесійній залі. Представники коаліції наголошують, що їм потрібно мати у складі виконавчого комітету своїх представників щоб мати уявлення, які саме рішення там приймаються. Оскільки на голосування депутатам вони інколи подаються одним рядком «Затвердження рішень виконавчого комітету, прийнятих у міжсесійний період».

Загалом ситуація з виконавчим комітетом знову зайшла у глухий кут, у який останнім часом заходить кожне важливе рішення в місті Бердичеві: будь то голосування за секретаря чи питання про створення постійних комісій. Як видно, ні одна зі сторін не хоче йти на компроміс, а запропоновані ними варіанти є взаємовиключаючими. Тож можливо сторонам знову доведеться сісти за стіл переговорів, і віднайти золоту середину. В іншому випадку ми побачимо черговий етап боротьби за депутатські голоси, або ж і надалі свою роботу доведеться виконувати існуючому виконавчому комітету – це у випадку, якщо на черговій сесії депутати не приймуть рішення про його розпуск. Тоді у Новий рік, якщо сторони не домовляться, ми увійдемо як без секретаря (у випадку подання апеляції на рішення суду Василем Мазуром), так і без виконавчого комітету. Чудове завершення непростого для усіх 2015 року.

alt alt
alt

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

Матеріал сайту: http://www.berdichev.biz/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024