|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Чергове пленарне засідання Бердичівської міської ради було напруженим та експресивним (відео)

Категория: Власть

Увеличить картинкуУ п’ятницю, 25 грудня, відбулося четверте засідання другої сесії бердичівської міської ради, яка продовжує свою роботу у пленарному режимі. Забігаючи наперед скажемо, що це ще далеко не останнє засідання депутатів у цьому році – їм ще доведеться збиратися разом акурат перед новим роком, 30 та 31 грудня, однак навіть зараз залишаються сумніви, чи буде з цього якась користь, адже і досі міська рада не має ні свого секретаря, ні створених постійних депутатських комісій, ні структури нового виконавчого комітету. Вирішуються лише термінові, поточні питання, такі як виділення матеріальної допомоги та затвердження субвенцій, у іншому – рада поки що, на жаль, не відзначилася. Причина – протистояння міського голови та його прихильників з Блоку Петра Порошенка та представників об’єднаної демократичної коаліції у складі політичних партій ВО «Батьківщина», ВО «Самопоміч», ВО «Свобода», «Патріотична партія України» та «Радикальна партія Олега Ляшка».

Чим же відзначилося чергове пленарне засідання сесії Бердичівської міської ради? Традиційно розпочалося воно з озвучення депутатських звернень. Так, зокрема, депутат Олександр Велімовський (Радикальнеа партія Олега Ляшка) звернувся з проханням встановити телевізійні системи візуального моніторингу, оскільки наразі ситуація в Україні нестабільна, існує загроза терористичних актів у зв’язку зі збільшенням проявів сепаратизму. Окрім того дані системи відеонагляду необхідні і для особистої безпеки жителів міста Бердичева, так як останнім часом спостерігається ріст злочинності та збільшення кількості нападів на громадян. Олександр Велімовський запропонував замінити вже існуючі відеокамери на більш сучасні та потужні, а також визначив список місць, де вони повинні встановлюватися. Мер міста Бердичева підтримав дане звернення, лише зазначив, що необхідно визначити першочерговість встановлення камер, оскільки це надзвичайно серйозний крок, який потребує значних фінансових витрат. Разом з тим він запропонував розпочати роботу з суб’єктами підприємницької діяльності, щоб вони по мірі можливостей встановили такі відеокамери на своїх об’єктах торгівлі чи поблизу них.

Станіслав Лужанський (Патріотична партія України) підняв питання щодо необхідності мікрорайону Червоної Гори у новому дитячому садочку, оскільки там є лише один дошкільний заклад, та запропонував розглянути можливість встановлення спортивно-тренувального майданчику у районі міського плавального басейну. Депутат від фракції ВО «Самопоміч» Володимир Сенча вимагав надати йому висновки робочої комісії стосовно консервації земель, на яких знаходиться старе звалище шкірзаводу, а також розрахунок коштів, які необхідно для його утилізації в зв’язку з відповідним зверненням мешканців даного мікрорайону. Олексій Побережний (ВО «Свобода») заявив щодо необхідності встановлення «лежачого поліцейського» перед пішохідним переходом по вулиці Вінницькій поблизу студентських гуртожитків. Звучали і інші депутатські звернення.

Загалом суперечки у депутатів Бердичівської міської ради викликали два питання: Про затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води МКП «Бердичівводоканал» та про звернення депутатів Бердичівської міської ради до Верховної ради України щодо притягнення до відповідальності уряду Арсенія Яценюка. Перше питання спочатку не знайшло прихильників у об’єднаної коаліції, хоча директор даного комунального підприємства Микола Ревуцький переконував, що це суто технічне питання, і ці розрахунки ніяк не вплинуть на тарифи для споживачів. Він розповів, що підприємство працює на підставі ліцензії, яка видається раз на 5 років, і основними умовами для її отримання необхідно спочатку взяти ліцензію на надра, та ліцензію на використання поверхневих джерел, а також розрахунки витрат водного ресурсу на підготовку води, які робили представники «Бердичівводоканалу» і спеціалісти Житомирської приватної фірми, яка являється єдиною в області, що має дозвіл на виконання даних розрахунків.

Депутати висловили недовіру невідомій фірмі й виконаним розрахункам, Володимир Сенча попросив перенести це питання на наступне пленарне засідання міської ради, щоб мати змогу розібратися, що за фірма і чим вона займається, оскільки, на його думку, депутатам підсовують «кота у мішку», змушуючи голосувати невідомо за що. Його опоненти апелювали тим, що наступна сесія вже за кілька днів, а попереду два вихідних, тож навряд чи йому вдасться за такий короткий період часу навести якісь справки. Виникла суперечка. Питання поставили на голосування, проте рішення прийняте не було, оскільки коаліція голосувала проти. Василь Толочко запитав у директора водоканалу, чим загрожує не затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води, Микола Ревуцький відповів: штрафом до 50 000 гривень та незаконним використанням водних ресурсів у 2016 році, автоматично тариф на 1 кубічний метр води буде коштувати для населення 16 гривень 50 копійок. Несподівано до своїх колег по радикальній партії підійшов присутній у залі депутат Житомирської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Ілля Смичок (керівник Житомирської обласної організації даної політичної сили), після чого Олександр Велімовський попросив переголосувати за це питання. До голосів депутатів Блоку Петра Порошенка, Опозиційного блоку та політичної партії «УКРОП», що спочатку голосували за прийняття рішення, додалися голоси ще й депутатів від радикальної партії. Таким чином рішення було прийняте, хоча Василь Мазур перед голосуванням відзначив, що ніщо не заважає депутатам спочатку прийняти це рішення, щоб не заважати роботі комунального підприємства, а потім, перевіривши дані і знайшовши якісь недоліки, скасувати його на наступній сесії.

Іншим «яблуком розбрату» стало питання про звернення депутатів Бердичівської міської ради до Верховної ради України щодо притягнення до відповідальності уряду Арсенія Яценюка, текст якого зачитав лідер бердичівської «Свободи» Олексій Побережний. Усі члени коаліції уже бачили його, і погодилися прийняти, однак представники інших політичних сил (Блок Петра Порошенка, «Опозиційний блок» та «УКРОП») зазначили, що вперше чують про подібне звернення з вимогою відставки Кабінету Міністрів України, і навіть погодилися з тим, що прийняти таке звернення необхідно, проте вони не можуть цього зробити, поки уважно не вивчать текст звернення: можливо там щось потрібно виправити, чи додати. Виникло бурхливе обговорення у якому прийняли участь Віталій Верещак (Блок Петра Порошенка), Олексій Побережний (ВО «Свобода»), Станіслав Лужанський (Патріотична партія України), Валерій Шелепа та Олег Радецький (ВО «Батьківщина») та інші. Після того, як на голосуванні це питання було провалене, Станіслав Лужанський назвав усіх, хто голосував проти, зрадниками українського народу, що знову призвело до дискусії в залі, яка проходила не в досить коректній формі. Не підтримали це рішення і представники фракції «Самопоміч». Лідер фракції Юлія Лефтер висловила свою позицію з цього приводу заявивши, що у неї є декілька доповнень до даного звернення, її підтримала і колега по фракції Тетяна Домбровська. Врешті решт було вирішено доопрацювати це питання на зустрічі керівників фракцій, узгодити текст звернення і винести це питання на розгляд сесії що відбудеться 30 грудня.

Також у різному розглядали пропозицію свободівця Олексія Побережного заслухати звіт фінансового управління Бердичівського міськвиконкому та керівників комунальних підприємств міста Бердичева, таких як міський плавальний басейн, Бердичівтеплоенерго та Бердичівводоканал – для цього молодий депутат запропонував додатково провести ще два засідання сесії міської ради: 28 та 29 грудня (це притому, що на 30 і 31 грудня вже назначено ще дві сесії депутатів міської ради). Міський голова Василь Мазур не заперечував, однак у зв’язку з закінченням року та великою кількістю роботи попрохав звільнити від звітування фінуправління міськвиконкому, та перенести його на більш пізній термін. Більшість депутатів міської ради теж не задовольнила перспектива провести чотири передсвяткових дні у сесійній залі, а тому було прийнято рішення заслухати звіт керівників комунальних підприємств саме на запланованому пленарному засіданні – 30 грудня.

Тож останні два дні 2015 року пройдуть у місті Бердичеві у вкрай напруженій політичній атмосфері – адже за ці два дні депутатам міської ради необхідно буде затвердити проект бюджету на 2016 рік або перенести його розгляд на січень місяць, затвердити склад та положення про депутатські комісії, і можливо навіть, що Василь Мазур спробує «протащити» питання про обрання секретаря Бердичівської міської ради (запропонована Мазуром кандидатура – Юлія Лефтер з «Самопомочі»)не дивлячись на те, що питання законності раніше обраного секретаря Володимира Пономарчука все ще розглядається у суді, оскільки представники бердичівського мера подали апеляцію на рішення суду, який визнав законним обрання лідера ВО «Батьківщина» секретарем міської ради.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

Матеріал сайту: http://www.berdichev.biz/16441-2/

Відео: ТРК ВІК

alt alt
alt alt
alt alt
alt alt


Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024